• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Obrácený jablečný koláč (francouzský recept)
Napište svůj komentář k receptu

Obrácený jablečný koláč (francouzský recept)

autor: cvikinka
0.0
moje hodnoceni
2.7
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Obrácený jablečný koláč (francouzský recept)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      balíček listové těsto
    • 5
      ks jablka
    • rozinky
    • skořice
    • 0,50
      kostka máslo

Postup přípravy receptu

1
Listové těsto rozválíme na tenké pláty. Jablka rozkrojíme napůl a vyjmeme jadřince, bubáka a stopku. Rozehřejeme si 2 lžíce másla na pánvi a necháme jablka zkaramelizovat (pokud máte hodně rádi sladké, můžete přisypat cukr). Poté jablka vyjmeme a poskládáme na připravenou formu. Zalijeme zbytkem rozpuštěného másla, posypeme rozinkami a skořicí jako štrůdl.
2
Jablka by měla zaplnit celou plochu formy. Na ně položte listové těsto a přimáčkněte (aby jablka při vyklápění navypadala). Vložte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte 20-30 min. Koláč vyklopte a po vychladnutí můžete podávat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Obrácený jablečný koláč

Obrácený jablečný koláč

Francouzský křehký jablečný koláč

Francouzský křehký jablečný koláč

Obrácený fíkový koláč

Obrácený fíkový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Faith | 24. 11. 2016 14:47

    Když se dává těsto jen navrch jablek, tak k čemu 2 balíčky listového těsta? :-X

  • Martina | 27. 11. 2015 17:10

    Dobrý večer, recept mi připomíná podobný dle Polreicha. Nejspíš. On to dělal do zapékacích misek a přitlačoval těsto k okrajům misky a na jabka. Jablka měl na kostičky a dával je zkaramelizovat na chvíli do trouby už v miskách. Potom dával těsto. Tak to jdu zkusit. Pečení zdar. :-)

  • Mirek | 10. 11. 2011 17:37

    Já tomu receptu nerozumím

  • Michaela Nedvědová | 9. 11. 2009 15:01

    zkaramelizovat jablka,musíte počkat než se zbarví do hněda ten cukr jim dodá lepší chuť a formu to záleží na vás jak ho chcete velký

  • okurka 555 | 9. 11. 2009 08:12

    Co je myšleno pojmem zkaramelizovat jablka? A jak velkou formu používáte na dva balíčky (předpokládám cca 450 - 500 g balíček) listového těsta?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Jablka Listové těsto Máslo Rozinky Skořice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ořechovo-ananasová buchta

Ořechovo-ananasová buchta

Křupavé bramboráky

Křupavé bramboráky

Cannelloni s boloňskou omáčkou a bešamelem

Cannelloni s boloňskou omáčkou a…

Rychlé kuře s bramborem

Rychlé kuře s bramborem

Zavařenina z višní a ořechů s levandulí

Zavařenina z višní a ořechů s…

Červená čočka a grilovaný lilek s cuketou

Červená čočka a grilovaný lilek s…

Mandlový dort DIA

Mandlový dort DIA

Krůtí chilli con carne

Krůtí chilli con carne

Čokoládová poleva se zakysanou smetanou

Čokoládová poleva se zakysanou…

Doporučujeme

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

25
Vaječný koňak bez vajec od Lídy
Vaječný koňak bez vajec…
24
Kofty s tzatziki
Kofty s tzatziki
24
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou
Kuřecí miso polévka s…
23
Vepřové na pomerančích
Vepřové na pomerančích
21
Vánoční punč II.
Vánoční punč II.

Zajímavé články

Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
AHA.cz Hrůza na tribuně při bitvě pražských »S«: Babicu zmlátili!

Hrůza na tribuně při bitvě pražských »S«: Babicu zmlátili!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Matáskovi odhalují své rodinné tajemství: Tři bratři jako přes kopírák!

Matáskovi odhalují své rodinné tajemství: Tři bratři jako přes kopírák!

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

  • Recepty.cz
  • Obrácený jablečný koláč (francouzský recept)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact