Umyjte borůvky v cedníku. Dejte do mixéru, přidejte mléko, cukr a rozmixujte.... více o Borůvkový koktejl
Nejprve si nakrájíme kuřecí maso na kostičky (čím větší, tím lépe se budou obalovat). Rozšleháme 2 vajíčka, přidáme do nich barbeque omáčku a hnědý... více o BBQ Stripsy
Sojové maso uvaříme dle návodu na obalu, poté scedíme, necháme zchladnout a následně z nich pořádně vymačkáme přebytečnou tekutinu. Vymačkané maso... více o Sojový salát se sýrem a zeleninou
Shiitake houby pokrájíme na nudličky, šalotku na klínky, česnek nasekáme nadrobno. Na trošce oleje si osmažíme dosklovata šalotku, ke které přidáme... více o Shiitake omáčka
Vařené oloupané zchladlé brambory nastrouháme nebo rozšťoucháme, přidáme vejce, dochutíme solí, česnekem a promícháme. Dle moučnatosti brambor... více o Bramborové šišky se slaninou
Ovoce omyjeme, dle použitého druhu vypeckujeme, odstopkujeme, odstraníme jádřince... Remosku o průměru cca 33 cm vyložíme pečícím papírem nebo... více o Ovocný koláč / bublanina (nejen) z remosky
Všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu, jinak se těsto srazí. Máslo vyšlehejte s cukrem do pěny. Postupně přidejte vejce. Až zcela zapracujete... více o Skořicový třený koláč
Oloupaná jablka nakrájejte na kolečka. V pánvi zalijte máslo javorovým sirupem a citronovou šťávou. Zahřívejte, až směs začne probublávat. Stáhněte z... více o Obrácené žitné koláčky
Mouku prosejte se solí. 110 ml vlažné vody prošlehejte s vejci a mlékem. Přidejte mouku a míchejte dohladka. Nechte aspoň 30 minut odležet v lednici.... více o Notthinghamský jablečný puding
Jablka překrojte na poloviny a zbavte jádřinců. Zalijte v hrnci cidrem a přisypte cukr. Přiveďte k varu, plamen stáhněte na minimum a za občasného... více o Zapečená jablka v cideru s ostružinami
Troubu zapněte na 180 °C. Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a rozčtvrťte. Máslo a čokoládu rozpusťte a promíchejte, nechte vychladnout na pokojovou... více o Čokoládový koláč s jablky
Mouku, nadrcené sušenky a sůl prosejte na pracovní plochu. Přidejte na kousky nakrájené studené máslo a vypracujte drobenku. Postupně přidejte 5–6... více o Jablečno-mandlový koláč
Jablka nakrájejte na tenké plátky. Nechte zkaramelizovat se 2 lžícemi másla a moučkovým cukrem. Duste, dokud se nerozvaří na pyré. Troubu zapněte na... více o Jablkový koláč s drobenkou
V míse ušlehejte vejce s cukrem a postupně přidávejte ostatní suroviny. Těsto nalijte na plech vymazaný tukem a vysypaný strouhankou. Třešně obalte v... více o Třešňová bublanina
Žloutky ušlehejte s cukrem do pěny. Během šlehání přidávejte teplou vodu. Pak vmíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, mandle a nakonec tuhý... více o Bublanina s jahodami
Žloutky utřete s cukry a postupně přimíchejte mouku, mléko, skořici a prášek do pečiva. Nakonec vmíchejte sníh z bílků a těsto nalijte na plech... více o Jablečný koláč s ořechy
Z droždí, trochy cukru a vlažného mléka nechte vzejít kvásek. Ten pak přidejte k ostatním surovinám, vypracujte těsto a nechte ho kynout na teplém... více o Kynutý koláč s lesním ovocem
Máslo s cukrem utřete do pěny a do směsi postupně přimíchávejte vejce, pak mouku smíchanou s práškem do pečiva a na kousky nalámanou čokoládu. Podle... více o Hruškový koláč
Z mouky, másla, cukru, žloutku a špetky soli vypracujte hladké těsto. Dejte ho na půl hodiny do chladu. Tvaroh ušlehejte spolu se zakysanou smetanou,... více o Tvarohovo-nektarinkový koláč
Tvaroh smíchejte s mlékem, přidejte sladidla, pudinkový prášek, lžičku prášku do pečiva, rum. Formu vyložte pečícím papírem a do ní nalijte těsto.... více o Tvarohový koláč s ovocem s čekankovým sirupem
Smícháme kečup s worcestrovou omáčkou, citronovou šťávou a dalšími ingrediencemi a naložíme do marinády předem uvařená žebra. Necháme naložené přes... více o Marináda na žebra
Cizrnu pořádně propláchněte, nasypejte do velkého hrnce a zalijte vodou tak, aby její hladina sahala zhruba pět centimetrů nad úroveň cizrny. Vše... více o Tradiční falafel
Na rozpálenou pánev nakrájíme rajčata, přidáme trochu vody, balzamikový ocet a pepř a restujeme do měkka. Brambory rozmačkáme mačkadlem na brambory a... více o Vegetariánský burger z tofu
Okurku oloupeme a nastrouháme posypeme troškou soli a necháme vykapat přebytečnou vodu. Mezitím si očistíme česnek a smícháme se zakysanou smetanou.... více o Okurkový salát se zakysankou
Oloupeme a nastrouháme okurku. Do sklenice 500ml dáme 2 lžíce cukru a 2 lžíce octu a dolijeme vodou a míchále tak dlouho dokud se cukr nerozpustí.... více o Okurkový salát
Maso očistíme, naklepeme. Poté nasolíme z jedné strany a z druhé strany okořeníme grilovacím kořením. Kdo chce může i popepřit. Na připravné maso... více o Plněné kuřecí rolky ve slanině
Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu. Během vaření těstovin si na trošce oleje osmažíme drobně pokrájenou slaninu dozlatova, ke které následně... více o Cuketové těstoviny se slaninou
Jahody odstopkujeme, opláchneme a dáme do hrnce, kde je šťouchadlem na brambory trochu rozbijeme. Kdo chce, může jahody rozmixovat. Jahody v hrnci... více o Nepečený jahodový dort
Brambory ve slupce uvaříme doměkka, slijeme a necháme zchladnout. Pak oloupeme a nastrouháme. Nejlepší jsou brambory vařené den předem a moučnaté.... více o Bramborové šišky s ořechovou strouhankou
Jako první musíme uvařit černou čočku, nudle a houby. Kuřecí maso nakrájíme na opravdu hodně slabé plátky (pokud přes ně bude vidět, nic tím nezkazí),... více o Polévka Machi
Slijte dohromady ocet a olej. Najemno nakrájejte petrželovou nať, kapary, cibulku, bazalku, kerblík, estragon a pažitku. Vše přimíchejte do oleje s... více o Bylinkovo-octová marináda
Do oleje vmícháme šalvěj, chilli, pepř a skořici. V druhé misce smícháme protlak, prolisovaný česnek, med, sojovou omáčku, worchestrovku a rozdrolíme... více o Sweet chilli marináda
Suché suroviny promícháme, přidáme zbytek surovin a znovu promícháme, posypeme chléb moukou, přikryjeme a nechám kynout 12 až 18 hodin při pokojové... více o Kvalitní domácí chléb
Všechny ingredience smíchejte a marinádou potírejte maso nebo klobásky průběžně při grilování. Nakonec jednou potřete i po vyndání z grilu.... více o Pivní marináda na grilování
Pokud máme čerstvé švestky, nakrájíme je najemno. Papričku rozdrtíme. Vše dáme do hrnce, přidáme pomerančovou šťávu a marmeládu a vaříme pozvolna asi... více o Švestková pikantní marináda
Smícháme pivo, kečup a citrónovou šťávu. Česnek rozmačkáme, cibuli nakrájíme a oboje přimícháme do tekuté směsi. Následně přidáme zbytek ingrediencí,... více o Brazilská marináda
Nakrájíme všechny bylinky, chilli papričky a česnek rozetřeme. Smícháme olej s citronovou šťávou, přidáme bylinky, papričky a česnek a promícháme.... více o Pikantní marináda na maso
Chilli papričku a bazalku nakrájíme na drobné kousíčky. V misce rozmícháme olivový olej a dijonskou hořčici a přilijeme víno. Vše smícháme dohromady a... více o Francouzská marináda
Cibule pokrájíme na plátky nebo klínky a na malém množství oleje osmažíme v rozpálené pánvi dosklovata. Pak cibuli nahrneme ke straně a do pánve... více o "Letní" buřty na pivu - z pánve
Do prosáté mouky přidáme sůl a vejce. Droždí rozpusťte v teplé vodě, přidejte k mouce a postupně přilévejte horkou vodu a vypracujte hladké těsto.... více o Knedlíky s lesním ovocem
Piškotové těsto: Vejce a cukr ušleháme do pěny, přidáme ostatní ingredience a šleháme. Na plech si dáme pečící papír, nalijeme na něj těsto a dáme do... více o Piškotová buchta se zakysanou smetanou a ovocem
Měkké máslo smícháme s nasekanými nebo sušenými jedlými květy, nasekanou mátou, citronovou kůrou a trochou soli a necháme ztuhnout v lednici v misce... více o Bylinkové máslo s jedlými květy a mátou
Jarní cibulku nakrájíme na tenká kolečka a červenou cibuli na jemno. Smícháme spolu s hořčicí s měkkým máslem, dochutíme solí a pepřem a necháme... více o Slané máslo s cibulí a hořčicí
Máslo rozpusťte v menším kastrůlku, vmíchejte citrónovou šťávu, přidejte bazalku, tymián, pepř a osolte. Maso se do marinády snažte naložit vždy den... více o Italská marináda
Křídla omyjte a osušte. V hmoždíři nebo mixéru zpracujte ancovičky s česnekem na pastu. Postupně přilévejte olej a citrónovou šťávu. Opepřete a podle... více o Křidýlka v marinádě z ančoviček a česneku
Paličky omyjte, osušte a lehce opepřete i osolte. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Česnek oloupejte a nasekejte.Na pánvi rozehřejte 2 lžíce... více o Kuře tandoori
Všechny ingredience pořádně promíchejte, dejte do vakuově uzavíratelného sáčku a do něj vložte naporcované kuře nebo lososa tak, aby bylo maso obalené... více o Medovo-hořčičná marináda na kuře i lososa
Dejte fíky do misky, zalijte dvěma šálky vroucí vody a nechte je nasáknout zhruba po dobu 5 minut. Slijte fíky a rozmixujte společně s balsamikovým... více o Univerzální fíková barbecue marináda
Nejlépe použijte čerstvou šťávu z pomerančů. Česnek prolisujte. Rozmarýn nasekejte. Uvedené ingredience dejte do mísy. Dobře promíchejte. Maso se do... více o Pomerančová marináda s rozmarýnem
Ve skleněné misce společně rozmíchejte pomerančovou marmeládu se sójovou omáčkou a zázvorem a nechte pár minut odležet. Maso osolte a dejte na gril.... více o Univerzální zázvorovo-sojová marináda