Vložte máslo a cibuli nakrájenou na tenká kolečka do velké pánve nebo hrnce, rozpalte na středně vysokou teplotu a 10 minut restujte, dokud nebude... více o Francouzská cibulačka z pomalého hrnce
Zapněte pomalý hrnec a nechte ho nahřát, je-li to nutné. Poté rozehřejte na nepřilnavé pánvi trochu oleje, přidejte pokrájenou cibuli, mrkve, celer a... více o Masové kuličky v rajčatové omáčce z pomalého hrnce
Na oleji opečeme cibulku a přidáme cca 2/3 čočky. Zalijeme vývarem a vaříme do poloměkka. Pak lehce rozmixujeme tak, aby zůstaly kousky čočky. Přidáme... více o Krémová polévka z barevné čočky, kroketa z čočky a bramborového pyré
Játra očistíme a nakrájíme. Opereme je, osolíme, poprášíme částí koření a necháme 2 hodiny odležet. Na náplň umeleme dohromady vepřové a telecí nebo... více o Prvorepubliková paštika z kachních jater
Předehřejte troubu na 100 °C. Polovinu másla dejte do zapékací misky a dejte do trouby asi na 10 minut zvolna rozpustit, dokud se nezačne oddělovat.... více o Paštika z kuřecích jater podle Jamieho Olivera
Začněte lokšemi. Brambory uvařte ve slupce doměkka. Vychladlé je oloupejte, prolisujte nebo na jemno nastrouhejte. Na pomoučněném vále k nim přidejte... více o Husí játra v lokši
Maso nakrájejte na plátky silné asi 3 cm. Plátky prořízněte tak, abyste je mohli rozevřít jako knihu. Naklepejte je dotenka a nožem nařízněte blanky... více o Vídeňský řízek se smetanovou kaší
Brambory uvařte ve slupce doměkka. Po vychladnutí je oloupejte, nastrouhejte na jemném struhadle, přidejte mouku, vejce a sůl. Vypracujte hladké měkké... více o Bramborové šišky se strouhankou a ořechy
Špek nakrájejte na špalíčky 1 x 1 cm, dlouhé zhruba 10 cm. Aby snáz pronikly do masa, můžete je předem dát na hodinu do mrazáku. Z masa odřežte... více o Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Maso omyjte, osušte a nakrájejte na kostky velikosti 2 x 2 cm. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. V kastrolu rozehřejte sádlo a asi 2 minuty na... více o Perkelt s tarhoňou
Brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Přebytečnou vodu slijte. Postupně přimíchávejte hladkou mouku s hrubou, dokud nevznikne... více o Halušky s brynzou a slaninou
Ve vlažném mléce rozmíchejte 2 lžíce cukru a rozdrobené droždí. Nechte vzejít kvásek, trvá to zhruba 10–15 minut. Na tvarohovou náplň prošlehejte... více o Posvícenské koláče
Brokolici (květák) krátce spaříme, scedíme a pokrájíme na menší kousky. Na másle krátce osmažíme drobně pokrájenou šunku, česnek a brokolici.... více o Omeleta s brokolicí / květákem a těstovinami
Nivu pokrájíme na zhruba centimetr silné plátky. Ty obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Pak ještě jednou ve vejcích a... více o Smažená Niva v trojobalu
V kastrolu rozehřejte olej a orestujte na něm na kostky nakrájené a osolené hovězí maso, asi 4 minuty. Poté přisypte na plátky nakrájenou cibuli a dál... více o Hovězí Massaman karí s batáty
Nejprve rozdrťte v hmoždíři kardamom a semínka zbavte tvrdých slupek. Přidejte badyán a hřebíček a podrťte na jemno. Přidejte ostatní suroviny a... více o Massaman kari pasta
Ve woku rozehřejte lžíci oleje a orestujte na půlkolečka nakrájenou červenou cibuli a nahrubo nakrájenou cuketu, asi 2 minuty. Nyní přidejte kari... více o Zelené thajské karí s krevetami a udon nudlemi
Papričky nahrubo posekejte, oloupejte šalotky a pokrájejte, zázvor nastrouhejte, nasekejte omytý a osušený koriandr i kafírové listy. Na jemno... více o Zelená kari pasta
Vindaloo pastu promíchejte v misce s kuřetem a nechte alespoň hodinu marinovat. Na oleji orestujte dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli. Vložte maso i... více o Kuře Vindaloo
Na trošce oleje osmažíme lehce dozlatova drobně pokrájenou cibuli, ke které přidáme mleté maso, které též do osmažíme a při smažení vařečkou... více o Kapustová polévka s bramborem a mletým masem
Nejdříve otevřeme žampionové konzervy a vylijeme slaný nálev. Poté dáme na plotýnku větší hrnec. Vložíme do něj žampiony, zalijeme rostlinným olejem a... více o Fazolkovo-žampiónová polévka
Mouku, cukry, sůl, droždí, jemně nastrouhanou kůru z půlky pomeranče, drobně nasekanou čokoládu smícháme v míse, přidáme vlažné máslo a mléko, vejce a... více o Pečené donuty s čokoládou
Očištěné kachní prso pokrájíme na nudličky, které necháme naložené dvě hodiny v marinádě umíchané z medu, octu, sojovky a rozetřeného nebo... více o Kachní prsa ala čína
Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, do kterého vmícháme moučkový cukr, mouku a máslo. Následně přisypeme na menší kousky pokrájené sušené ovoce, ořechy,... více o Bílková buchta / bábovka se sušeným ovocem
Listové těsto rozválíme na pomoučněném stole na plát silný cca 2,5 mm, pokud jsme nekoupili již předem rozválené těsto. Čokoládu rozbalíme a položíme... více o Čokoládový závin - nejrychlejší
Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, nastrouhaný česnek, papriku, pepř, sůl a vodu. Vše řádně promícháme a přidáme strouhanku na zahuštění směsi,... více o Mleté koule s romadurem
Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme, rozšťoucháme a necháme zchladnout. K rozšťouchaným bramborám přidáme vejce, drobně pokrájená, od... více o Bramborové placky - bezmasé, se zeleninou
Na másle osmažíme mix očištěné, na kousky pokrájené zeleniny. Výběr je na naší chuti, od kořenové zeleniny, přes kousek brokolice či květáku, pórek,... více o Farářská polévka (s vaječnými nočky)
Mouku nasypeme do mísy, přidáme špetku soli, vanilkový cukr, čerstvě nastrouhanou citronovou kůru dle chuti a promícháme. Uprostřed uděláme důlek, do... více o Pečené masopustní koblihy
Smícháme suché ingredience (mouka atd.) rozklepneme vejce a bílky odložíme Přidáme žloutky mléko a olej - zamícháme ušleháme sníh z bílků a přimícháme... více o Tvarohová Buchta - Anďelské Sny
Tvaroh dáme do většího hrnku, osolíme a šleháme za postupného přilévání mléka do požadované krémové konzistence zálivky. Přidáme rozetřený nebo jemně... více o Tvarohová zálivka na zeleninové saláty
Česnek oloupejte, zázvor dobře umyjte. Všechny suroviny utřete dohladka v hmoždíři nebo v mixéru. Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.... více o Vindaloo pasta
Brambory pečlivě umyjte, pokrájejte na čtvrtiny, v míse promíchejte se 2 lžícemi olivového oleje a solí. Rozložte je na plech vyložený pečícím papírem... více o Salát s bramborami a makrelou
V hrnci přivedeme k varu 100 ml vody. Přidáme do ní opláchnutou rýži a vaříme, dokud rýže nenasaje všechnu vodu (zhruba 5 minut). Následně k rýži... více o Fit rýže v mléku s mandlemi - Riz a l'amande
Cibuli nakrájejte nadrobno, mrkev očistěte a pokrájejte na kolečka. Restujte v hlubším hrnci na 2 lžících oleje asi 5 minut. Přisypte čočku, zalijte... více o Čočka Beluga s pstruhem lososovitým
Batáty pečlivě omyjte, několikrát propíchněte vidličkou a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Délka pečení závisí na velikosti hlíz, menším... více o Batáty s cizrnou a brokolicí
Maso rozeberte nadrobno do velké mísy a přidejte vejce. Fazolky nakrájejte na velmi jemné plátky, na jemno nasekejte chilli papričky s koriandrem,... více o Rybí karbanátky
Kachní stehna očistíme, nasolíme a necháme přes noc v chladnu odležet. Druhý den vložíme stehna do zapékací misky, zaklopíme a vložíme do předehřáté... více o Kachna na žampionech a tymiánu
Kapustová polévka s tmavou drobnozrnnou zelenou čočkou - kapustu si uvařím do měkka - čočku také (dle návodu) - tato je bez namáčeni a vaří se cca 15... více o Kapustová polévka s tmavou drobrozrnnnou zelenou čočkou
Připravte pesto: rozmixujte rukolu, slunečnicová semínka a 3 - 4 lžíce olivového oleje na řidší konzistenci. Dochuťte solí a pepřem. Dejte vařit... více o Penne s rajčaty, rukolou a mozzarellou
Cibuli pokrájejte nahrubo, česnek oloupejte, zelenou chilli papričku očistěte, rajčata pokrájejte na poloviny, koriandr omyjte a osušte, stonky... více o Mexická polévka
Den před plánovaným vařením sirupu si připravte odvar. Lístky rýmovníku nemyjte a spolu s očištěnými plátky citrónu ( limety či pomeranče) dejte do... více o Sirup z rýmovníku
Oloupeme 3 zralé banány a dáme zmrazit. Po zmražení banány vyndáme, nakrájíme a umixujeme s rostlinným mlékem a jogurtem, osladíme stévií.... více o Veganská zmrzlina
Papriky pokrájíme na cca 3 - 4 cm široké "kroužky". Papriku zbavenou semínek, kterou nespotřebujeme, například zbylou od stopky nebo špičku, pokrájíme... více o Mleté maso se sýrem pečené v paprice
Plátky toustového chleba rozválíme na tenčí placičky. Není nutné odkrajovat jejich okraje, jen ho nenecháme zbytečně dlouho osychat na stole a... více o Pečené toustové roládky s ledovým salátem
Podmáslí promícháme s cukry, rumem, solí, skořicí, vajíčkem, mouku a sodou na hladké husté těstíčko, které necháme asi čtvrt hodiny odpočinout.... více o Smažené jahody v těstíčku
Čerstvého tuňáka nakrájejte na tenké plátky a naložte do marinády ze sojové omáčky, sezamovým olejem a podrceným česnekem. Nechte odpočívat v ledničce... více o Pikantní poke bowl s tuňákem
Čerstvého lososa a čerstvého tuňáka pokrájejte na kostičky o hraně 1 cm. Rybu promíchejte se sojovou omáčkou, mirinem a sezamovým olejem. Nechte... více o Poke bowl s lososem a tuňákem
Čerstvého lososa pokrájejte na tenké plátky a naložte do marinády ze sojové omáčky a sezamového oleje. Nechte odpočívat v ledničce asi 3 hodiny nebo... více o Poke bowl s lososem
Oddělte bílky od žloutků. Mouku smíchejte s polovinou cukru a práškem do pečiva, přidejte žloutky a pokrájené studené máslo. Rukama rychle vypracujte... více o Hraběnčiny řezy