Na másle osmažíme drobně pokrájenou šalotku dosklovata s bobkovým listem a novým kořením, pak ji zasypeme hladkou moukou a necháme zpěnit. Přisypeme... více o Smetanové brambory s cuketou a koprem
Květák rozebraný na růžičky povaříme krátce na páře nebo v osolené vodě (na skus). Poté pokrájíme na menší kusy. Během vaření květáku necháme na másle... více o Zapečený květák pro chlapy
Z kuřecích křídel odsekneme nebo odkrojíme poslední kostnatý dílek a kůži mezi zbylými díly nakrojíme ke kloubu, tím zabráníme jejich kroucení při... více o Pečená křídla na nových bramborách
Troubu předehřejeme na 240°C (u plynové trouby stupeň 9). Piškotový korpus dáme do koláčové formy nebo kulaté zapékací mísy a pokapeme sladkým sherry... více o Zapečená jahodová zmrzlina
Do remosky nebo koláčové (dortové) formy cca 23 cm, kterou vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo vyložíme pečícím papírem si nasypeme asi 65%... více o Tvarohovo-ovocný koláč (nejen) z remosky
Na másle osmažíme pokrájenou šalotku, mrkev, celer, brambor a nožem rozmáčknutý stroužek česneku. Přidáme sůl, pepř, muškátový květ, promícháme a... více o Krémová polévka s treskou
Omytou, semínek zbavenou dýni pokrájíme na kostky 1,5 - 2,5 cm. Slaninu pokrájíme na nudličky. Já použil neloupanou hokaido dýni. Pokud budeme pokrm... více o Dýně (nejen) se slaninou pečená
Kuřecí maso pokrájíme na kostky nebo nudličky, osolíme, opepříme a vložíme osmažit do kastrolu nebo pánve, k drobně pokrájené cibuli dosklovata... více o Kuře v rajčatové omáčce
Středně velkou cibuli si pokrájíme nadrobno a na kousku másla nebo oleji ji osmažíme dosklovata. K cibuli přidáme hrubě nastrouhanou neloupanou, pouze... více o Dýňové zelí - sladkokyselé
Mleté maso mix nebo vepřové dáme do mísy a přistrouháme k němu na velkých slzách struhadla Nivu. Dle slanosti sýru dochutíme mírně solí nebo kořením... více o Mleté placičky s Nivou
Uvařit těstoviny dle návodu na balení. Předehřát troubu na 180°C. Smíchat všechny ingredience, kromě těch na omáčku a sýru mozarella. Směsí naplnit... více o Zapečené Manicotti
Dáme vařit rýži do hrnce na 15-20 min. Do dalšího hrnce dáme kuřecí stehno nebo dvě stehna (nejlépe jedno větší kuřecí stehno) a necháme vařit. Na... více o Rizoto zeleninové s kuřecím masem
Do misky si nalejte vlažnou vodu a přidejte do ní droždí. Droždí by se ve vodě mělo téměř rozpustit. Ve větší míse smíchejte hladkou mouku se solí a... více o Domácí pizza
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a po stranách nařízneme, aby se nekroutilo při tepelné úpravě, nebo ho pokrájíme na nudličky nebo kostky. Osolíme,... více o Vepřové plátky / nudličky na václavkách
Žebírka si nasolíme a dle chuti posypeme kořenící směsí čubrica. Remosku nebo pekáček vymažeme olejem nebo sádlem, naplníme na větší kusy pokrájenou... více o Vepřová žebírka s čubricou na zelenině
Na rozpuštěném másle si osmažíme hrubě nastrouhanou mrkev a na plátky pokrájený řapík celeru. Po osmažení přisypeme mouku, kterou necháme zpěnit,... více o Rybí polévka z tresky
Předehřejeme si troubu na 180 stupňů. Suroviny na těsto promícháme a necháme odležet. Nejlepší je nechat za nás pracovat robota :-) Pudink uvaříme dle... více o Podzimní štrůdl
Vše předem důkladně ochladíme, zhruba na 2°C, sklenici namrazíme. Šťávu z čerstvě rozmixovaného ananasu smícháme se smetanou a rumem, protřepeme v... více o Piñacolada
Celý plát bůčku opečte nasucho na pánvi s nepřilnavým povrchem po obou stranách. Položte ho na prkénko a nechte zchladnout. Poté ho nakrájejte na 5 cm... více o Vietnamský bůček
Vývar s přepůlenými jarními cibulkami, oloupanou a na kusy pokrájenou mrkví, nakrájeným zázvorem, příčně přepůleným česnekem a řasou kombu přiveďte k... více o Ramen
Rýžové nudle namočte před vařením na půl hodiny do studené vody. Mezitím smíchejte rybí omáčku s tamarindovou pastou, cukrem a lžící vody, dobře... více o Thajské rýžové nudle Pad Thai
Zelí očistíme, pokrájíme na nudličky, dáme do hrnce, osolíme, ochutíme kmínem, podlijeme hrnkem vody a pod poklicí za občasnému promíchání dusíme na... více o Dušené hlávkové zelí
Maso pokrájíme na plátky nebo kostky, osolíme, opepříme a posypeme dle chuti kmínem a zaprášíme houbovou drtí. V kastrolu si rozehřejeme sádlo nebo... více o Houbová kýta s pórkem
Malý vyšší pekáček, dortovou formu nebo plastovou krabičku si vytřeme olejem nebo vyložíme fólií. Dno poklademe vrstvou Lotusek a na tu budeme... více o Nepečený karamelový Lotus dezert / pohár
Brambory oloupeme a pokrájíme na kostičky, brokolici rozebereme na růžičky, celer pokrájíme na plátky, česnek nasekáme a mrkev hrubě nastrouháme nebo... více o Brokolicová polévka s bramborem
Maso na guláš dle vlastní chuti (vepřové, hovězí, krůtí) pokrájíme na kostky nebo nudličky, které osolíme, opepříme a promícháme s hořčicí. Na sádle s... více o Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Všechny ingredience důkladně promícháme a na plech vyložený pečícím papírem vkládáme hrudky těsta. Počítejte s tí, že se sušenky při pečení roztáhnou... více o Medovo ovesné placičky
Kuře vybalte, neumývejte a jen osušte papírovou utěrkou. Ze všech stran i zevnitř ho pak silně osolte. Dejte ho na talíř, nezakrývejte a nechte přes... více o Pečené kuře
Kouskem másla pomažte zhruba dvaceticentimetrovou formu na koláč nebo na dort a položte na ni pečící papír. V míse smíchejte cukr, kakao, mouku a... více o Čokoládový Pedro dortík
Nejprve si očistíme a vypeckujeme švestky, které dáme do kastrolu či hrnce, osladíme, dochutíme skořicí, vanilkovým cukrem, rumem, citronovou kůrou...... více o Švestkový pohár
Rajčata spaříme, oloupeme a přepůlíme nebo krátce pod poklicí podusíme a následně propasírujeme na pyré. Vložíme do většího hrnce. K rajčatům... více o Zelenina pod maso, do masových směsí...
