Rozpuštěné máslo přendáme na plech (20 x 30 cm) a pěkně ho rozetřeme. Máslo posypeme cukrem a na cukr dáme rozkrájenou rebarboru. Pocukrujeme a posypeme skořicí.
2
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny a po troškách přidáváme olej. Do mouky zamícháme prášek do pečiva přidáme do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka ho zamícháme do těsta.
3
Těsto rozetřeme na rebarboru. V horkovzdušné troubě pečeme asi na 170-180 °C asi 25 minut. Čas pečení je orientační. Po vychladnutí plech obrátíme na nějakou podložku nebo prkénko. Rozkrájíme na díly, které zdobíme šlehačkou.
4
Rebarboru lze nahradit jablky, výborné jsou s hruškami.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jana
|24. 7. 2006 13:46
Tento recept mě bohužel velmi zklamal. Těsta bylo v poměru k rebarboře velmi málo, také se mi zdálo málo cukru s ohledem na to, že rebarbora je dost kyselá. Možná je chyba ve mně a mám malé lžíce, kterými jsem suroviny odměřovala :o). Pekla jsem už dost moučníků, neříkám, že jsem přeborník, ale takto nepovedený koláč jsem ještě nejedla, asi jsem měla dát na svou intuici a přelít rebarboru vlastním piškotovým těstem a zbytečně neexperimentovat. K tomuto receptu se už radši nevrátím.
Airan
|5. 6. 2006 12:30
Znam a delam, vrele doporucuji. Jen misto cukru davam na dno svetly karamel s maslem.