Sojový granulát uvaříme v 0,7 litru vody. Necháme vychladnout. Smícháme se spařenou a najemno nakrájenou kapustou, česnekem, cibulí a kořením. Přidáme... více o V - Sojová sekaná
Mandle umeleme co nejjemněji a smícháme s moukou. Žloutky, cukr, citrónovou kůru a šťávu, skořici a koření smícháme dohromady a vypracujeme v tužší... více o Skořicové hvězdičky III.
Sóju vaříme 10 minut v osolené vodě, scedíme a necháme okapat. Kapustu spaříme a rozemeleme, přidáme najemno nakrájenou cibuli, vejce, sůl, pepř,... více o Sojové karbanátky II.
Listové těsto rozválíme na několik velmi slabých plátů. Na dno pekáče položíme první plát, pomažeme tukem, posypeme ořechy a skořicí, opět položíme... více o M - Baklava Dezert
Uvaříme rýži v osolené vodě s kari. Osmahneme v pekáči nadrobno nakrájenou cibuli, zpěníme dozlatova, přidáme zeleninu a podusíme. Potom přidáme... více o Zeleninové rizoto IV.
Cibuli najemno nakrájíme a dáme smažit dozlatova. Přidáme rozdrobené kvasnice, necháme zpěnit a zakápneme trochou mléka. Zahustíme vejci a podusíme.... více o Drožďová pomazánka V.
Špagety uvaříme v osolené vodě. Šunku nakrájíme na kostičky, sýr nastrouháme. Do uvařených špaget vmícháme šlehačku a šunku, podáváme posypané sýrem a... více o Švýcarské špagety
Těstoviny uvaříme nechame vychladnout. Veškré ingredience smícháme a jemně dochutíme.... více o Salát z barevných těstovin
Brambory omyjeme a s bobkovým listem a kmínem vaříme asi 15 minut v osolené vodě. Necháme vychladnout a poté brambory oloupeme. Očištěný špenát... více o Brambory ve slanině
Polovinu kase rozprostreme na dno vymasteneho pekacku. V mise smichame maso, sul, pepr, papriku, orestovanou cibuli. Smes rozetreme na kasi,... více o Zapecena smes s bramborovou kasi
Maso naklepeme, osolime a posypeme kari korenim. Dame si do kastrulku uvarit masox, a pokracujeme tak, ze maso nejprve obalime ve strouhance, potom v... více o Holstynske rizky
Oloupané kiwi nakrájíme na kostičky, banány na kolečka. Ovoce smícháme s rozinkami, zalijeme citronovou šťávou s rumem a 15 minut necháme v ledničce... více o Dezert Malajsie
Bůček vyškvaříme na oleji, přidáme kostičky cibule, mrkve, celeru a česneku, vše společně osmažíme. Poté přidáme mleté maso a za stálého míchání... více o Boloňská omáčka
Kotlety omyjeme, osušíme a nakrájíme na dlouhé širší nudličky. Na rozpáleném oleji asi 5 minut smažíme maso a kolečka mrkve. Poté přidáme plátky... více o Exotické kotlety
Česnek zalijeme vroucí vodou, poté studenou a oloupeme. Stroužky česneku na 5 minut vložíme do vroucí vody, necháme okapat a nasekáme. Žampiony... více o Žampiony po provensálsku
Celer očistíme a nastrouháme na středně hrubém struhadle a zakapeme citronovou šťávou. Oloupané jablko také nastrouháme a ihned smícháme s celerem,... více o Salát pro zamilované
Vyšleháme máslo s cukrem a vejci (můžeme přidat kávové aroma). Do hmoty přisypeme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a citronovou kůru.... více o Kávové řezy s vaječným koňakem
Vyšleháme bílky s cukrem do pevného sněhu, vmícháme žloutky, zasypeme prosátou moukou s kakaem a kávou. Promíchané těsto vlijeme do dortové formy ... více o Mokka dort
Brambory i se slupkou omyjeme a rozpůlíme. Květák krátce povaříme a posekáme. Na alobal kápneme olej, na každý kousek alobalu položíme 2-4 dílky... více o Zapečený květák s uzeným kolínkem
Kuřecí prsa lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozehřátém másle je z obou stran opečeme. Maso vyjmeme a do pánve vlijeme rum, přidáme sýr a... více o Kuřecí prsa v rumu
Osmahneme najemno nasekanou cibulku, strouhaný česnek a kostičky salámu, necháme vychladnout. Do vychladlé směsi přidáme moravský salát, ochutíme solí... více o Salámový závin
Očištěnou, opranou zeleninu nakrájíme na plátky, šunku na nudličky. Směs vložíme do salátové mísy, osolíme, přidáme cukr a citron podle chuti. Nakonec... více o Zeleninový koktejl
Nastrouháme oba druhy sýra, salám a česnek. Ochutíme pepřem, paprikou a vše promícháme. Pomazánkou potřeme rozpůlené housky, klademe do rozpáleného... více o Pomsta šíleného kuchaře
Ve vysoké sklenici všechny ingredience rozmixujeme, až vznikne bohatá pěna. Podáváme s oplatkou se lžičkou i slámkou k osvěžení zejména při slavností... více o Ledové frapé
Zelí překrájíme, nastrouháme k němu tvrdý sýr, kdo chce může přidat nadrobno nakrájený pórek. Smícháme s bílým jogurtem a majonézou, opepříme.... více o Zelná pomazánka
