• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Obrácený jablečný koláč (francouzský recept)
Napište svůj komentář k receptu

Obrácený jablečný koláč (francouzský recept)

autor: cvikinka
0.0
moje hodnoceni
2.7
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Obrácený jablečný koláč (francouzský recept)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      balíček listové těsto
    • 5
      ks jablka
    • rozinky
    • skořice
    • 0,50
      kostka máslo

Postup přípravy receptu

1
Listové těsto rozválíme na tenké pláty. Jablka rozkrojíme napůl a vyjmeme jadřince, bubáka a stopku. Rozehřejeme si 2 lžíce másla na pánvi a necháme jablka zkaramelizovat (pokud máte hodně rádi sladké, můžete přisypat cukr). Poté jablka vyjmeme a poskládáme na připravenou formu. Zalijeme zbytkem rozpuštěného másla, posypeme rozinkami a skořicí jako štrůdl.
2
Jablka by měla zaplnit celou plochu formy. Na ně položte listové těsto a přimáčkněte (aby jablka při vyklápění navypadala). Vložte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte 20-30 min. Koláč vyklopte a po vychladnutí můžete podávat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Obrácený jablečný koláč

Obrácený jablečný koláč

Francouzský křehký jablečný koláč

Francouzský křehký jablečný koláč

Obrácený fíkový koláč

Obrácený fíkový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Faith | 24. 11. 2016 14:47

    Když se dává těsto jen navrch jablek, tak k čemu 2 balíčky listového těsta? :-X

  • Martina | 27. 11. 2015 17:10

    Dobrý večer, recept mi připomíná podobný dle Polreicha. Nejspíš. On to dělal do zapékacích misek a přitlačoval těsto k okrajům misky a na jabka. Jablka měl na kostičky a dával je zkaramelizovat na chvíli do trouby už v miskách. Potom dával těsto. Tak to jdu zkusit. Pečení zdar. :-)

  • Mirek | 10. 11. 2011 17:37

    Já tomu receptu nerozumím

  • Michaela Nedvědová | 9. 11. 2009 15:01

    zkaramelizovat jablka,musíte počkat než se zbarví do hněda ten cukr jim dodá lepší chuť a formu to záleží na vás jak ho chcete velký

  • okurka 555 | 9. 11. 2009 08:12

    Co je myšleno pojmem zkaramelizovat jablka? A jak velkou formu používáte na dva balíčky (předpokládám cca 450 - 500 g balíček) listového těsta?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Jablka Listové těsto Máslo Rozinky Skořice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybízový žmolenkový koláč

Rybízový žmolenkový koláč

Brokolice s uzeným tofu

Brokolice s uzeným tofu

Výborný losos

Výborný losos

Listové řezy s vanilkovo-nugátovým krémem

Listové řezy s vanilkovo-nugátovým…

Lehký těstovinový salát s cherry rajčátky

Lehký těstovinový salát s cherry…

Dýňové pyré s bramborem

Dýňové pyré s bramborem

Extra čokoládové muffiny

Extra čokoládové muffiny

Grilovaná krkovička se zeleným chřestem a dvojím pyré

Grilovaná krkovička se zeleným…

Vepřová panenka plněná sušeným ovocem

Vepřová panenka plněná sušeným ovocem

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

44
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
35
Domácí kečup
Domácí kečup
31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
31
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.
Plněné papriky podle…
29
Nepečený ovocný dort
Nepečený ovocný dort

Zajímavé články

Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek pro každého gril mistra
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek…
AHA.cz Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Krampolova (†87) urna: Připravili mu hrnec Nikdo není dokonalý!

Krampolova (†87) urna: Připravili mu hrnec Nikdo není dokonalý!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

  • Recepty.cz
  • Obrácený jablečný koláč (francouzský recept)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact