• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Obrácená buchta z jablek
Napište svůj komentář k receptu

Obrácená buchta z jablek

autor: Majulda
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Obrácená buchta z jablek
Obrácená buchta z jablek
Obrácená buchta z jablek
Obrácená buchta z jablek
Obrácená buchta z jablek
Obrácená buchta z jablek
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks žloutek
    • 200
      g cukr krystal
    • 10
      lžíce rostlinný olej
    • 10
      lžíce voda
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 250
      g hladká mouka
    • 4
      ks sníh z bílku
    • 1
      kg jablka oloupaných bez jadřinců
    • rozinky
    • oříšky
    • kokos
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Pergamenový papír rozložím na klasický velký pekáč (plech s vysokým okrajem). Na něj nasypu nastrouhaná jablka (pozor nesladit!) a do jablek namíchám rozinky, oříšky, kokos... Dále si připravím těsto: vyšlehám žloutky s cukrem. Do vyšlehané hmoty přidám olej, vodu, mouku, prášek do pečiva a nakonec sníh z bílků. Těstem poté poleji jablka na pekáči. (Těsta je zdánlivě na velký pekáč málo, proto je potřeba polít ve velmi slabé vrstvě - nicméně nebojte, těsto naběhne). Peču na 170-180 °C ve vyhřáté troubě asi 20-25 minut. Vychladlé těsto opatrně otočím a sundám pergamen. Buchtu nakonec poleji čokoládovou polevou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Studená polévka z jablek

Studená polévka z jablek

Marmeláda z bezinek a jablek

Marmeláda z bezinek a jablek

Nepečený dort z jablek

Nepečený dort z jablek

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Suzanne323f
    Suzanne323f | 3. 4. 2015 14:24

    Naprosto luxusní buchta. Chuť slaďounkého těsta nádherně doplňují neoslazená jablka. Buchta je vlahá, nadýchaná, křehounká.. Dělala jsem ze 4 větších jablek, posypala jsem je kokosem a zalila těstem. Místo prášku do pečiva jsem dala sodu a buchta je krásně nadýchaná, opravdu krásně nabyla a je vysoká, jako každá klasická buchta. Navíc je kupodivu i velice rychlá a jednoduchá, na to, jak chutná. Budu dělat pravidelně. Doporučuji!!!

  • Suzanne323f
    Suzanne323f | 3. 4. 2015 13:56

    Naprosto luxusní buchta. Chuť slaďounkého těsta nádherně doplňují neoslazená jablka. Buchta je vlahá, nadýchaná, křehounká.. Dělala jsem ze 4 větších jablek, posypala jsem je kokosem a zalila těstem. Místo prášku do pečiva jsem dala sodu a buchta je krásně nadýchaná, opravdu krásně nabyla a je vysoká, jako každá klasická buchta. Navíc je kupodivu i velice rychlá a jednoduchá, na to, jak chutná. Budu dělat pravidelně. Doporučuji!!!

  • Suzanne323f
    Suzanne323f | 3. 4. 2015 13:53

    Naprosto luxusní buchta. Chuť slaďounkého těsta nádherně doplňují neoslazená jablka. Buchta je vlahá, nadýchaná, křehounká.. Dělala jsem ze 4 větších jablek, posypala jsem je kokosem a zalila těstem. Místo prášku do pečiva jsem dala sodu a buchta je krásně nadýchaná, opravdu krásně nabyla a je vysoká, jako každá klasická buchta. Navíc je kupodivu i velice rychlá a jednoduchá, na to, jak chutná. Budu dělat pravidelně. Doporučuji!!!

  • Dana K. | 3. 11. 2012 11:08

    Tuto buchtu taky peču, ale nahoru potom dávám krém z 1 vanilkového pudinku (klasicky uvařeného) a 1-2 kysané smetany. Takto nám to moc chutná.

  • Jana | 29. 9. 2012 12:55

    Buchta se mi povedla hned, a je výborná..recept doporučuji. :-)

  • Jana Remková | 28. 10. 2008 11:03

    Jasně,ale myslím, že i tady z toho by to šlo, Terezko, že?

  • Tereza J. | 28. 10. 2008 07:01

    Janka, tá Jablečná roláda je aj tu, len ja som ju nevedela nájsť. Keď som dala do vyhľadívania termín jablka, tak mi to nevyhodilo:)))

  • Jana Remková | 27. 10. 2008 14:14

    Paní Marie, taky by se to dalo stočit do rolády- viz toprecepty.cz-Jablečná roláda a je to vynikající!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Cukr krystal Hladká mouka Jablka Kokos Oříšky Prášek do pečiva Rostlinný olej Rozinky Sníh z bílku Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Meruňkový koláč

Meruňkový koláč

Drožďová pomazánka - Dědův recept

Drožďová pomazánka - Dědův recept

Alfédovy panenky

Alfédovy panenky

Jahodové řezy z Galaretky

Jahodové řezy z Galaretky

"Slovenský" bramborák

"Slovenský" bramborák

Studentské rychlolangoše

Studentské rychlolangoše

Vegetariánská rýže

Vegetariánská rýže

Medovníkové kuličky

Medovníkové kuličky

Červené špagety

Červené špagety

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

134
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
96
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
91
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
55
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
51
Tykvový kompot
Tykvový kompot

Zajímavé články

3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka, roláda s jahodami a kokosový cheesecake
3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka,…
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
7 skvělých způsobů, jak využít mátu: do nanuků, k masu i na pizzu
7 skvělých způsobů, jak využít mátu: do nanuků, k…
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen na chroupání. Vyrobíte z nich pomazánku, pesto nebo mléko
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen…
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho připravit, aby byl dokonalý?
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho…
AHA.cz Exmanželé k nepoznání: Krokodýl Dundee a jeho žena 24 let poté

Exmanželé k nepoznání: Krokodýl Dundee a jeho žena 24 let poté

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Nesmrtelné pruhované tričko! Jak s ním dosáhnout stylu pravých Pařížanek?

Nesmrtelné pruhované tričko! Jak s ním dosáhnout stylu pravých Pařížanek?

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Dua Lipa promluvila: První slova o duetu s Farnou!

Dua Lipa promluvila: První slova o duetu s Farnou!

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Sedm smrtelných hříchů podle znamení zvěrokruhu: K jakým neřestem máte sklony právě vy?

Sedm smrtelných hříchů podle znamení zvěrokruhu: K jakým neřestem máte sklony právě vy?

Další doporučené recepty:

Obložený chlum, základní recept
Obložený chlum, základní recept
Obložený rohlíkový koláč
Obložený rohlíkový koláč
Óbr dort - číslice
Óbr dort - číslice
Obrácené koláčky s ananasem
Obrácené koláčky s ananasem
Obrácené mleté řízečky
Obrácené mleté řízečky
Obrácené rebarborové řezy II.
Obrácené rebarborové řezy II.
  • Recepty.cz
  • Obrácená buchta z jablek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact