Droždí rozdrobíme ve 50 ml vlažného mléka a přidáme trochu mouky. Promícháme a necháme kynout. K mouce přidáme tuk, žloutky, sůl, zbylé mléko a vykynutý kvásek. Vypracujeme těsto, které necháme vykynout. Z těsta vyválíme 13 válečků asi 8 cm dlouhých. Rozložíme je na vymazaný plech a necháme opět kynout. Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a solí a pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut.
2
Upečené briošky rozřízneme a vždy čtyři obložíme stejně. Spodní část potřeme máslem, ozdobíme cibulkou, šproty, kapary a zakryjeme vrchní částí. Další potřeme slabě pomazánkovým máslem a obložíme na kostičky pokrájenou uzenou plecí, plátky oliv a petrželkou. Na rozkrojené briošky, položíme kolečka vysočiny, přidáme pokrájený řapíkatý celer, zelený pepř a přiklopíme. Zbylé potřeme pomazánkovým máslem, na něj přeložíme šunku a doplníme plátky okurky a proužky barevných paprik.