• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Obrácená buchta z jablek
Napište svůj komentář k receptu

Obrácená buchta z jablek

autor: Majulda
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Obrácená buchta z jablek
Obrácená buchta z jablek
Obrácená buchta z jablek
Obrácená buchta z jablek
Obrácená buchta z jablek
Obrácená buchta z jablek
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks žloutek
    • 200
      g cukr krystal
    • 10
      lžíce rostlinný olej
    • 10
      lžíce voda
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 250
      g hladká mouka
    • 4
      ks sníh z bílku
    • 1
      kg jablka oloupaných bez jadřinců
    • rozinky
    • oříšky
    • kokos
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Pergamenový papír rozložím na klasický velký pekáč (plech s vysokým okrajem). Na něj nasypu nastrouhaná jablka (pozor nesladit!) a do jablek namíchám rozinky, oříšky, kokos... Dále si připravím těsto: vyšlehám žloutky s cukrem. Do vyšlehané hmoty přidám olej, vodu, mouku, prášek do pečiva a nakonec sníh z bílků. Těstem poté poleji jablka na pekáči. (Těsta je zdánlivě na velký pekáč málo, proto je potřeba polít ve velmi slabé vrstvě - nicméně nebojte, těsto naběhne). Peču na 170-180 °C ve vyhřáté troubě asi 20-25 minut. Vychladlé těsto opatrně otočím a sundám pergamen. Buchtu nakonec poleji čokoládovou polevou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Studená polévka z jablek

Studená polévka z jablek

Marmeláda z bezinek a jablek

Marmeláda z bezinek a jablek

Nepečený dort z jablek

Nepečený dort z jablek

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Suzanne323f
    Suzanne323f | 3. 4. 2015 14:24

    Naprosto luxusní buchta. Chuť slaďounkého těsta nádherně doplňují neoslazená jablka. Buchta je vlahá, nadýchaná, křehounká.. Dělala jsem ze 4 větších jablek, posypala jsem je kokosem a zalila těstem. Místo prášku do pečiva jsem dala sodu a buchta je krásně nadýchaná, opravdu krásně nabyla a je vysoká, jako každá klasická buchta. Navíc je kupodivu i velice rychlá a jednoduchá, na to, jak chutná. Budu dělat pravidelně. Doporučuji!!!

  • Suzanne323f
    Suzanne323f | 3. 4. 2015 13:56

    Naprosto luxusní buchta. Chuť slaďounkého těsta nádherně doplňují neoslazená jablka. Buchta je vlahá, nadýchaná, křehounká.. Dělala jsem ze 4 větších jablek, posypala jsem je kokosem a zalila těstem. Místo prášku do pečiva jsem dala sodu a buchta je krásně nadýchaná, opravdu krásně nabyla a je vysoká, jako každá klasická buchta. Navíc je kupodivu i velice rychlá a jednoduchá, na to, jak chutná. Budu dělat pravidelně. Doporučuji!!!

  • Suzanne323f
    Suzanne323f | 3. 4. 2015 13:53

    Naprosto luxusní buchta. Chuť slaďounkého těsta nádherně doplňují neoslazená jablka. Buchta je vlahá, nadýchaná, křehounká.. Dělala jsem ze 4 větších jablek, posypala jsem je kokosem a zalila těstem. Místo prášku do pečiva jsem dala sodu a buchta je krásně nadýchaná, opravdu krásně nabyla a je vysoká, jako každá klasická buchta. Navíc je kupodivu i velice rychlá a jednoduchá, na to, jak chutná. Budu dělat pravidelně. Doporučuji!!!

  • Dana K. | 3. 11. 2012 11:08

    Tuto buchtu taky peču, ale nahoru potom dávám krém z 1 vanilkového pudinku (klasicky uvařeného) a 1-2 kysané smetany. Takto nám to moc chutná.

  • Jana | 29. 9. 2012 12:55

    Buchta se mi povedla hned, a je výborná..recept doporučuji. :-)

  • Jana Remková | 28. 10. 2008 11:03

    Jasně,ale myslím, že i tady z toho by to šlo, Terezko, že?

  • Tereza J. | 28. 10. 2008 07:01

    Janka, tá Jablečná roláda je aj tu, len ja som ju nevedela nájsť. Keď som dala do vyhľadívania termín jablka, tak mi to nevyhodilo:)))

  • Jana Remková | 27. 10. 2008 14:14

    Paní Marie, taky by se to dalo stočit do rolády- viz toprecepty.cz-Jablečná roláda a je to vynikající!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Cukr krystal Hladká mouka Jablka Kokos Oříšky Prášek do pečiva Rostlinný olej Rozinky Sníh z bílku Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vafle s lesním ovocem

Vafle s lesním ovocem

Boršč

Boršč

Zeleninová rýže

Zeleninová rýže

Pečené plněné papriky

Pečené plněné papriky

Friulské frico

Friulské frico

Vepřové medailonky s pepřovou omáčkou

Vepřové medailonky s pepřovou omáčkou

Těstoviny se špenátem a masem

Těstoviny se špenátem a masem

Bezinkový džem (rosol) - květový

Bezinkový džem (rosol) - květový

Listové tyčinky na sladko

Listové tyčinky na sladko

Doporučujeme

50 minut
Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a kuřetem

Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a…

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

17
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
17
Mini Pavlovy
Mini Pavlovy
14
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
12
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
11
Bramboráky
Bramboráky

Zajímavé články

Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
AHA.cz Statečný návrat Něrgešové: Co se dělo v zákulisí Showtimu?

Statečný návrat Něrgešové: Co se dělo v zákulisí Showtimu?

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Prima po ZOO zařízla i Kamarády: Další herci přišli o práci!

Prima po ZOO zařízla i Kamarády: Další herci přišli o práci!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Další doporučené recepty:

Obložený chlum, základní recept
Obložený chlum, základní recept
Obložený rohlíkový koláč
Obložený rohlíkový koláč
Óbr dort - číslice
Óbr dort - číslice
Obrácené koláčky s ananasem
Obrácené koláčky s ananasem
Obrácené mleté řízečky
Obrácené mleté řízečky
Obrácené rebarborové řezy II.
Obrácené rebarborové řezy II.
  • Recepty.cz
  • Obrácená buchta z jablek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact