No hnus jako...lepsi jsou ciganske jidla 8-)
MNAM ! povedlo se mi to :)
Dělal jsem před týdnem z kýty a krkovice a výborné,neni obal tvrdý jako strouhánka.Výborné
výborné, úžasný nápad potřít je hořčicí
Tak dneska jsem je udělala k obědu a moc nám to chutnalo. Zapekla jsem je s cibulí a slaninou. Recept si přídávám do oblíbených a brzy zopakuji....
Doma dělám už léta z krkovičky. Pekáč vůbec nevymazávám, protože krkovička je sama o sobě šťavnatá dost a navíc na maso pokládám plátky anglické a spousty cibule nakrájené kolečka. Takhle to vrstvím na sebe podle toho, kolik jich chci dělat. Dobrota.
DNES JSEM TENTO RECEPT DĚLALA POPRVÉ A BYLO TO VÝBORNÉ.A NAVÍC MI TO PŘÍJDE JAKO LEPŠÍ FORMA OBALOVÁNÍ NEŽ KLASICKY TROJOBAL.S PEČENYMI BRAMBORY SUPER.
Zdravím já je dělám z hovězího, naklepu obalím stejně, ale dám je dopéct do trouby a taky pod ně a na ně naházím moravanku to je pro gurmány jako lahůdka. Je to pikantní ale lahodné
Kdo má rád řízky pěkně měkké, může je na pánvi rychle z obou stran osmažit, pak přendat na pekáček, zalít kostkou masoxu rozpuštěnou v půllitru vařící vody spolu se čtvrtkou másla a dát zapéct do vyhřáté trouby. Péct, dokud se voda nevypaří.
Ivetko, je fajn, že Vám taky chutnaly, ale ta čeština.... nezlobte se, ale to jsou úplné základy pravopisu....byliii... chutnaliiiii.
Tak i já chci pochválit tento recept.Jsou vynikající,byli k nedělnímu obědu a celé rodince chutnali.Příloha br.kaše a zeleninový salát,doporučuji a mám v oblíbených.
Tyto řízky jsou skvělé. Už před časem jsem přidala do svých receptů a ráda se k tomuto jídlu vracím... :-) Dávám za 1*
Tyto řízky jsou vynikající! Já je někdy potřu kromě hořčice také česnekem, někdy do vajíčka přidávám různé koření... má to spoustu variací a vždy si pochutnáme.
Dnes jsme měli k obědu, bylo to výborné. Příště zkusím zapéct, snad nás to taky nezklame.
Já to také zapékám ještě potom v misce, vymažu, posypu trochu strouhankou, pokladu hodně cibulí na kolečka, dám takto upravené řízky, slaninu a zapékám, nakonec přidám lehce roztopit sýr.Mňam..
Davam velkou jednicku!Je to vynikajici.Ziji v rakousku a delam v restauraci.Ukazovala jsem to kolegini,nejdriv na me koukala skepticky,jestli nahodou nemam horecku,ze davam rizek nejdriv do strouhanky,a pak do vejce,ale kdyz to ochutnala,nesetrila chvalou.Opravdu vynikajici!
nam to prislo uplne obycajne....a nakoniec som dostala odporucenie, vratit sa k niektorym z rodinnych receptov na upravu reznov...co uz.
TO Anonym - taky mě zarazilo, že paní VV vydává klasický recept za svůj...
Tak jsem je včera udělala. Použila jsem dvě krkovice a dva kuřecí řízky. Po usmažení jsem je dala do pomalého hrnce na jehož dno jsem nasypala na kousky syrové brambory s kousky másla a odešla jsem do práce. Po návratu mě přivítala úžasná vůně, brambůrky byl krásně opečené a ve šťávičce z masa. Řízky samotné byly úžasně měkkoučké.Takže dávám za 1.
Ja pak vrele doporucuju obalene rizky naskladat do zapekaci misky a zalit pikantni nalozenou zeleninou/napr.Moravankou/ + klidne pridat i kysele zeli. Zapect v troube.Je to vyborne a overene! Podava se s bramborami a tatarkou.
Více nám chutnalo kuřecí, ale i vepřové jsou dobré. Každý máme jinou chuť dávám za jedna. Heda
Anonym, rezne sú super, keď je niečo dobré, tak nezáleží na tom či je to klasika, hlavne ,že to chutí.Dnes som ich robila na obed a všetci sa len tak olizovali.
tento recept dělala tchýně před 35 lety, co vás, milé dámy, učily maminky, že se rozplýváte nad klasikou?
Je to výborné!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Je to opravdu vynikající-já taky dělám,ještě trošku vylepšeně a sice po usmažení,dám do pekáčku a zaliju sladkou smetenou nebo šlehajdou a na 30min šoupnu do trouby.Vždycky jsou řízečky krásně měkké a šťavnaté!
Jde to i s hovězím plátkem.Strouhanku musíme vklepat a potom plátek obalit ve vajíčku.Hořčicí potírám až před zapékáním v troubě.
Řízky jsou opravdu vynikající a dělám je stejně jako Jitka.Vymažu pekáček trochu máslem,vložím řízečky,posypu cibulí,pokladu anglickou slaninou a přidám ještě uzený špek(výborný mají v Glóbusu).Poslední dobou jsem do vajíčka začala přidávat nastrouhanou cihlu.A trochu to podliji.
Řízky jsou výborné. Použila jsem pepř čtyř barev, kuřecí maso jsem potřela Francouzskou hořčicí a nemělo to chybu. Určitě zopakuji.
Tento recept je veľmi dobrý. Môj postup prípravy bol nasledovný: Rezne som nakrájala, naklepala, osolila, z jednej strany posypala čiernym korením a z druhej strany vegetou. Potrela horčicou, pokvapkala olejom a nechala chvíľku postáť. Potom obalila v strúhanke, do ktorej som pridala strúhaný syr, namočila do vajíčka rozšľahaného so štipkou kari korenia a petržlenovou vňaťou a vysmážala na oleji. Po vysmažení som dala rezne do pekáča, podliala vývarom, posypala cibuľou a obložila plátkami anglickej slaniny. Nechala zapiecť. Použila som morčacie mäso, ale môže byť aj hovädzie, alebo bravčové. Hodnotím známkou 1.
Já po usmažení řízky vložím do zapékací misky, proložím kolečkami cibule a plátky anglické, přiklopím a 20 minut zapékám. maso krásně změkne a natáhne chuť.
Tyhle řízečky jsou super, měli jsme včera k večeři.Příště vyzkouším zapéct se šlehačkou.
Souhlasím. Skutečně vynikající.
vynikající
Já řízečky v pekáčku podlévám smetanou, navrch slanina, hmmm mňam!
Já je stejně jako Romana dělám ze zadního hovězího. Do remosky je stavím a prokládám cibulí a anglickou. Už jsme je dlouho neměli, přeci jenom to hovězí je drahé, ale připomněli jste mi je a letos o Vánocích je určitě udělám.
Obrácené řízky dělám, ale nezalévám je hořčicí,ale zeleninovou směsí se žampiony(DYNASTIE).Vyzkoušejte,taky dobrý.
Obrácené řízky také dělám, ale malinko jinak, tak jen pro inspiraci... obalím nejdříve ve strouhance, potom vajíčku, osmažím. Smažené vyskládám do pekáčku a přeliju je plnotučnou hořčicí (hořčici smíchám s vodou, aby se lépe polilo) a dám zapéct. Také dobré!
Tyhle řízečky se dají dělat z jakéhokoli masa. Doporučuji po osmažení naskládat na pekáč, proložit anglickou slaninou a pórkem a zalít trochou teplé vody s rozpuštěným masoxem. Zapéct 20-30 minut.Šťavnaté a moc dobré.
Tyto řízky jsou výborné a křehoučké.Ale nechápu ,proč někdo píše komentář,když ten recept nevykouší a peče řízky 2krát do roka?
Tak obrácené řízky mi vykládala před páer lety sousedka - jak zatlouká strouhanku do řízků a pak je teprv máíčí ve vajíčku - poslala jsem ji do háje. Za prvé: nemám tolik času, abych se s tím patlala naopak (a uklízela pak ještě veškerý ten bordel), za druhé: obalované řízky (normáílní) dělám v průměru 1-2 x do roka, tj. maximálně tehdy, když potřebuju jídlo na cestu, a jím je stejně JEDINĚ A POUZE z kuřecího masa a studené.
Možná se budete divit, ale tyhle obrácené řízečky dělám ze zadního hovězího,postup stejný, jen je naprudko osmahnu na pánvi a pak dám podlité vodou zapéct cca na 40minut do trouby.Jsou vynikající.
Dělám z kotlety, naklepu, osolím,opepřím, obalímve strouhance, vejci a hladké mouky a opeču na pánvi.Naskládám na plech, posypu grilovacím kořením,potřu kečupem,dám na každý několik tenkých kroužků cibule a nahoru slaninu. Mírně podleji vodou a peču v troubě tak 20 minut. Nakonec je možné posypat sýrem a krátcezapéct. Výborné s bramborovou kaší.Naše oblíbené jídlo.
Příjemná změna. Děkuji za recept.
Jednou rukou posypavam strouhankou a druhou rukou ji zatloukam palickou do rizku.
Dělám z hovězího. Po osmažení narovnám na pekáček, na každý řízek dám kupičku na slanině osmažené cibule, podleju sklenicí vody, zakryji druhým pekáčem a nechám asi hodinu zapéci v troubě.
Netradiční změna klasického řízku,naše malá si taky pochvalovala ,dobručké masiko,:-)
Paní Vencová,máte dobré recepty a z hloupích připomínek si nic nedělejte.My také řízky jako Vy děláme,ale pro snažší obalení,ale i vniknutí strouhanky do masa,klepeme řízky ve strouhance ,nasypané na prkénku.Vše ostatní je podobné.
přesně jak píšeš, ale pak je hodím na zapékací mísy a hodně - hodně - nakrájené cibule mezi řízky...za dvacet minut je to nebe na zemi.
Já prokládám cibulí a rajčaty.Je o naše oblíbené jídlo.
Do strouhanky jsem přimíchala strouhaný sýr, řízky nemjaí chybu,je to jednoduchá obměna a řízky jsou vynikající. Nám více chutnájí z vepřového.dávám velkou jedničku.
Řízky dám do zapékací mísy, prokládám cibulí a anglickou slaninou, nechám zapéct.
Tož bulo to dobré....
Jednoduchá příprava, chutné
Taaak..dojedli jsme!!Bylo to vynikajici.A i presto,ze je muj manzel profes.fotbalista a takovy papanicka nemuze,dala jsem tam i hodne cesneku,aby to vonelo..Jen to ucitil a ja s mym synackem jsme malem nemeli co jist:-)):Dekuji za recept,fakt mnamka.A taky to je dost sity.meli jsme to s bramborem a doamcim dresingem.Davam za 1.
Prej my... Samozřejmě jsem vařila jenom já a bratříček komentoval :P Ale moooc dobrý to bylo, musím sebe a tenhle recept pochválit :)
Tak jsme to s mladší sestřičkou uvařili a musím říct, že bašta :) Díky za moc dobrej recept.
Milé kuchařinky, zkuste místo srtouhanky dát dordrceé cornfleks /lupínky/.Ty strčte alespň do 3 igelitových sáčku a bušte na ně paličkou nebo válečkem aby se rozdrtily. Je to super křupavoučké.
Strouhanku promíchávám se strouhaným sýrem a to zatlačím do msa a pak teprve protáhnu vejci. Myslím, že te to tak chutnější
Neodolala jsem a zkusila tento recept. protože ale nemáme rádi hořčici, dala jsem na maso koření tzaziky, pak dala do pekáčku s cibulí, zalila šlehačkou (aby bylo maso skoro potopené), přidala opět trochi tzaziky a zapekla pomalu v troubě asi 20 min. Šlehačka zhoustla a byla výborná. Příloha brambory.Děkuji za inspiraci, bylo to výýýborné, všem moc chutnalo.
My recept delame,ze do vajicka pridame trochu kari koreni,je to vynikajici a rovnez zapecu se slaninou,cibuli a poliju zbytkem vejce..
Já znám ještě pokračování-takto udělané řízky se naskládají do pekáče,prokládají se anglickou slaninou a cibulí,nakrájenou na kolečka,zalijeme asi 3 dl vývaru a pečeme,cca 3/4hod.Pak podáváme s bram.kaší.brymb.knedlíkem nebo jak kdo chce.
