Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a dobře naklepeme. Polovinu celeru nakrájíme na malé kostičky. Marinádu připravíme smícháním vody, octa a... více o Hovězí na celeru
Očistíme a nakrájíme zeleninu a brambory. Vše orestujeme na másle, podlijeme vodou, osolíme, opepříme a vaříme asi 20 minut. Poté přidáme vykostěnou,... více o Polévka z uzené ryby
Maso omyjeme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Vložíme do zapékací misky, posypeme strouhaným sýrem a zalijeme šlehačkou. Pečeme v předem vyhřáté... více o Kotlety pro gurmány
Rybíz přebereme, opláchneme a okapaný ho vidličkou obereme a posypeme lžící mouky. Do pěny ušleháme máslo, cukr, vanilkový cukr a špetku soli. Jak se... více o Rybízová bublanina s krémem
Maliny opatrně smícháme s cukrem a vodou a vaříme 4-8 minut až do želírovací zkoušky (Několik kapek hmoty kápneme na studený talířek. Pokud hmota hned... více o Domácí malinová marmeláda
Omytý a očištěný špenát dusíme doměkka. Vyjmeme a necháme okapat. Cibuli nakrájenou na kostičky necháme na másle zesklovatět. Přidáme špenát, osolíme,... více o Florentský telecí řízek
Očištěné papriky rozpůlíme, opečeme pod grilem nebo v troubě, stáhneme slupky a lusky nadrobno posekáme. Na lžíci oleje papriky osmahneme, přidáme... více o Kuřecí kapsa
Chobotnice opečeme na polovině oleje, podlijeme vínem a dusíme asi 1/2 hodiny doměkka. Rajčata spaříme sloupneme slupky, zbavíme je jádřinců a... více o Chobotnice po athénsku
Krevety omyjeme a vyloupeme z krunýřů. Ve velké pánvi rozehřejeme olej a na mírném ohni na něm osmahneme česnek nakrájený na tenké plátky, feferonku... více o Krevety s pikantní omáčkou
Vanilkový lusk podélně rozřízneme a vydlabeme z něj dřeň. Oloupanou rebarboru a polovinu jahod nakrájíme na kostičky, zbylé jahody rozmělníme.... více o Tvarohové knedlíky s vanilkou
Z těsta vyválíme 4 obdélníky 20x30 cm, narovnáme je na plech vyložený papírem na pečení, propícháme vidličkou a potřeme bílkem. Ze zbylého těsta... více o Ovocné řezy z listového těsta
Mušle uvaříme dle návodu na obalu. Fefronky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semeníku a lusky nakrájíme na nudličky. Okapaná rajčata nakrájíme na kostičky,... více o Ďábelské mušle
Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka, rajčata na osminky, omytou okurku na plátky. Zeleninu dáme do velké salátové mísy, přidáme olivy a... více o Řecký selský salát
Troubu předehřejeme na 175 °C. Z bílků, 60 g cukru, a špetky soli ušleháme pevný sníh. Žloutky utřeme se 65 g cukru. Navrch prosejeme mouku s kypřícím... více o Koláč s bobulovým ovocem
Salát očistíme, omyjeme, osušíme a natrháme na kousky. Papriky omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky. Lososa omyjeme, osušíme ubrouskem, nakrájíme... více o Carpaccio z lososa
Vypeckované švestky smícháme s cukrem, přidáme citronovou šťávu, badyán nebo skořici a necháme vařit 4-8 minut. Poté koření odstraníme a horkou... více o Domácí švestková marmeláda
Omyté maso nakrájíme na nudličky široké asi 2 cm. Cukr se 4 lžícemi vody zkaramelizujeme v rozehřátém woku do světle hněda a karamelem maso potřeme.... více o Asijské kuře na pánvi wok
Mléko s máslem, špetkou soli a muškátovým oříškem uvedeme do varu. Přisypeme krupici a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Odstavíme z plotny a... více o Zeleninová polévka se sýrovými noky
Brambory oloupeme, omyjeme a pokrájíme na kostky. Cibuli posekáme a spolu s brambory osmahneme na lžíci másla. Přilijeme vývar a vaříme asi půl hodiny... více o Ledová bramborová polévka
Brambory uvaříme 15 minut v osolené vodě a necháme vychladnout. Lžičkou vydlabeme tak, aby zůstal tenký okraj. Sýr se 2 lžícemi oleje a hmotu... více o Brambory plněné fetou
Srdíčka naložíme do sojové omáčky s česnekovými plátky a necháme asi hodinu odležet (pokud budeme dávat i houby namočíme je zároveň do trochy vody).... více o Barevná kuřecí srdíčka
Smícháme jogurt, mouku, prášek, vejce a cukr. Těsto rozetřeme na vymaštěný plech vysypaný moukou, poklademe ovocem (které příp. přisladíme) a posypeme... více o Jogurtový koláč
Do mléka vmícháme vejce, sůl, cukr a vanilkový cukr. Opatrně přisypeme prosátou mouku a důkladně promícháme. Necháme 1/2 hodiny odležet. Omyté a... více o Třešňové omeletky
Zeleninu očistíme, omyjeme, nakrájíme na kostičky a vložíme do kameninové nádoby. Přidáme víno, bobkový list, česnek a několik zrnek pepře. Maso... více o Hovězí na červeném víně
Bílky smícháme s cukrem, přidáme rozpuštěné máslo společně s moukou a důkladně promícháme. Mícháme tak dlouho, dokud nevznikne stejnorodá hmota, těsto... více o Vafle s lesním ovocem
Smícháme jogurt, mouku, prášek, vejce a sůl a zředíme mlékem na hustotu lívancového těsta. Necháme chvíli odstát a na oleji smažíme lívanečky. Mažeme... více o Lívanečky z jogurtu
Cibuli nakrájenou na kolečka osmažíme dorůžova na dvou lžících oleje. Plátky jater omyjeme a obalíme v mouce. Na zbylém oleji plátky jater 2-3 minuty... více o Játra s cibulkou
Salát očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Papriku zbavíme jádřince a nakrájíme ji na kostičky. Fazole a kukuřici propláchneme vodou a... více o Pikantní fazolová pochoutka
Okurku omyjeme, osušíme a podélně rozpůlíme. Lžičkou vydlabeme vnitřek a každou polovinu rozkrájíme na 4 kousky široké asi 2-3 cm. Sýr nastrouháme... více o Plněné okurky
Žloutky a mandlovou směs utřeme do pěny, přidáme máslo a rozemletou čokoládu s oříšky. Poté přidáme pomerančovou kůru nastrouhanou nahrubo a smíchanou... více o Pražský dort
Brambory ve slupce uvaříme do poloměkka v osolené vodě se lžící oleje, snítkou rozmarýnu a stroužkem česneku. Na dvou lžících oleje necháme... více o Zapečená zelenina
Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny, vmícháme prolisovaný tvaroh, sůl, po částech mouku společně s mlékem a nakonec vmícháme žloutek a celé vejce.... více o Ovocné knedlíky z tvarohového těsta
Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno a na rozehřátém oleji osmahneme dorůžova. Přidáme na kousky nakrájené maso, podusíme je, osolíme, přidáme kmín,... více o Vepřová plec na pivu
Do chladného vývaru vložíme opláchnuté fazole a necháme je přes noc nabobtnat. Na polovině dávky oleje zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme ji... více o Srbská fazolová polévka
Brambory oloupeme, opláchneme ve studené vodě, nastouháme a tekutinu necháme okapat. Poté brambory spaříme horkým mlékem, přidáme dobře rozsekané... více o Krkonošský toč
Na rozehřátém másle zpěníme nadrobno posekanou cibuli, zalijeme ji vínem a vývarem, přidáme kečup, sůl a rozšleháme. Do této směsi vložíme opláchnuté... více o Kapr po lipensku
Fazole propláchneme a na 6 hodin namočíme do vody. V téže vodě je pak uvaříme doměkka spolu s mrkví a cibulí vcelku. Ze sádla a mouky upražíme růžovou... více o Fazolová polévka
Kedlubny oloupeme a rozpůlíme. Jednu nastrouháme nahrubo a druhou nakrájíme na malé kousky. Na rozpáleném oleji orestujeme na kostičky nakrájenou... více o Kedlubnová polévka
Uvařené brambory oloupeme, prolisujeme, smícháme se žloutky, cukrem, osolíme a postupně smícháme s mlékem a moukou. Do připraveného těsta vmícháme... více o Bramborové palačinky
Bryndzu rozmělníme vidličkou, přidáme na kostičky nakrájené olivy, prolisovaný česnek, sůl, pepř a vše důkladně promícháme. Kotlety omyjeme, osušíme,... více o Kotlety plněné bryndzou
Na kostičky nakrájené brambory a na plátky nakrájené houby uvaříme se solí a kmínem v malém množství vody v tlakovém hrnci. Z másla a mouky umícháme... více o Mléčná polévka s houbami
Zeleninu omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli a česnek na větší kostičky. Nakrájenou zeleninu rozmixujeme, dochutíme solí, pepřem a cukrem.... více o Mexická omáčka
Těstoviny uvaříme podle návodu ve větším množství osolené vody, mrkev a cuketu očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Drůbeží maso dobře opereme a... více o Výživná polévka z drůbežích prsíček
Vál posypeme trochou cukru a těsto na něm vyválíme na obdélník 20-30 cm. Delší strany těsta složíme do středu, posypeme zbytkem cukru, pak ještě... více o Prasečí uši
Omyté jahody rozpůlíme a vložíme do zapékací misky. Sušenky rozdrobíme a posypeme jimi jahody. Bílky ušleháme se třemi lžícemi cukru a vanilkovým... více o Zapékané jahody
Čočku společně s brambory a majoránkou uvaříme doměkka. Poté postupně za stálého míchání přidáme jíšku připravenou z másla a mouky a chvíli povaříme.... více o Čočková polévka s čerstvou zeleninou
Jáhly propláchneme vlažnou vodou a necháme okapat. Na rozpáleném oleji necháme zeskovatět na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme jáhly a osmahneme je.... více o Jahelná polévka
Máslem vymažeme formu a na zbylém másle opražíme mouku. Zalijeme ji trochou vody, osolíme, ochutíme muškátovým květem a provaříme na hustou kaši.... více o Nákyp z rybího filé
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, posypeme moukou a nepatrně opepříme. Pak maso zprudka opečeme na rozpáleném oleji. Opečené maso přelijeme vlažnou... více o Vepřové maso s hráškem
Cibuli nakrájíme na nudličky, omytou a očištěnou zeleninu na tenké plátky. Oloupané, omyté brambory nastrouháme, osolíme a opepříme. Zeleninu podusíme... více o Zeleninové placičky