g
tvaroh
(lučina, žervé či pomazánkové máslo nebo jejich směs)
ředkvička
pár na dozdobení
salát lollo rosso
na dozdobení
Na vajíčkovou pomazánku:
4
ks
vařená vejce
50
g
máslo
smetanový sýr
případně bryndza a trochu mléka
cherry rajčátka
na dozdobení
Postup přípravy receptu
1
Na tuňákovou pomazánku utřete změklé máslo s vařeným žloutkem. Vmíchejte tvarohový sýr a okapané maso tuňáka. Ochuťte solí a citronovou šťávou. Starším dětem můžete přidat trochu hořčice. Doplňte najemno nasekaným nebo nastrouhaným bílkem. Ozdobte kukuřicí, špenátem a plátky ředkviček.
2
Tvarohovou pomazánku připravíte následovně. Změklé máslo vyšlehejte a postupně přidejte tvaroh či žervé nebo pomazánkové máslo. Poté vmíchejte najemno nastrouhanou mrkev. Osolte a ozdobte plátky ředkviček a salátem.
3
Na vajíčkovou pomazánku vyšlehejte změklé máslo s tvarohovým sýrem a trochou mléka. Přimíchejte bryndzu a nakonec nastrouhané vejce. Zdobte rajčátky a řeřichou.