Listové těsto rozválíme na tenké pláty. Jablka rozkrojíme napůl a vyjmeme jadřince, bubáka a stopku. Rozehřejeme si 2 lžíce másla na pánvi a necháme jablka zkaramelizovat (pokud máte hodně rádi sladké, můžete přisypat cukr). Poté jablka vyjmeme a poskládáme na připravenou formu. Zalijeme zbytkem rozpuštěného másla, posypeme rozinkami a skořicí jako štrůdl.
2
Jablka by měla zaplnit celou plochu formy. Na ně položte listové těsto a přimáčkněte (aby jablka při vyklápění navypadala). Vložte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte 20-30 min. Koláč vyklopte a po vychladnutí můžete podávat.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Faith
|24. 11. 2016 14:47
Když se dává těsto jen navrch jablek, tak k čemu 2 balíčky listového těsta? :-X
Martina
|27. 11. 2015 17:10
Dobrý večer, recept mi připomíná podobný dle Polreicha. Nejspíš. On to dělal do zapékacích misek a přitlačoval těsto k okrajům misky a na jabka. Jablka měl na kostičky a dával je zkaramelizovat na chvíli do trouby už v miskách. Potom dával těsto. Tak to jdu zkusit. Pečení zdar. :-)
Mirek
|10. 11. 2011 17:37
Já tomu receptu nerozumím
Michaela Nedvědová
|9. 11. 2009 15:01
zkaramelizovat jablka,musíte počkat než se zbarví do hněda ten cukr jim dodá lepší chuť a formu to záleží na vás jak ho chcete velký
okurka 555
|9. 11. 2009 08:12
Co je myšleno pojmem zkaramelizovat jablka? A jak velkou formu používáte na dva balíčky (předpokládám cca 450 - 500 g balíček) listového těsta?