Do vlažného mléka s rumem rozdrobíme cca 21 gramů droždí, přisypeme vanilkový cukr, mouku dle hustoty těstíčka a sůl. Dle vlastní chuti dochutíme... více o Švestky (ovoce) v lívancovém těstíčku
Dýni rozpulte, vydlabejte semínka a pak ji nakrájejte na kousky. Na rozpuštěném ghí opečte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přisypte skořici,... více o Dýňová polévka s červenou čočkou
V rendlíku orestujte nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte zelí, podlijte trochou vody a duste pod pokličkou. Když je zelí téměř měkké, přidejte k němu... více o Vepřová panenka s karamelizovanou mrkví a červeným zelím
V míse rozšlehejte vejce s cukrem do pěny. Postupně přidávejte obě mouky smíchané s práškem do pečiva, citronovou kůrou, mletými ořechy a zázvorem.... více o Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou
Plechovku s kokosovým mlékem otočte směrem dolů. patrně odlijte kokosové mléko do jiné skleničky. Kokosový krém, který vám zbyl v plechovce dejte do... více o Kokosový dezert s Pedro bonbónky
Dejte ohřívat vývar. Oloupejte cibuli, mrkev, řapíkatý celer a nasekejte najemno, zeleninu asi 5 minut orestujte na másle na mírném ohni a stále... více o Risotto se šalvějí, piniemi a sýrem Grana Gran Moravia
Mleté maso opepříme, přidáme vejce s vodou a dobře promícháme. Přidáme strouhaný sýr a dle slanosti sýru a slaniny směs dosolíme. Vše řádně promícháme... více o Masovo-sýrové roládky ve slanině
Vepřové maso v celku si nasolíme nejlépe den předem. Před tepelnou úpravou ho ještě dochutíme kmínem a pepřem, poté vložíme do hrnce nebo pekáče s... více o Dušená česneková kýta
Na drobně pokrájeném špeku osmažíme pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Tu pak zaprášíme hladkou moukou, kterou necháme zpěnit, přisypeme na velkých... více o Kedlubnové zelí dušené na špeku (slanině)
Kuře rozporcujeme na menší díly, sundáme kůži (tentokrát nám nepůjde o křupavou kůrčičku), opláchneme, necháme okapat a osolíme (pozor na slanost... více o Smetanové kuře pečené (nejen) s bramborem
Změklé máslo vymícháme s nastrouhanými nebo rozmačkanými tvarůžky, mletou paprikou a následně i s tvarohem. Dle potřeby (požadované hustoty) můžeme... více o Rozhuda s tvarůžky - tvarůžková pomazánka
Nakrájenou cuketu nejdříve posolíme a necháme 10-15 min. pustit vodu, kterou poté slijeme. Nalijeme hrnek vody do misky a rozmícháme v ní hrašku.... více o Veganská obalovaná cuketa v těstíčku
Střívka pečlivě vyčistěte pod tekoucí vodou – i v případě, že jste sehnali už vyčištěná. Běžnější jsou dnes střívka umělá, ale přírodní varianta nemá... více o Bramborová jelítka Goja
Nejprve si připravíme kvásek na bulky. Polovinu teplého mléka smícháme s droždím, špetkou cukru a dobře promícháme. Necháme stranou vzejít kvásek. Ve... více o Halloumi burger s domácí máslovou bulkou
V malém hrnci povařte rebarboru, cukr a pomerančový džus. Vařte na mírném ohni dokud rebarbora nezměkne, směs trochu nezhoustne a pak ji rozmixujte a... více o Rebarborový cheesecake
Špagety dáte vařit asi do 2 litrů vody podle návodu na obalu. V misce si připravíte omáčku na špagety. Smíchejte 6 žloutků, 3 lžíce parmazánu, 2 lžíce... více o Vegetariánské špagety carbonara
Do větší mísy dáme na slabší nudličky nakrájené zelí a mrkev, které osolíme a pocukrujeme. Pak zeleninu krátce promneme čistou rukou, aby začalo zelí... více o Zeleninový salát se zelím
Dortovou formu o průměru cca 25 cm nebo menší pekáček vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Švestky přepůlíme a vypeckujeme. Do mísy nastrouháme... více o Makový koláč (makovník) se švestkami
Budete potřebovat kulatou dortovou formu (já použila malou – průměr 20 cm) - mám radši vyšší cheesecake). Pokud máte větší, budete mít nižší, nebo... více o Lemon Pie Vanilla Cheesecake