Očistíme zeleninu. Salám, vejce, okurku nakrájíme na kostičky. Čínské zelí, rajčata nakrájíme na malé kousíčky. Přidáme tatarku a mléko a vše... více o Salát z čínského zelí III.
Všechno smícháte, přidáte oblíbené ovoce. Dáte na pekáček a upečete.... více o Hrníčková bublanina
V míse smícháme cukr, mouku, vejce, olej, mléko a prášek do pečiva. Nalejeme na plech vyložený pečícím papírem, poklademe ovoce a posypeme drobenkou.... více o Bublanina s drobenkou
Smetanu a jogurty smícháme dohromady, ocukrujeme tak aby nám to chutnalo. (Můžeme polovinu oddělit a přidat kakao - chutná to pak jako pařížská... více o Nepečený dort IV.
Z ingrediencí zpracujeme těsto, mléko přidáme jen pro vláčnost těsta, po zpracování ho dáme chvilku uležet a z obou sýrů a másla vymícháme náplň.... více o Slaní sýroví šnečci
Do mísy dáme nadrobno nakrájené kuřecí maso, přidáme máslo, majonézu (jogurt). Osolíme a promícháme. Pomazánku namažeme na chleba nebo tousty.... více o Pomazánka z kuřecího masa
Jemně nakrájené maso a cibuli smícháme se všemi ostatními surovinami. Přikryjeme a dáme na 24 hodin do lednice uležet. Druhý den na pánvi rozpálíme... více o Bramborák bez brambor
Mleté maso s nastrouhanými brambory a cibulí smícháme, osolíme, opepříme. Rukama namočenýma v oleji tvarujeme 8 bifteků, které smažíme na rozpáleném... více o Biftek z mletého masa
Pekáč polijeme olejem (více), dno posypeme nakrájenou cibulí na kterou poskládáme osolené a opepřené rozporcované kuře. Maso obložíme na čtvrtky... více o Arabské kuře
Toasty důkladně namočíme do rozšlehaného vejce se skořicí a opečeme je na pánvi s rozpuštěným máslem. Hotové toasty dáme na talíře a posypeme cukrem... více o Francouzský toast
Z omyté cukety odkrojíme konce a nakrájíme ji na špalíky dlouhé 3-4 cm. Z každého válečku vykrojíme vnitřek tak, aby kolem slupky zůstal asi 1 cm... více o Cuketové soudečky
Brambory nakrájíme na tenké plátky, případně prolisujeme mřížkou na bramborový salát. Asi tak jednou polovinou brambor pokryjeme dno vymazané zapékací... více o Vege-večeře
Lučinu utřeme s máslem, v případě potřeby zředíme trochou mléka, přidáme prolisovaný česnek, nasekané černé olivy, okořeníme oreganem a osolíme.... více o Provensálská pomazánka
Z kuřete odřízneme prsa a stehna, prsa přepůlíme, stehna rozdělíme na 2 části, odstraníme kůži a přebytečný tuk. V hrnci rozpálíme olej, přidáme... více o Řecké kuře
Droždí rozdrobíme do 50 ml vlažné vody, přidáme špetku cukru, rozmícháme a necháme vzejít kvásek (na povrchu se začnou dělat bublinky). Odvážíme mouku... více o Domácí pizza
2 hodiny vaříme salko (zavřené v plechovce), vařit varem. Po vychladnutí otevřeme. Uvaříme si mandlový pudink dle návodu a necháme trochu vychladnout.... více o Baileys
V míse smícháme všechny suroviny a vlijeme na vymazaný a vysypaný plech, poklademe ovoce (dle výběru) a posypeme drobenkou.... více o Rychlý táč
Veškeré sypké suroviny smícháme dohromady, přidáme vejce, olej a kefír. Vše rychle zpracujeme v řidší těsto a vlijeme do vymazané a moukou vysypané... více o Kefírová buchta II.
Dopředu dáme zmrazit omyté kuličky hroznového vína. Víno a sodovku smícháme, nalijeme do sklenic a přidáme zmražené kuličky vína a měsíčky limetky.... více o Vinný střik s hrozny a limetkami
Mleté maso osmažíme na cibulce a když je hotové, přidáme fazole a kukuřici, dochutíme chilli a necháme na plotně, dokud se fazole neohřejí. Touto... více o Mexické fazole s masem
Cibuli, česnek, feferonky, petržel nasekáme, přidáme do masa s ostatními surovinami, zamícháme, namočíme veku. Přidáme do masa, zamícháme. Tvoříme... více o Kebab
Do jedné mísy: nahrubo nastrouháme eidam a junior, prolisujeme česnek a přidáme všechna vejce. Rozložíme si nekrájenou veku na plech a potíráme jí... více o Zapékané veky
Nakrájíme na drobno cibuli, dáme na sucho osmahnout na Wok, tak 5 minut smažíme za stálého míchání. Nakrájíme na kostičky kuřecí maso, přidáme k... více o Korma
Čisté houby nakrájíme na tenké plátky a s drobně krájeným česnekem osmažíme na másle. Zalijeme polovinou masového vývaru, osolíme a mícháme až se... více o Jemná houbová polévka s mlékem
Na másle (je nejlepší), nebo na sádle s olejem, podusíme přibližně tolik rozkrájené cibule, kolik máme masa. Nasolené maso, nakrájené přes vlákna na... více o Hovězí na cibuli
Žloutky našleháme s 1 lžící cukru a za stálého míchání přidáváme sýr. Zvlášť si ušleháme tuhý sníh z bílků a opatrně vmícháme do utřených žloutků se... více o Tiramisu IV.
Nejdříve si uvaříme silnou kávu, kterou přecedíme a přidáme rum. Žloutky s cukrem šleháme v páře, potom přidáme lučinu. Do ušlehané šlehačky přidáme... více o Tiramisu III.
Do pekáče naskládáme na kotičky nakrájenou cibuli, na kostky nakrájené maso, kolečka klobásy a vrstva zelí, zalijeme houbami s vodou a dáme další... více o Pikantní zelí s masem na párty
Špekáčky podélně nařízneme,opepříme, přidáme chilli dle chuti a vložíme cibuli. Do 4 litrové lahve prokládáme vrstvu zelí vrstvu cibule a špekáčky.... více o Utopenci se zelím
Lučinu rozmícháme s mlékem na hustší kašičku. Osolíme, opepříme a přidáme drobně nakrájenou cibuli. Kuřecí plátky mírně naklepeme a namočíme do směsi... více o Kuřecí plátky v Lučině
Jablka zbavíme slupek a jádřinců, nakrájíme na malé kousky či plátky. Dáme do rendlíku, podlijeme troškou vody, zasypeme krystalem a podusíme do... více o Mřížkový koláč s jablky II.
Podle návodu na sáčku uvaříme pudink. Hrnec postavíme do studené vody a pudink za občasného míchání vychladíme. Zpočátku je třeba míchat častěji,... více o Vanilkový tvarohový krém
Želatinu dáme do studené vody nabobtnat. Tvaroh, mléko a sůl vyšleháme do lehkého krému. Z želatiny vymačkáme přebytečnou vodu a rozpustíme ji ve 4... více o Tvarohový pohár
Mléko, vodu, kvasnice, cukr a bílou mouku smícháme a při pokojové teplotě necháme 30 minut kynout. Pak přidáme celozrnnou mouku a sůl a vypracujeme... více o Celozrnné pšeničné houstičky
Dobře utřeme žloutky se 6 lžicemi cukru a pomalu vmícháme po lžících Mascarpone. Do větší misky s rovným okrajem, naskládáme piškoty, které rovnoměrně... více o Tiramisu pravé Italské
Maso nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Smícháme vše dohromady s kečupem a tatarkou. Je to dobré nechat odležet, druhý... více o Masový salát
Nejdříve osmažit cibulku, poté lehce orestujeme játra než pustí šťávu. Okořeníme solí, pepřem, chilli a červenou paprikou. Přidáme sojovou omáčku a... více o Játrová omáčka
Z hovězího masa nakrájíme plátky na řízky. Hotové plátky nasolíme a obalíme v trojobalu jako řízek. Hotové obalené maso usmažíme jako řízek. Hotové... více o Hovězí řízky
Do dortové formy naskládáme vedle sebe piškoty a poklademe je na kolečka krájenými banány. Rozmíchanou kysanou smetanu s cukrem rozetřeme na banány a... více o Banánový dort nepečený
Zeleninu (může být i čerstvá) uvaříme ve slané vodě doměkka scedíme a necháme vychladnout. Přidáme drobně pokrájený salám, vejce, vegetu a sůl dle... více o Zeleninové placky
Oloupané špekáčky nakrájíme na kostičky a nasucho orestujeme na pánvi. Přidáme na půlkolečka nakrájenou cibuli a ještě chvíli restujeme, pak zasypeme... více o Špekáčky se sýrem
Filé nakrájíme na menší kousky a naložíme do připraveného těstíčka asi na 2 hodiny. Smažíme na rozpáleném oleji. Podáváme s brambory nebo s... více o Filé v těstíčku II.
Řízky naklepeme, osolíme a naložíme do směsi připravené smícháním všech ingrediencí. Necháme 24 hodin v lednici. Smažíme na rozpáleném oleji. Příloha... více o Přírodní řízek
Vepřové maso nakrájíme na tenčí plátky a naklepeme. V misce promícháme přísady na marinádu, přidáme maso a promícháme. Dáme do lednice na 24 hodin... více o Vepřová pochoutka
Květák uvaříme ve slané vodě ne úplně doměkka a rozmačkáme. Další suroviny pokrájíme, přidáme majolku nebo tatarku a dochutíme solí a pepřem. Podáváme... více o Květákový salát II.
Jakékoli těstoviny uvaříme dle návodu, odcedíme vodu a promícháme. Mraženou zeleninu asi 10 minut podusíme na másle. Okurku, kapii a rajčata nakájíme... více o Těstovinový salát II.
Omytou cuketu nakrájíme spolu s měkkým salámem (může být i slanina) na kostičky o hraně asi 2,5 cm. Rajčata a cibuli nakrájíme na plátky, papriku na... více o Špíz z cukety a uzeniny se zeleninou
Omytou, popř. oloupanou cuketu nakrájíme spolu s oloupanými brambory na kostičky (asi 2cm) Na oleji (možno přidat kousek nakrájené anglické slaniny)... více o Cuketový guláš se zeleninou
Oloupané syrové brambory a oloupané cukety jemně nastrouháme. Obojí necháme chvíli stát. Uvolněnou tekutinu slijeme a ještě ji z cuket i brambor... více o Knedlíky ze syrových brambor s cuketou
Celá vejce smícháme s mlékem, kakaem, rozehřátým tukem a cukrem. Nakonec přidáme oloupanou, nastrouhanou cuketu, spolu s moukou, kterou jsme smíchali... více o Perník z cukety