• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Obložený chlum, základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Obložený chlum, základní recept

autor: Čstava Dobreta
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 95 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Obložený chlum, základní recept
Obložený chlum, základní recept
Obložený chlum, základní recept
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 125
      g jáhly (proso)
    • 120
      g krůtí maso
    • 550
      ml voda
    • 1
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

1
Jáhly vyprat 3-4x v čisté vodě, ve sklenici se šroubovacím víčkem, pak scedit přes sítko. V hrnci se silnostěnným dnem ohřát 300 ml nové vody, přidat 1/2 lžičky soli po začátku varu. Nasypat jáhly do vařicí vody, průběžně sbírat z hladiny pěnu (způsobuje hořkou chuť). Protřást hrnec proti výraznému slepení obsahu. Jáhly vařit mírným varem 20 minut. Konec varu je vymizení bublání u dna. Vyklepat vodu z pokličky. Uvařené jáhly nechat odstát 20 minut. Vyklepat vodu z pokličky. Odstáté jáhly nakypřit vidličkou.
2
10 minut po začátku varu jáhel začít vařit nejméně 250 ml vody. Osolit 1/2 lžičkou soli po začátku varu. Nakrájet krůtí maso na kostičky/nudličky dle představ. Ohřívat maso vložené do vody středním varem, aby začátek varu byl 15 minut po skončení varu jáhel. Krůtí maso vařit 15 minut mírným varem, až kousky masa plovoucí u hladiny klesnou ke dnu. Scedit vodu pomocí pokličky.
3
Rozmístit kousky masa kolem jáhel na talíři.
4
Poznámka autora receptu: Vhodné jáhly pro vaření na zrno jsou tvrdší, lze je poznat podle barvy a malého množství prachu při vyprání (pouze špinavá voda). Měkčí jáhly mají hodně prachu po vyprání, snadno se rozváří na kaši. Při vaření na zrno jsou mazlavé. Varianta s rýží - namočit o 10 minut dříve na 30 minut včetně vyprání. Postup vaření je stejný.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Obložený rohlíkový koláč

Obložený rohlíkový koláč

Obložený chléb s fíky

Obložený chléb s fíky

Obložený chleba ve vajíčku

Obložený chleba ve vajíčku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Jáhly Krůtí maso Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jahodové řezy V.

Jahodové řezy V.

Smetanovo-nivová brokolice

Smetanovo-nivová brokolice

Malinový dort - hit všech oslav

Malinový dort - hit všech oslav

Meruňkový koktejl

Meruňkový koktejl

Fazolky se slaninou a sýrem - zapékané

Fazolky se slaninou a sýrem - zapékané

Polévka z bílých fazolí s uzeným masem

Polévka z bílých fazolí s uzeným masem

Sádlová pomazánka

Sádlová pomazánka

Čokoládové croissanty z listového těsta

Čokoládové croissanty z listového…

Čokoládové řezy se zakysanou smetanou

Čokoládové řezy se zakysanou smetanou

Doporučujeme

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

264
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
67
Plněné kynuté knedlíky vepřovými výpečky
Plněné kynuté knedlíky…
52
Suchá kaše cestovní (alpské ovesné müsli), základní recept
Suchá kaše cestovní …
39
Kuřecí (králičí) maso pečené na žampionech
Kuřecí (králičí) maso…
36
Jablečný koláč z remosky ala štrůdl
Jablečný koláč z remosky…

Zajímavé články

Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Těhotná Šárka Krausová: Skončila i v divadle!

Těhotná Šárka Krausová: Skončila i v divadle!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Další doporučené recepty:

Obložené žemle
Obložené žemle
Obložený chléb s fíky
Obložený chléb s fíky
Obložený chleba ve vajíčku
Obložený chleba ve vajíčku
Obložený rohlíkový koláč
Obložený rohlíkový koláč
Óbr dort - číslice
Óbr dort - číslice
Obrácená buchta z jablek
Obrácená buchta z jablek
  • Recepty.cz
  • Obložený chlum, základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact