• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Obrácený jablečný koláč (francouzský recept)
Napište svůj komentář k receptu

Obrácený jablečný koláč (francouzský recept)

autor: cvikinka
0.0
moje hodnoceni
2.7
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Obrácený jablečný koláč (francouzský recept)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      balíček listové těsto
    • 5
      ks jablka
    • rozinky
    • skořice
    • 0,50
      kostka máslo

Postup přípravy receptu

1
Listové těsto rozválíme na tenké pláty. Jablka rozkrojíme napůl a vyjmeme jadřince, bubáka a stopku. Rozehřejeme si 2 lžíce másla na pánvi a necháme jablka zkaramelizovat (pokud máte hodně rádi sladké, můžete přisypat cukr). Poté jablka vyjmeme a poskládáme na připravenou formu. Zalijeme zbytkem rozpuštěného másla, posypeme rozinkami a skořicí jako štrůdl.
2
Jablka by měla zaplnit celou plochu formy. Na ně položte listové těsto a přimáčkněte (aby jablka při vyklápění navypadala). Vložte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte 20-30 min. Koláč vyklopte a po vychladnutí můžete podávat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Obrácený jablečný koláč

Obrácený jablečný koláč

Francouzský křehký jablečný koláč

Francouzský křehký jablečný koláč

Obrácený fíkový koláč

Obrácený fíkový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Faith | 24. 11. 2016 14:47

    Když se dává těsto jen navrch jablek, tak k čemu 2 balíčky listového těsta? :-X

  • Martina | 27. 11. 2015 17:10

    Dobrý večer, recept mi připomíná podobný dle Polreicha. Nejspíš. On to dělal do zapékacích misek a přitlačoval těsto k okrajům misky a na jabka. Jablka měl na kostičky a dával je zkaramelizovat na chvíli do trouby už v miskách. Potom dával těsto. Tak to jdu zkusit. Pečení zdar. :-)

  • Mirek | 10. 11. 2011 17:37

    Já tomu receptu nerozumím

  • Michaela Nedvědová | 9. 11. 2009 15:01

    zkaramelizovat jablka,musíte počkat než se zbarví do hněda ten cukr jim dodá lepší chuť a formu to záleží na vás jak ho chcete velký

  • okurka 555 | 9. 11. 2009 08:12

    Co je myšleno pojmem zkaramelizovat jablka? A jak velkou formu používáte na dva balíčky (předpokládám cca 450 - 500 g balíček) listového těsta?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Jablka Listové těsto Máslo Rozinky Skořice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Husí játra jako předkrm

Husí játra jako předkrm

Brokolicová polévka II.

Brokolicová polévka II.

Žampionový salát pro mlsné

Žampionový salát pro mlsné

Maxi palačinka

Maxi palačinka

Telecí medailonky s parmskou šunkou a čerstvou šalvějí

Telecí medailonky s parmskou šunkou a…

Vegetariánská rýže

Vegetariánská rýže

Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka) se švestkami

Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka…

Kokosová bábovka s kefírem

Kokosová bábovka s kefírem

Gratinované brambory (nejen) s česnekem

Gratinované brambory (nejen) s…

Doporučujeme

30 minut
Tortilla wrap s lilkem a halloumi

Tortilla wrap s lilkem a halloumi

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

144
Svíčková z kuřete
Svíčková z kuřete
105
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…
43
Klasické lečo
Klasické lečo
42
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
25
Jednoduché bramborovo-rohlíkové knedlíky
Jednoduché bramborovo…

Zajímavé články

Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Rapper Vercetti má problém: 5 let natvrdo a vyhoštění

Rapper Vercetti má problém: 5 let natvrdo a vyhoštění

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

  • Recepty.cz
  • Obrácený jablečný koláč (francouzský recept)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact