Vyzkoušejte báječný obrácený cheesecake ze sýra Philadelphia a zakysané smetany, který zvládne i každý začátečník. Ozdobte ho rozdrcenými sušenkami, cukrářským zdobením, ořechy nebo ovocem. Skvěle chutná i politý ovocnou omáčkou!
Před přípravou ponechte sýr Philadelphia, vejce a zakysanou smetanu v pokojové teplotě. Poté v míse ručně smíchejte sýr, zakysanou smetanu a 150 gramů cukru. Zlehka vmíchejte vejce. Osolte špetkou soli. Pro zpevnění přidejte tři lžíce hladké mouky. Přilijte citronovou šťávu a promíchejte do hladka.
Troubu si rozehřejte na 160 °C. Dno dortové formy vyložte pečicím papírem a uzavřete ho bočnicemi. Vnitřek bočnic vymažte máslem. Přebývající pečicí papír neodstřihávejte, takto celý ho položte na podobně velký arch alobalu a poté alobal s papírem zabalte a obalte dortovou formu tak, aby byla chráněna před vniknutím vody.
3
Do formy vlijte dortovou hmotu, zarovnejte.
4
Vytvořte vodní lázeň. Do hlubokého plechu nalijte vroucí vodu asi do výšky 1 cm a vložte do něj dortovou formu s těstem.
5
Po 15 minutách snižte teplotu v troubě na 130 °C a pečte dalších 45 minut. Pak troubu pootevřete a zkontrolujte, zda je střed ještě mírně třaslavý.
6
Po vypnutí trouby nechte cheesecake ještě delší dobu vychladnout v troubě, aby nedošlo k popraskání.
7
Vychladlý dort zabalte do potravinové fólie a vložte do lednice.
8
Po vyndání z lednice jej přkryjte servírovacím talířem dnem nahoru a rychle překlopte. Sundejte dno formy a papír.
9
Poté cheesecake ozdobte sušenkami dle výběru. Vložte je do sáčku a rozválejte válečkem na drobky. Opražte je na pánvi přibližně 1-2 minuty a po vychladnutí nimi cheesecake posypte. Servírovat můžete také s ořechy, ovocem, ovocnou omáčkou.