Rostěnky naklepeme, osolíme, opepříme. Obalíme obráceně: strouhanka, vejce, mouka (obalujeme vidličkami, jinak trojobal opadává) a zprudka na pánvi opečeme. I s omastkem přendáme do pekáče, přidáme 2 moravanky i s nálevem a asi 1 hod. dusíme. Před dokončením asi 1/4 hod. zalijeme slehačkou a necháme dojít. Příloha: rýže.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Hana Rožníčková
|1. 1. 2007 14:28
Podobné roštěnky dělám jen nedávám smetanu a dnes jsem je zkoušela dělat v římském hrnci. Vynikající záležitost. Dnes jsem neměla Moravanku, ale zbylo mi spoustu cibule, tak přišla pod roštěnky a byl z toho vynikající sosík.
Martina S.
|6. 4. 2006 19:59
Vynikající. Maso bylo měkké, což jsem neočekávala. Omastek jsem do pekáče nedala, pouze jsem pekáč vymazala. Podávala jsem s vařenými brambory a pochutnala si celá rodina. Myslím, že i z vepřového to bude výborné.