Pekáček nebo plech s vyšším okrajem vyložíme pečícím papírem, potřeme rozpuštěným máslem, posypeme krupicovým cukrem a po celé ploše vyrovnáme banány podélně rozkrojené do podoby plátků - jeden vedle druhého. Co možná nejrychleji připravíme těsto, aby banány na vzduchu nehnědly: Změklé máslo vyšleháme ve větší míse s moučkovým a vanilkovým cukrem. Dále do pěny zašleháme oddělené žloutky a vmícháme do ní mouku smíchanou s práškem do pečiva, kořením a jemně strouhanou citrónovou kůrou.
2
Těsto nakonec zjemníme tekutou šlehačkou a dobře vymíchané těsto rozetřeme na vrstvu banánů. Povrch uhladíme a vložíme do trouby rozehřáté na 160°C. Asi po 30 minutách upečený moučník vyjmeme, ihned překlopíme na větší rovnou podložku a stáhneme z povrchu tukem nasáklý list papíru. Povrch okamžitě potřeme meruňkovou zavařeninou, která banány uzavře, takže nebudou oxidovat a hnědnout. Plát poté rozdělíme na řezy, jež můžeme ozdobit pusinkami šlehačky.