Po přečtení vašich komentářů jsem nemohla odolat a zkusila jsem taky. A řeknu jen jedno. Famozni. Ochucené a osmažené řízky přesně podle postupu p. Vencové jsem vložila do pekáčku na narájené brambory s cibulkou a slaninou. Přikryté asi 30 minut dusila (až byly brambory hotové), poté na každý plátek masa položila uzený sýr, zalila šlehačkou a nezakryté pekla ještě 20 minut. Můj přítel je velmi náročný a skvělý kuchař. Slova uznání od něj slyším velmi zřídka. A díky tomuto receptu jsem se jich po dlouhé době dočkala. Moc Vám děkuji paní Vencová!
Nemá to chybu. Děkuji za inspiraci.
Aleno dala jste je zapéct do trouby?To jsem tam nenapsala. Zapékám je asi 3/4 hod. a ta smetana udělá takový dobrý sos. Dělám je takto už leta.Ten recept jsem četla v nedělním Blesku, kde byl rozhovor s p.Troškou a tento recept tam uváděl. Pravda je že ne každému chutná stejně.
Aleno dělejte bez smetany a uvidíte jaká je to bašta
Tak jsem dneska vyzkousela rizky podle Jany (podle Trosky). Nedalo se to jist! S tou smetanou jsem to akorat zkazila a vse putovalo do WC.
Jednička podtržená, chutná nám to, děti říkají řízečky v palačince
Doporučuji v té strouhance naklepat paličkou. Bacha lítá to všude takže já je obaluji v igelitovém pytlíku :-)
Vlasto, děkujeme za další výborný recept pro úplné kuchařské negramoty
Strouhanku lze lehce zaklepat do řízků paličkou namaso. lépe drží. taky je dávám do pekáče nakolečka cibule a trochu slaniny zesklovatět,podlejijen půl deci vody a přikryji dalším pekáčem a dám do teplé trouby na půl hodiny dojít.
VASE RECEPTY NEMAJI CHYBU.VYZKOUSELI JSME JICH V USA VELA.JA DELAM TAKTO:RIZKY POSIPU KORENIM EMERILS ESSENCE ORIGINAL A KORENIM NA STEAK,OBALIM VO STROUHANKE A NA KONEC DO VAJICKA.OPRAVDU VYNIKAJICI.NENI NA CESKE RUCICKY A RECEPTICKY.DOBROU CHUT PRAJE DEBRA Z USA.
Nemá to chybu.Lepší je ale vepřové jak kuřecí.
Tyto řízečky dělám podle Zdeňka Trošky. Naklepat, posolit, popepřit, obalit ve strouihance a ve vejci. Dát smažit, přendat do pekáčku, pokrýt na kolečka nakrájenou cibulí, znovu posolit a popepřit, zalít Tatra mlékem nebo šlehačkou.. Obměna: místo cibele dát žampiony a posypat srouhanou nivou.Takto udělané doma milujeme.
Obrácené řízky znám trochu jinak.Řízky posypu kořením na steak,potom do strouhanky a nakonec do vajíčka s oregánem.Fakt dobrý.
Obracene rizky, nebo taky - cikanske rizky.Maso pouzivam jak veprove, tak i hovezi - proto nazev - cikanske. Postup stejny, zapekam v troube a nekdy uplne dospod davam syrove na kolecka nakrajene brambory a vrsim vrstvu masa, slaniny, zeleniny [cibule, rajce, paprika] a opet maso, slanina atd. Idealni pro vice osob. Je to dobry recept a chutny, vhodny i pro navstevy.
Výborné, použila jsem místo hořčice česnek ,zapekla jsem to v troubě s uzeným sýrem, opečenou na kolečka nakrájenou cibulkou a zalila malinko šlehačkou.
Vyzkoušela jsem a je to opravdu dobé a navíc rychlé a to je super
Vynikající, použili jsme hořčici a česnek.
My děláme obrácené řízky takto.Řízky naklepeme,osolíme,opepříme.Obalíme ve strouhance a pak ve vajíčku.Osmažíme na pánvi,pak dáme do pekáčku,posypeme nakrájenou slaninou,cibulí a zapečeme.Určitě vyzkoušíme i tento recept.
Já naklepané řízky kořením vegetou a pepřem, zakápnu olejem a dál postupuji stejně. Je to skvělé.
Chutnalo nám. Zkombinovali jsme jak horčici tak i prolisovaný česnek a byla to bašta.
Doporučuji vyzkoušet
Moc dobré
Moc nám chutnalo, místo hořčice jsem potřela prolisovaným česnekem, protože hořčici nemusíme. Použila jsem řízky krůtí.