V kastrolu (nejlépe dvouplášťovém) ohřejeme mléko. Ve chvíli, kdy je vlažné, přisypeme cukr a zamícháme. Přivedeme k varu a za občasného promíchání... více o Mléčná marmeláda
Kachní prsíčka nakrájíme na plátky, obalíme ve škrobu s vejcem a prudce opečeme na tuku. Vyndáme a přidáme cibulku, listový špenát, česnek, obě omáčky... více o Opečená kachní prsa
Čínské zelí nakrájíme najemno,cibuli nahrubo a papriky a rajčata na kostičky. Zálivku uděláme z octa,oleje,cukru a soli. Nedáváme vychladit!I hned... více o Letní zeleninový salát II.
Těsto rozválíme, potřeme vajíčkem, posolíme, popaprikujeme a pokmínujeme. Rozkrájíme nožem nebo rádlem a uložíme na vál potřený máslem. Pečeme... více o Slané tyčinky V.
30dkg cukr moučka a 6žloutků utřít,lehce smíchat sníh z 6bílků a 30dkg ořechů. Vymazaný (pečící papír)plech poklademe dortovými oplatky a na ně... více o Karamelové řezy na oplatku
Oloupané studené brambory jemně nastrouháme, přidáme sůl, pepř, část sezamového semínka, škrobu a vejce. Rychle zpracujeme v těsto. Vlhkou rukou... více o Bramborové krokety se sezamem
Zelí pokrájíme na menší kousky, slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme... více o Zelná polévka s jablky
Očištěné kapustičky uvaříme ve vodě se zeleninovým bujónem, scedíme a necháme vychladit. Bramborové těsto připravíme smícháním 0,4 l vody a důkladně... více o Bramborové knedlíky s kapustičkou
Rajčata nakrájíme na plátky, cibule na kolečka. Housky rozpůlíme, pokapeme olivovým olejem a obložíme rajčaty a cibulí. Osolíme, opepříme, posypeme... více o Housky s rajčaty a cibulí
Kuřecí maso nakrájíme na silnější kousky, které napichujeme a současně omotáváme okolo grilovacích jehel tak, aby vznikly malé závitky. Špízy potřeme... více o Kuřecí satay
Kuřecí maso omyjeme, lehce osušíme, osolíme a necháme odležet. Pak je poprášíme hladkou moukou a opečeme na rozehřátém oleji. Opečené maso vyndáme a... více o Dušené kuře po římsku
Maso opereme, odblaníme a odstraníme z něj lůj. Pak je potřeme česnekem utřeným se solí a opepříme. Opečeme ve velkém kastrolu na rozehřátém sádle,... více o Skopová bačovská pečeně
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme.. Přidáme nakrájenou karotku, párek a okurku. Vytvarujeme na měšec a převážeme režnou nití. Vložíme do... více o HOVĚZÍ MASO - Rychtářský měšec
Mouku nasypeme do mísy, přidáme do ní ušlehané vejce s cukrem. Med ohřejeme v mikrovlnné troubě, přidáme do něj sodu s kapkou octa, přidáme do mísy.... více o Medovník Petra Novotného
Vepřové maso nakrájíme na velmi tenké plátky (nejlépe se krájí maso zpola zmrzlé), osolíme, posypeme škrobem, vyklepneme vejce a dobře promícháme.... více o VEPŘOVÉ MASO - Vepřové maso a´la čína
Očištěné rozpracované kuře osolíme, opepříme, zakapeme olejem a necháme asi hodinu odležet v chladnu. Pak je v oleji ze všech stran rychle osmahneme.... více o Kuře - Pečené kuře pro labužníky
Postup přípravy: Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej, kakao, mouku smíchanou s práškem do pečiva a tuhý sníh ušlehaný z bílků. Vymícháme vláčné... více o MOUČNÍK - Míša řezy
Tuk rozpustíme ve vodní lázni a po lžících přidáváme smíchané přísady. Mícháme, dokud se cukr dobře nerozpustí a hmota není hladká. Nevaříme! Hotové... více o Domácí čokoláda
Z droždí, cukru, trošky mouky a vody uděláme kvásek a necháme vzejít. Pak z udaných ingrediencí uděláme těsto, které necháme 1-1,5 hodiny kynout na... více o Domácí chléb II.
Rybí filé dáme do pekáče. Polijeme máslem osolíme a posypeme petrželkou. Dáme péct do trouby. Uděláme jíšku na cibulce. Zalejeme vodou, chvíli vaříme.... více o Rybí filé s rajčatovou omáčkou
Troubu předehřejte na 200 °C, filety z lososa omyjeme, rozkrájíme na porce, osušíme, osolíme, opepříme a pokapeme citrónovou šťávou, papriky očistíme,... více o Losos s paprikami
Změklé máslo utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem a žloutky (kdo má rád, může ochutit troškou rumu). Přidáme tvaroh, promícháme a přisypeme mouku... více o Tvarohová bábovka
Dokonale očištěné ryby naporcujeme (kapří ocasy 1 porci ještě rozkrojíme podélně na dvě půlky, jiné ryby bez hlavy rozpůlíme podélně podle páteře a... více o Nakládané ryby na kyselo
Jogurt vlijeme do hlubokého talíře, ochutíme solí a utřeným česnekem. Pak připravíme ztracená vejce a to tak, že do kastrolku dáme asi 2 cm vody,... více o Ztracená vejce v bílém jogurtu
Česnek jemně nasekáme. Mrkev, tuřín, celer a brambory nakrájíme na malé kostky. Zelí nakrájíme na malé proužky. Česnek, celer, mrkev a tuřín podusíme... více o Zimní polévka
Listové těsto rozdělíme na tři díly, každý vyválíme jako na štrudl, potřeme hořčicí,poklademe salámem,posypeme strouhaným sýrem, vegeta,oregano,... více o MINIPIZZY II.
Maso pokrájíme na kostičky nebo na nudličky a smícháme se všemi přísadami. Hmotu necháme chvilku odležet a na rozpáleném oleji smažíme placky jako... více o Cikánský řízek II.
Tvaroh s máslem utřeme do pěny. Přimícháme smetanu, drobně nasekanou cibuli, na malé proužky nakrájenou papriku, ochutíme sladkou paprikou a solí.... více o Budapešťská pomazánka
Prsíčka rozkrojíme a naklepeme.Trochu osolíme, posypeme kořením a opečeme na oleji po obou stranách. Půlku broskve nakrájíme na měsíčky, poklademe na... více o Zapečená kuřecí prsíčka s nivou
Vepřové řízky naklepeme,osolíme a poklademe plátkem šunky a sýra, řízek přeložíme na polovinu, okraje ještě sklepeme. Řízky obalíme v mouce,vejci a... více o Zagrebački odrezak - záhřebský řízek
Rozinky namočíme do rumu - asi 2 lžíce, podle chuti. Máslo našleháme se 2 lžícemi moučkového cukru a postupně přidáme 4 žloutky. Zvlášť našleháme 4... více o Tvarožník s rumovými rozinkami - drahý, ale vynikající
Sýr pokrájíme na kostičky, přidáme nudličky papriky, jemně pokrájenou cibuli a vše spojíme zakysanou smetanou. Dochutíme hořčicí, pepřem, citronovou... více o Salát "Hermelín" III.
Čínské zelí nakrájíme na nudličky. Zelenou papriku, rajče, okurek a cibulku nakrájíme nadrobno. Osolíme, opepříme. Necháme odležet. Majonézu smícháme... více o Kuřecí salát XI.
Hermelíny podélně rozkrojíme. Jednu polovinu posypeme provensálským kořením, druhou natřeme česnekovou pastou. Na to položíme kolečko cibule a... více o Nakládaný hermelín VIII.
Omyté maso nakrájíme na kostky, cibuli, žampiony, lilek a papriku na plátky. Na špíz střídavě napichujeme kostky masa, plátky cibule, žampionů, lilku... více o Kuřecí špíz s jogurtem Hanka
Na oleji na mírném ohni zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme čistá nakrájená játra, pepř a kmín a opékáme. jakmile jsou játra opečená, vyndáme... více o Kuřecí dušená játra
Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a necháme zrůžovět. Zředíme studenou vodou nebo vývarem, rozšleháme a 20 minut... více o Sýrová polévka VII.
Vepřové maso rozkrájíme na kostky, na rozehřátém tuku je ze všech stran důkladně opečeme, osolíme, opepříme a zalité.vývarem velmi mírně 30 minut... více o GULÁŠ Z VEPŘOVÉHO MASA A ZELENINY
Způsob přípravy Nastrouhaná jablka, 1/2 l vody, cukr a citronovou šťávu vaříme na pyré. Poté si rozmícháme pudinky ve 1/4 l vody a vmícháme do pyré.... více o Nepečený jablečný dort II.
Způsob přípravy: Na tuku osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme syrové na kostky nakrájené brambory, lžičku sladké papriky, špetku kmínu a... více o bramborový guláš s uzeninou
Na oleji opražíme cibulku, maso nakrájíme na kostičky a přidáme na pánev. Kdo chce, může přidat česnek. Když je maso skoro hotové, nalijeme kečup dle... více o Monika Absolonová - Kuřecí Stroganoff
Den před přípravou jídla, nebo 2-3 hodiny před, si do mísy naložíme kuřecí kousky, půlku nastrouhaného zázvoru, a zasypeme to chilli kořením podle... více o Indické kuře trochu jinak
**První těsto**: Na vále smícháme mouku s práškem do pečiva a kakaem, přidáme máslo, cukr, vejce a zpracujeme v těsto.V yválíme placku, přeneseme ji... více o Ořechové řezy Berlín
Nakrájené houby osolíme, pokmínujeme a dusíme na cibuli. K udušeným houbám přidáme v mléce namočenou žemli, okořeníme podle chuti, přidáme vejce a... více o Houbové karbanátky IV.
Do pekáčku nalijeme lečo, lehce přisladíme a promícháme s troškou kečupu, přidáme na plátky nakrájené žampiony. Na směs klademe naporcované kuře... více o Kuře na leču
Brambory nastrouháme do mísy, lehce vymačkáme, přebytečnou tekutinu slijeme, přidáme vejce, mouku, sůl, mléko, prolisovaný nebo se solí utřený česnek,... více o Cmunda se škvarky
Kuře očistíme, omyjeme, rozdělíme na 10 malých porcí a osolíme. Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na polovině másla, přidáme kuřecí porce a osmahmeme... více o Kuře s ořechovou omáčkou po Vimpersku
Syrové brambory nastrouháme a vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Přidáme sůl, vejce a hrubou mouku. Těsto dobře promícháme. Lžící vhazujeme do vroucí... více o Bosáky