• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Obrácená buchta z jablek
Napište svůj komentář k receptu

Obrácená buchta z jablek

autor: Majulda
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Obrácená buchta z jablek
Obrácená buchta z jablek
Obrácená buchta z jablek
Obrácená buchta z jablek
Obrácená buchta z jablek
Obrácená buchta z jablek
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks žloutek
    • 200
      g cukr krystal
    • 10
      lžíce rostlinný olej
    • 10
      lžíce voda
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 250
      g hladká mouka
    • 4
      ks sníh z bílku
    • 1
      kg jablka oloupaných bez jadřinců
    • rozinky
    • oříšky
    • kokos
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Pergamenový papír rozložím na klasický velký pekáč (plech s vysokým okrajem). Na něj nasypu nastrouhaná jablka (pozor nesladit!) a do jablek namíchám rozinky, oříšky, kokos... Dále si připravím těsto: vyšlehám žloutky s cukrem. Do vyšlehané hmoty přidám olej, vodu, mouku, prášek do pečiva a nakonec sníh z bílků. Těstem poté poleji jablka na pekáči. (Těsta je zdánlivě na velký pekáč málo, proto je potřeba polít ve velmi slabé vrstvě - nicméně nebojte, těsto naběhne). Peču na 170-180 °C ve vyhřáté troubě asi 20-25 minut. Vychladlé těsto opatrně otočím a sundám pergamen. Buchtu nakonec poleji čokoládovou polevou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Studená polévka z jablek

Studená polévka z jablek

Marmeláda z bezinek a jablek

Marmeláda z bezinek a jablek

Nepečený dort z jablek

Nepečený dort z jablek

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Suzanne323f
    Suzanne323f | 3. 4. 2015 14:24

    Naprosto luxusní buchta. Chuť slaďounkého těsta nádherně doplňují neoslazená jablka. Buchta je vlahá, nadýchaná, křehounká.. Dělala jsem ze 4 větších jablek, posypala jsem je kokosem a zalila těstem. Místo prášku do pečiva jsem dala sodu a buchta je krásně nadýchaná, opravdu krásně nabyla a je vysoká, jako každá klasická buchta. Navíc je kupodivu i velice rychlá a jednoduchá, na to, jak chutná. Budu dělat pravidelně. Doporučuji!!!

  • Suzanne323f
    Suzanne323f | 3. 4. 2015 13:56

    Naprosto luxusní buchta. Chuť slaďounkého těsta nádherně doplňují neoslazená jablka. Buchta je vlahá, nadýchaná, křehounká.. Dělala jsem ze 4 větších jablek, posypala jsem je kokosem a zalila těstem. Místo prášku do pečiva jsem dala sodu a buchta je krásně nadýchaná, opravdu krásně nabyla a je vysoká, jako každá klasická buchta. Navíc je kupodivu i velice rychlá a jednoduchá, na to, jak chutná. Budu dělat pravidelně. Doporučuji!!!

  • Suzanne323f
    Suzanne323f | 3. 4. 2015 13:53

    Naprosto luxusní buchta. Chuť slaďounkého těsta nádherně doplňují neoslazená jablka. Buchta je vlahá, nadýchaná, křehounká.. Dělala jsem ze 4 větších jablek, posypala jsem je kokosem a zalila těstem. Místo prášku do pečiva jsem dala sodu a buchta je krásně nadýchaná, opravdu krásně nabyla a je vysoká, jako každá klasická buchta. Navíc je kupodivu i velice rychlá a jednoduchá, na to, jak chutná. Budu dělat pravidelně. Doporučuji!!!

  • Dana K. | 3. 11. 2012 11:08

    Tuto buchtu taky peču, ale nahoru potom dávám krém z 1 vanilkového pudinku (klasicky uvařeného) a 1-2 kysané smetany. Takto nám to moc chutná.

  • Jana | 29. 9. 2012 12:55

    Buchta se mi povedla hned, a je výborná..recept doporučuji. :-)

  • Jana Remková | 28. 10. 2008 11:03

    Jasně,ale myslím, že i tady z toho by to šlo, Terezko, že?

  • Tereza J. | 28. 10. 2008 07:01

    Janka, tá Jablečná roláda je aj tu, len ja som ju nevedela nájsť. Keď som dala do vyhľadívania termín jablka, tak mi to nevyhodilo:)))

  • Jana Remková | 27. 10. 2008 14:14

    Paní Marie, taky by se to dalo stočit do rolády- viz toprecepty.cz-Jablečná roláda a je to vynikající!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Cukr krystal Hladká mouka Jablka Kokos Oříšky Prášek do pečiva Rostlinný olej Rozinky Sníh z bílku Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sváteční řezy

Sváteční řezy

Jednoduchý grenadýrmarš

Jednoduchý grenadýrmarš

Hodslavská řezanka

Hodslavská řezanka

Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí

Bramborové noky s dušeným kysaným…

Pangalaktický megacloumák

Pangalaktický megacloumák

Nepečené ovesné placičky s arašídovým máslem

Nepečené ovesné placičky s arašídovým…

Rychlobublanina

Rychlobublanina

Králičí hřbet v hořčičné omáčce

Králičí hřbet v hořčičné omáčce

Kuře na bramborách z remosky

Kuře na bramborách z remosky

Doporučujeme

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

22
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
19
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
14
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Svíčková na smetaně s…
13
Míša řezy
Míša řezy
12
Vietnamský bůček
Vietnamský bůček

Zajímavé články

Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
AHA.cz Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Švédští Roxette v Praze: Zahráli Holku modrookou!

Švédští Roxette v Praze: Zahráli Holku modrookou!

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Další doporučené recepty:

Obložený chlum, základní recept
Obložený chlum, základní recept
Obložený rohlíkový koláč
Obložený rohlíkový koláč
Óbr dort - číslice
Óbr dort - číslice
Obrácené koláčky s ananasem
Obrácené koláčky s ananasem
Obrácené mleté řízečky
Obrácené mleté řízečky
Obrácené rebarborové řezy II.
Obrácené rebarborové řezy II.
  • Recepty.cz
  • Obrácená buchta z jablek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact