Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, pokapeme olejem a necháme chvíli odležet. Potom obalíme ve strouhance. Strouhanku rukou lehce do řízků po obou stranách zatlačíme. Vejce rozšleháme a namočíme do nich po obou stranách řízky a ihned je smažíme na oleji. Poté vložíme řízky do pekáče, nejlépe do skleněné zapékací misky a překládáme slaninou. Pečeme pozvolna zhruba půl hodiny.
2
Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Já slaninu nedávám, ale přidám pórek a papriku. jinak postup stejný. Jsou to moje oblíbené. Dávám 1*
Anonym
|13. 9. 2007 10:37
Chystám se je udělat se šťouchanými brambory s cibulkou a slaninou. Naservírované do soudečku a obložené zeleninou. Je to sice kalorická bomba ,ale vypadá to a chutná skvěle. Byli jsme na Šumavě a tam v jedné restauraci měli jako přílohu z brambor jenom šťouchané brambory a lepenici, a byla to dobrá změna.
Zdena z JM
|13. 9. 2007 09:32
Tyto řízky dělám z hovězího masa.Naskládám nastojato do pekáče a prosypu cibulí a slaninou.Při pečení vznikne výborná šťávička.Nejraději máme s bramborovou kaší přelitou šťávou a posypanou upečenou cibulkou a slaninou.
Eva Přecechtělová
|13. 9. 2007 09:19
Tyhle řízky jsou vynikající, dělám je z vepř. kýty a potírám česnekem . Do pekáče skládám naspod anglickou, maso, hodně cibule a nahoru anglickou. Dobrý recept dávám 1.
Jitka B.
|13. 2. 2006 12:06
Tento recept také dělám, jen místo hořčice potírám řízky utřeným česnekem, je to výborné!
Jan Melecký
|6. 2. 2006 15:59
Tento recept dělám z kuřecího masa. Prokládám ještě cibuli nakrájenou na kolečka a červenou kapií.Jana