Šleháme 6 bílků, postupně přidáváme a zašleháváme 6 lžic cukru krupice až je sníh krásně tuhý, přidáme 6 žloutků se 3 lžícemi studené vody a ještě zlehka zašleháme. Potom přesijeme do tohoto základu 6 lžic polohrubé mouky a nastrouháme čokoládu. Opatrně zamícháme a upečeme na vymazaném a kokosem vysypaném plechu.
2
2 tvarohy ušleháme s cukrem a připravíme si želatinu - 10 g želatiny namočíme asi 1 hodinu v 1 dcl studené vody. Potom ji zamícháme do 2 dcl vařící vody. Pokud by vznikly kousíčky, přecedíme ji.
3
Potom želatinu zamícháme do ušlehaného tvarohu. Nakonec vmícháme ušlehanou šlehačku.
4
Piškot poklademe ovocem, na ně rozetřeme tvaroh a dáme zchladit do ledničky do druhého dne. Povrch můžeme posypat strouhanou čokoládou a dozdobit.
5
Tento recept je u nás v rodině hodně dlouho užívaný a je velice oblíbený. Ať vám chutná!
Tak jsem včera pekla (s ananasem), musím říct že se moc povedlo. Každopádně bych doporučila to, co navrhovala Melánia: tj. alespon pikantni džem.
Jana z VM
|24. 11. 2005 11:09
Martino, žlelatina může být vlažná až teplá, nedávám ji úplně hned, chvilku promíchám a než začne tuhnout, tak ji vleju na tvaroh.
Martina
|23. 11. 2005 22:30
Ta želatina do toho tvarohu se má zamíchat až je studená?
Lucia Porošinová
|23. 6. 2005 20:08
Predvcerom som piekla. Je velmi dobry.
Melánia Durdovanská
|18. 1. 2005 15:35
Vynikajúci zákusok. Trošku som ho vylepšila, piškótu som jemne natrela pikantným džemom, potom dala vrstvu mliečneho krému, potom odkvapkané čučoriedky a zaliala zvyšným krémom. Želatinu netreba tak dlho močiť, na trhu je želatina, s ktorou nie je náročné práca.