Brambory nakrájíme na kostičky a vaříme v osolené vodě s kmínem. Přidáme trochu kečupu, kousek masoxu a majoránku. Přidáme kousek másla, rozetřený... více o Česneková polévka s kečupem
Tento fantazijní nápoj (fancy drink) podáváme ve vysoké sklenici, postupně naléváme na kostky ledu šťávu, džus, gin a sodu. Ozdobíme stonkem celeru a... více o Tomatové probuzení
Mixujeme jahody se zmrzlinou, přilijeme podmáslí nebo smetanu a ještě napěníme, sklenici s větším obsahem ozdobíme jahodou a ihned podáváme.... více o Milk shake
Nápoj vhodný zejména pro ženy, podáváme ve skleničce špičce nebo misce, ozdobené bobulí bílého vína.... více o Rybízový kobler
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu, necháme dobře okapat. Do mísy s těstovinami přidáme krájené kousky ananasu a vše zamícháme s připraveným... více o Těstovinový salát s ovocem
Do šejkru nalijeme na drcený led všechny ingredience bez minerálky a dlouho mícháme. Podáváme ve vyšší sklenici dolité minerálkou. Ozdobíme a ihned... více o Okurkový saur
Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a jemně nastrouháme. Křen omyjeme, očistíme a také nastrouháme. Směs doplníme jogurtem, osladíme, mírně přisolíme... více o Jablečný křen s jogurtem
Tvaroh smícháme s vejci, mlékem a prosátou moukou smíchanou s práškem do pečiva. Z těsta lžící vykrajujeme malé noky, vkládáme je do horkého oleje a... více o Smažené tvarohové noky
Opláchnutý lilek upečeme po všech stranách na plotýnce, až zhnědne a scvrkne se. Slupku odstraníme a lilek sítem prolisujeme. Přidáme rozvařená a... více o Zeleninový kaviár z lilku
Játra pomeleme, smícháme se všemi ingrediencemi a dáme péci do tukem vymazané formy (nejlépe do srnčího hřbetu). Po upečení naporcujeme a podáváme s... více o Falešná husí játra
Očištěné listy pekinského zelí uvaříme v osolené vodě doměkka. Přecedíme, necháme okapat a umeleme na masovém strojku nebo drobně rozsekáme. Světlou... více o Špenát z pekinského zelí
V kotletě nařízneme ostrým nožem kapsu, naklepeme, naplníme a sešijeme.<br>Náplň: zelí scedíme, přisolíme, přidáme jemně nakrájenou cibuli a drcený... více o Vepřové kotlety plněné zelím
Sýr i máslo nastrouháme, pokud použijeme máslo pomazánkové, tak sýr v něm promícháme, přidáme malého panáka rumu, zamícháme a připadně ochutíme solí.... více o Pikantní pomazánka z nivy
Cukr rozmícháme s mlékem. Do směsi rozmícháme žloutky, okořeníme a na mírném ohni zahřejeme. Mléko nesmí přijít k varu, žloutky by se srazily! Po... více o Lyžařské mléčné poháry
Do nahřáté čajové konvice vložíme čaj a spaříme vroucí vodou. Do vysokých sklenic nalijeme slazený studený čaj, přidáme po porci vanilkové zmrzliny a... více o Mražený čaj
Žloutky a cukr smícháme, přidáváme střídavě šlehačku a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Do hmoty vmícháme vanilkový cukr a z bílků ušlehaný sníh.... více o Šlehačková hrnečková bábovka
Na rozehřáté slanině zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kostky masa, osolíme a opečeme po všech stranách. Maso zaprášíme paprikou, zalijeme... více o Srbské rizoto
Mrkve omyjeme, očistíme, nakrájíme na kolečka nebo na nudličky. Podlijeme trochou vody, přisolíme, přidáme kousek másla a mírném ohni dusíme doměkka.... více o Dušená mrkev
Z vařených, strouhaných brambor, mouky, krupice, vejce a soli vypracujeme těsto, které rozmačkáme na lehce vymaštěný plech ve stejnoměrné síle.... více o Zahýbálky
Do mísy prosijeme mouku, osolíme a vmícháme najemno nastrouhané brambory. Do dolíčku vlijeme vlažné mléko, přidáme droždí, kostku cukru, žloutky a... více o Peciválky
Očištěnou slepici dáme vařit s kořením, kořenovou zeleninou, cibulí a solí doměkka. Zvlášť připravíme omáčku z máslové jíšky, kterou zalijeme částí... více o Slepice s petrželovou omáčkou
Kuře osmahneme na tuku a vyjmeme. Pak osmahneme cibuli do zlatova, zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a vínem a rozmícháme. Přidáme kuře, osolíme,... více o Kuře s hráškem
Brambory nakrájíme na kostičky a vaříme v osolené vodě s kmínem. Přidáme trochu kečupu, kousek masoxu a majoránku. Přidáme kousek másla, rozetřený... více o P - Polevka cesnekova s kecupem
Z droždí a vody uděláme kvásek, který nasypeme do mouky, uválíme těsto a necháme kynout cca 1/2 hodiny. Těsto proválíme, vyválíme z něj šišku a dáme... více o Domácí chléb IV.
Rozpustíme tuk, přidáme čokoládu. Formu na Biskupský chlebíček vyložíme alobalem, nalejeme na dno trochu čokolády a střídáme sušenky, čokoládu a zase... více o Studený čumák