Všem tohle chutná,a moc,jen mě je potom vždycky těžko a názvem to nebude :-). V ingrediencích postrádám vejce :-(
Dělám je již několik let a je to výhoda pro použití méně kvalitního masa /šlachovitého/ a to jak hovězího, vepřového, zvěřiny, krůty atd. Jako obměnu dusím řízky ve šťávě: na másle osmamahnout slaninu a cibuli, přidat trošku rajského protlaku a mleté /i pálivé/ papriky podlít vývarem a v tomto základu dusit. Po vytáhnutí a mírném oschnutí řízku má krásně zlatavou barvu jako z friťáku. Když pospíchám nedělám šťávu ale do tlakového hrnce dám pařák uložím řízky /klidně až po víčko/ podlěji vývarem a chvíli dusím. Řízky se neslepí a jsou měkoučké.
Tento recept také dělám je moc dobrý.Hlavně maso je velice křechké.Jak říkávala moje babička:"maso je jako dort".Moc dobrý recept.Anglickou slaninu dávám také.My tomu říkáme řízek DLABANEC
Udělala jsem dnes k obědu-je to vynikající.Přidala jsem ještě trošku vývaru,cibuli a plátky slaniny na masíčko.Moc jsme si pochutnali.:o)
Naprosto vynikající,už recept dávám do oblíbených a Vám jedna,protože už se těším,až uplyne nějaká doba a já ty řízky budu znovu dělat!Měla jsem strach,že to jídlo bude kyselé,jsem překvapena vůní i chutí.
Taky delame z veproveho a ta moravanka to me nenapadlo ale zni to moooc zajimave
misto kureciho delame veprove a sterilovanou zeleninu pouzivame kunjovanku,je tam hodne celeru a to doda jidlu ten spravny smrnc..jako prilohu mame radi ryzi...
Dělám méně zdravou variantu:místo zeleniny obložím maso plátky anglické slaniny a kolečky cibule (může být větší množství).Vrstvy dělám na sebe do sloupečku,aby se chutě prolnuly.Maso používám vepřové nebo krůtí.Celé rodině to moc chutná.
Také dělám i z vepřového masa.Je to dobré.