Opláchnuté maso zalijeme studenou vodou, přidáme sůl, pepř, nové koření, nať libečku, cibuli a vaříme na malém plaménku, až maso změkne. Ke konci... více o Hovězí polévka s masovými knedlíčky
Kondenzované mléko doplníme převařenou, vlažnou vodou na objem 48 cl. V mixéru šleháme moučkový a vanilkový cukr, žloutky a čtvrtinu dávky... více o Vaječný likér
Z prolisovaného tvarohu, smetany a vanilkového cukru našleháme hladký krém. Omyté ovoce obalíme v cukru. V pohárech prokládáme krém vrstvami ovoce,... více o Ovocné poháry s tvarohovým krémem
Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme kari, přidáme přebranou a spařenou rýži, zalijeme přiměřeným množstvím vody, povaříme a pak... více o Rýže kari
Hlávku zelí rozdělíme na listy, odstraníme košťál a nakrájíme na čtverečky o hraně dva centimetry. Povaříme 10 minut v osolené vodě. Zvlášť předem... více o Zelný salát po čínsku
Tvaroh utřeme se změklým máslem a smetanou. Okořeníme paprikou, osolíme, přidáme na drobné kostičky nakrájenou cibuli a nakonec vmícháme pažitku.... více o Rozhuda
Okurky očistíme, pečlivě omyjeme, osušíme a nakrájíme nebo nastrouháme na kolečka. Do zakysané smetany přidáme podle chuti cukr, citronovou šťávu, sůl... více o Okurkový salát
Z vepřových kotlet odsekneme páteřní kosti, naplocho je středem nařízneme, vzniklý otvor naplníme tenkými kolečky salámu a tenkými plátky sýra ... více o Vepřové kotlety plněné uherským salámem a sýrem
Změklý tuk ušleháme s cukrem a špetkou soli do pěny. Postupně přidáme vejce a mléko a nakonec prosátou mouku, kterou jsme pečlivě promíchali s práškem... více o Křehký broskvový koláč
Rýži propláchneme několikrát teplou vodou a necháme na sítu okapat. Pak ji nasypeme do 250 ml vroucí, mírně osolené vody a vaříme asi 5 minut. Potom... více o Sladká kaše se švestkami
Ke smažení jsou nejvhodnější středně velké a nevyzrálé plody. Cukety omyjeme, odkrojíme stopku, ale neloupeme je. Ostrým nožem šikmo nakrájíme plátky... více o Cuketové řízečky
Jablka oloupeme a nakrouháme na plátky. Kousky jablek ihned pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědly. Rozinky posypeme cukrem a přelijeme alkoholem.... více o Opilý jablečný koláč
Z čekankových puků odřízneme spodky, čekanku dobře očistíme a opláchneme, nakrájíme na nudličky, osolíme, vložíme do mísy a necháme asi půl hodiny... více o Čekankový salát
Smícháme 3 lžíce olivového oleje s česnekem, zakryjeme a necháme stát. Zbytek oleje rozpálíme v těžkém hrnci a asi 1 hodinu dusíme plátky cibule... více o Francouzská cibulačka
Omyté broskve ponoříme na okamžik do vařící vody, oloupáme, zbavíme pecek, pokrájíme na kostičky, odpeckované meruňky a oloupanou hrušku pokrájíme na... více o Ovocný salát s melounem
Máslo třeme do pěny, po částech přidáváme sýr a podle potřeby ředíme mlékem. Potom přidáme drobně nakrájenou šunku, ochutíme česnekem utřeným se solí... více o Sýrová šunková pomazánka
Zelí očistíme a po odstranění hrubších žeber nakrájíme na nudličky. Cibuli nadrobno rozsekáme. Biokys nebo smetanu ochutíme solí a cukrem, promícháme... více o Salát z pekingského zelí I.
Oloupanou cibuli uvaříme v osolené vodě a necháme vychladnout. Do vývaru z cibule namočíme žemle. Očištěné houby pokrájíme a osmažíme na rozškvařené... více o Houbové karbanátky
Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a také pokrájíme na drobno. Pórek očistíme, opereme a posekáme na tenká kolečka. Ta vložíme... více o Brambory v pánvi
Šunku a sýr nakrájíme na kostičky nebo ozdobnými formičkami vykrájíme různé tvary. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na tenké plátky a rozdělíme na... více o Pestrý sýrový salát
Rajčata omyjeme a odkrojíme vršky. Vydlabeme vnitřky a dužinu rozmačkáme. Přidáme 2 lžíce rozpuštěného másla a vejce. Troubu rozpálíme na 200 °C.... více o Kuřecí prsíčka s pečenými rajčaty
Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kolečka. Pórek omyjeme, podélně rozpůlíme a nakrájíme na silnější kousky. V pánvi rozpálíme olej a rychle na... více o Zapečené brambory s uzeninou
V hlubší misce připravíme z mléka, vína, vejce, žloutku, soli a polohrubé mouky hladké těstíčko jako na palačinky. Okapané žampiony obalujeme v... více o Žampiony smažené v těstíčku
Brambory si den předem uvaříme ve slupce. Vychladlé je potom oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Omyjeme a očistíme papriku s cibulkou.... více o Bramboráčky se sýrem
Maso zbavíme loje a odblaníme. Lehce naklepeme, osolíme, opepříme, vložíme na část dobře rozehřátého sádla a po všech stranách prudčeji opečeme.... více o Anglický roastbeef
Salát pečlivě očistíme, opereme a roztrháme na malé kousky. Rajčata omyjeme, přepůlíme nebo rozčtvrtíme. Smícháme dohromady vinný ocet, sůl, pepř a... více o Hlávkový salát s rajčaty
Víno nalijeme do mísy na přípravu bowle. Přidáme cukr, kůru z dokonale očištěných, kartáčkem odrhnutých citronů. Mísu přikryjeme víkem, vložíme do... více o Citronová bowle
Oloupané banány rozkrojíme podélně na půlky, řeznou plochou dolů je položíme na pánev s rozehřátým máslem, posypeme cukrem a upečeme v mírně rozehřáté... více o Pečené banány se zmrzlinou
Z rohlíků odřízneme špičky. Pak je podélně z jedné strany rozřízneme, vydlabeme a potřeme máslem. Párky po obou stranách lehce opečeme, vložíme do... více o Párky v rohlíku - grilované
Očištěnou kapustu vložíme do vody, uvaříme, scedíme a umeleme. Máslo utřeme se žloutky, přidáme mletou kapustu, osolíme, přidáme na kostičky... více o Kapustový nákyp
Jahody omyjeme, necháme okapat a očistíme je. Menší část ovoce odložíme stranou, použijeme později na ozdobu. Zbytek rozpůlíme nebo rozčtvrtíme.... více o Opilý jahodový pohár s tvarohovým krémem
Máslem vymažeme 4 menší formičky a do každé rozklepneme po jednom vejci. Osolíme a opepříme. Na nudličky nasekáme šunku a promícháme se strouhaným... více o Bismarkova vejce
Omyjeme cukety a neloupané je nakrájíme na kolečka asi 5 mm silná. Oloupeme cibuli s česnekem. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek utřeme. Oloupeme... více o Zeleninové ragú se žampiony
Oloupané pomerače rozdělíme na dílky a posypeme vanilkovým cukrem. Omyté jahody osušíme a zalijeme vínem. Obojí necháme hodinu odležet v chladničce.... více o Ovocný pohár se šlehačkou
Česnek utřeme se solí. Máslo třeme s tvarohem a postupně přidáváme biokys. Až je pomazánka hladká, vmícháme další přísady. Nakonec vmícháme drobně... více o Biokyska
Jahody opereme, osušíme, zbavíme stopek a nakrájíme na plátky. Maliny přebereme, smícháme opatrně s jahodovými plátky a lžící cukru. Broskve necháme... více o Ochucený jogurt s míchaným ovocem
Máslo umícháme se solí, hořčicí a utřenými vaječnými žloutky, osolíme, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, podle chuti opepříme. Vše zlehka promícháme... více o Pomazánka z vaječných žloutků
Vejce uvaříme na hniličku nebo natvrdo, vložíme do studené vody a po vychladnutí oloupeme, podélně překrojíme na poloviny, rozložíme po třech půlkách... více o Vejce s bylinkovou zálivkou
Sýr nakrájíme na kostky, slaninu na plátky, cibuli a rajčata také na plátky, očištěné papriky na dílky. Kostičky sýra obalíme do plátků slaniny a... více o Sýrové špízy
Očištěné a osušené porce kapra pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet. Potom je osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce, ve vejcích... více o Kapr smažený se sýrem
Brambory i se slupkou pečlivě omyjeme a uvaříme doměkka. Vodu slijeme, brambory rozpůlíme a necháme vychladnout. Omyjeme bazalku, otrháme lístky a... více o Pečené brambory plněné rajčaty
Do mouky nakrájíme máslo. Rozklepneme 1 vejce, přidáme špetku soli a lžíci chladné vody. Vypracujeme těsto, zabalíme je do folie a uložíme asi na 30... více o Zeleninový koláč přelitý smetanou
Očištěné porce kapra pokapeme citronovou šťávou a necháme 1/4 hodiny odležet. Pak je osolíme, poprášíme moukou, vložíme do pekáčku s rozehřátým olejem... více o Kapr ve víně se žampiony
Jahody očistíme od stopek, omyjeme a necháme okapat. Odebereme 200 g a rozmixujeme je. Zbytek odložíme stranou na ozdobu. K bílku přidáme špetku soli... více o Jahodová mramorová pěna
Pomeranče oloupeme, omyjeme a ostrým nožem nakrájíme na kolečka silná asi 5 mm. Pokusíme se zachytit šťávu, která při vykrájení pomerančů vyteče.... více o Ovocný salát s jahodami a pomeranči
Rozpálíme troubu na 220 °C. Bagety podélně rozpůlíme, namažeme silnější vrstvou másla a posypeme směsí bylinek. Dáme do trouby a 1 minutu rozpékáme.... více o Zapečené bagety se zeleninou
Krůtí prsa vykostíme a upravíme na plát. Odřezky krůtího masa jemně umeleme spolu s vepřovým masem, na slanině osmaženou cibulkou, petrželkou a mlékem... více o Plněná krůtí prsa
Chřest oloupeme a pokrájíme na kousky, přičemž hlavičky necháme delší. Povaříme jej přibližně 8 minut v malém množství osolené vody. Mezitím očistíme... více o Jemný jarní salát
Očistíme a omyjeme pórek. Nakrájíme ho na kolečka. Opereme pažitku a jemně ji nasekáme. Oloupanou cibuli pokrájíme na drobné kostičky. Podle návodu na... více o Bramborové placky se slaninou
Do vyšší skenky tumblerového typu dáme 4 kostky ledu, přilijeme gin, vložíme 2 plátky citronu a dolijeme tonikem. Krátce promícháme. Nápoj je velmi... více o Gin tonic