Přivedeme šťávu z ovoce a vanilkový cukr do varu, přidáme višňovku nebo rum a necháme utvořit pěnu. Přilijeme víno, hřebíček, skořici a zahříváme.... více o Domácí punč II.
Těsto rozválíme a položíme na plech. Žloutky vyšleháme se 100 g cukru, přidáme v mléce rozmíchaný Zlatý klas, vanilkový cukr a tvaroh. Vlijeme na... více o Tvarohový koláč II.
Konzervu otevřeme a vlijeme do mísy. Přidáme tolik strouhaného kokosu, aby vznikla hmota, ze které se dají tvarovat kuličky. Postupně odebíráme z... více o Kuličky Raffaelo krok za krokem
Polovinu jahod rozmixujeme a promícháme s želírovacím cukrem. Vmícháme druhou polovinu jahod nakrájenou na kousky. Dáme do chladničky alespoň na 2... více o Smažený hermelín s jahodovou omáčkou
Cukínu nakrájíme na kostky, zasypeme cukrem a kyselinou citronovou a přidáme 2 l vody. Necháme 24 hodin pod poklicí vyluhovat. Potom rozvaříme,... více o Cukínový džus
Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na oleji. Přidáme špenát a krátce podusíme. Ochutíme česnekem a solí. Do koláčové formy rozprostřeme listové těsto... více o Špenátový koláč
Maso rozřízneme na velký, tenký plátek (na roládu) osolíme a opepříme. Potřeme vinnou klobásou a hořčicí, posypeme najemno nakrájenou cibulí a... více o Evíkova pečínka
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, necháme vychladnout a nakrájíme na tenké plátky. Na sádle osmahneme drobně nakrájený česnek, potom přidáme... více o Brambory po římsku
Kuřecí prsa nakrájíme na medailonky, osolíme, okořeníme a obalíme ve strouhance. Rozehřejeme olej, rozbijeme vajíčka, osolíme a vyšleháme. Ve vejcích... více o Kuřecí řízek Martin
Kuřecí maso nakrájíme na kousky, osmahneme na másle nebo oleji, přidáme vegetu, pepř, kostku bazalka-tymián a trochu sušené bazalky. Pod pokličkou... více o Kuřeci kousky ala Italia
Šleháme vejce s cukrem, po vyšlehání přidáme mléko, olej, mouku, kakao a prášek do pečiva a vlijeme na vymazaný a vysypaný vysoký plech. Pečeme cca 15... více o Tvarohový koláč s Vitacitem
5 žloutků, cukr, sklenici horké vody a sklenici oleje ušleháme. Po vypnutí šlehače se přidá mouka a prášek do pečiva a sníh ušlehaný z bílků. **Krém: ... více o Metrová buchta
V mléce rozkvedláme vejce, sůl a mouku. Na tuku osmahneme jemně pokrájenou cibuli, později přidáme vařenou pokrájenou zeleninu, osolíme a odstavíme.... více o Zeleninové palačinky
Papriky zbavíme jádřinců a musí být zvrchu menší díra, aby sýr nevytékal. Potom střídavě plníme prožky salámu a sýra, tak aby byla paprika úplně plná.... více o Plněné papriky
Kuřecí prsíčka rozklepeme, osolíme, opepříme a alespoň na 2 hodiny naložíme do oleje. Pak je obalíme napřed ve strouhance a pak v rozšlehaném vajíčku.... více o Zapečené řízky naruby
Žloutky, cukr a máslo třeme, Pak přidáme strouhanou kůru, hladkou mouku s kypř. práškem a mléko. Nakonec pevný sníh z bílků. Těsto vylijeme na... více o Pravá třešňová bublanina
Cibuli a olivy nakrájíme (na pláky), nivu rozdrobíme. Dáme do misky, promícháme a zalejeme částí nálevu z oliv. Necháme odležet v chladu. Podáváme v... více o Pikantní salát z nivy a oliv
Ve velké míse rozmícháme jogurt s libečkem, solí a na plátky nakrájeným česnekem, arabským kořením a trochou oleje. Do této hmoty dáme kuřecí špičky a... více o Kuřecí špičky s libečkovým jogurtem
Těsto: třeme žloutky, cukr, vanilkový cukr do pěny. Pak přidáme vodu a mouky, nakonec z bílků sníh. Dáme na velký vymazaný a vysypaný plech. Vložíme... více o Jahodový dort
Sypké suroviny smícháme. Do vlažného mléka rozmícháme vejce, med a olej. Směs vlijeme do sypké směsi a promícháme. Vlijeme do vymazaného a vysypaného... více o Perník Fitness
V mléce rozkvedláme mouku, vejce, 1 sáček hrachové polévky, sůl (přiměřeně, jelikož polévka v sáčku už je slaná). Hmota musí být jemná. Necháme 10... více o Hrachové palačinky
Kuře uvaříme v osolené vodě. Ještě teplé ho obereme a s kůží nakrájíme. Smícháme s kolečky cibule a přelijeme horkou zálivkou (svaříme cca 2 dl vývaru... více o Kuřecí salát podle Magdalény Rychlíkové
Nakrájíme papriku a salám na kostičky, na drobno cibuli a na plátky (tenké) česnek. Na pánev nalijeme trošku oleje a na něm podusíme doměkka papriku,... více o Špagetová omáčka
Smícháme cuketu, mouku, cukr, kakao, skořici, vanilkový cukr a prášek do pečiva, přidáme olej, vodu či mléko, vejce a vše dobře promícháme a dáme na... více o Cuperník s polevou
Kvalitní zelená rajčata nakrájíme na plátky. Půlku cukru s troškou vody rozvaříme, přidáme ocet a do vroucího roztoku vkládáme po částech rajčata.... více o Zelená rajčata
Cuketu nakrájíme na nudličky, cibuli na kolečka, přidáme 1 rovnou lžíci soli, promícháme a necháme minimálně 3 hodiny zaležet. Pak přidáme 0,5 dcl... více o Cuketové matesy
Mrkev a nakrájené odpeckované citrony dáme vařit do papiňáku s 2 litry vody cca si 1/2 hodiny. Uvařené necháme prochladnout a rozmixujeme. Svaříme 10... více o Mrkvový džus
Nedozrálé zelené vlašské ořechy opereme, hustě propícháme jehlicí zalijeme studenou vodou a necháme 14 dní vyluhovat. Vodu denně měníme. Ke konci... více o Kompot ze zelených vlašských ořechů
Ve skleněné míse smícháme cukr a šťávu ze 4 citronů, a ze 2 citrónů kůru (nastrouhat) 1 vanilkový cukr, přidáme vařící mléko a dobře prošleháme. Toto... více o Citronový likér
Převaříme 2 litry vody a 1 kg krystalového cukru a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme: 100 g drobně krájené cibule, 100 g strouhaného česneku,... více o Lék pro sklerotiky (a kuchařky)
Všechny ingredience nakrájíme na úhledné kousky, osolíme, opepříme a zamícháme s předem ochucenou majonézou kari kořením. Chuť je zajímavá, salát je... více o Divný salát
Brambory nakrájíme podélně na čtvrtky, lilek a cuketu na kousky zhruba 2x2 cm, rajčátka na osminky, cibule na půlměsíčky, papriku na proužky. Dáme na... více o Babiččin gjuvec na pátek
Na 1 litr vody použijeme 1 kg cukru, toto množství stačí na 5 kg jahod. <BR>Omyté jahody dáme šetrně do mísy a zalijeme zchladlým převařeným cukerným... více o Jahodový kompot - starý recept
Vylisovanou šťávu nechám 6-12 hodin usadit, pak zahříváme na 80-90 °C za stálého míchání přidáváme cukr. Pozor nesmí se vařit, aby sirup neměl "varnou... více o Jablečný sirup
Uvaříme bílé fazole (nebo použijeme konzervu), zeleninu nakrájíme na kousky a spojíme 3 lžícemi jogurtu a majonézy. Můžeme také ochutit česnekem nebo... více o Fazolový salát se zeleninou
Opraný rybíz dáme do láhve, cukr rozpustíme ve vodě a nalijeme na rybíz. Necháme kvasit asi 1 měsíc a když je čiré, stáčíme hadičkou do láhví.... více o Rybízové víno II.
Štávu zahřejeme na 85 °C (rychle) přidáme cukr a kyselinu, necháme rozpustit. Nevaříme! Plníme do lahví, pevně uzavřeme a skladujeme ve vodorovné... více o Šťáva z malin, jahod apod.
Výše uvedené ingredience používám, když se někdy stane, že mi zbyla jedna sklenice okurek, ale již nezbyl nálev.... více o Nálev na okurky na 1 sklenici
Svaříme 1,5 kg cukru a 3,5 l vody necháme vychladnout a nalijeme na směs bezinek, citronu a rozdrobeného droždí. Promícháme, ovážeme celofánem,... více o Víno z bezinkového květu
Zelené výhonky česneku omyjeme a 2x umeleme na masovém strojku, promícháme se solí a plníme do skleniček, které dobře uzavřeme a dáme do lednice.... více o Česneková pasta ze zelených výhonků
Čočku předem namočíme. Zelí propláchneme a překrájíme na menší. Cibuli zpěníme na oleji přidáme mouku, lžičku pálivé papriky a 3 lžičky sladké papriky... více o Polévka čočková ze zelím
Kuře vykostíme a nakrájíme na kostičky, smícháme s bílky se solamylem - na pánvi osmahneme, podlijeme troškou vody. Přidáme papriku nakrájenou na... více o Kuře na čínský způsob - bez koření
Zelí necháme okapat - neproplachovat!! Nakrájíme salám, přidáme sůl, pepř a tatarku. Nejlepší je nechat 1 den odležet. Je to skvělé a hned hotovo.... více o Zelný salát
Jahody nakrájíme na větší kousky a naložíme do 2 lžic cukru. Až pustí šťávu důkladně je rozmixujeme, do sněhu přidáme zbylý cukr a smícháme s... více o Sněhová jahodová dřeň
V 1,5 l vody povaříme nakrájené citrony asi 5 minut. Do vlažného přidáme omyté kopřivy a necháme 1-2 dny louhovat. Zvlášť si povaříme 0,5 l vody s 1... více o Kopřivový sirup
Převařenou vlažnější vodu nalijeme do 3 l láhve s posekanou meduňkou (nať i listy) přidáme pokrájené citrony bez pecek a necháme 2 dny louhovat.... více o Meduňkový sirup
Zeleninu nakrájíme na jemno, smícháme se szecenými fazolemi a ochutíme. <BR>Rychlé a jednoduché, lze podávat vychlazené v létě k večeři.... více o Fazolový salát IV.
Cibulku nakrájíme na jemno, zamícháme do scezených fazolí, ochutíme a podáváme. Je dobrý i druhý den z lednice.... více o Fazolový salát III.
Nakrájíme pórek na jemno, smícháme se scezenými fazolemi a rajským protlakem (ochutíme podle vlastní libosti octem, olejem, solí a cukrem). V... více o Fazolový salát II.
Všechny ingredience nakrájíme na malé kousky, smícháme se scezenými fazolemi a ochutíme. Lze podávat jako přílohu v létě k pečenému nebo grilovanému... více o Fazolový salát I.