Do osolené vody dáme koření, kořenovou zeleninu, maso a uvaříme doměkka. Maso vyjmeme, vývar přecedíme, zahustíme máslovou jíškou a povaříme. Houby... více o Hovězí pupek s houbovou omáčkou a sejkorami
Hovězí žebro pomalu uvaříme v osolené vodě spolu se zeleninou, bobkovým listem a novým kořením doměkka. Hotové maso dáme ještě teplé do marinády... více o Marinované hovězí žebro
Vejce rozkvedláme v misce. Přidáme k nim parmezán, sůl a pepř a promícháme metličkou na sníh. Rajčata omyjeme, odstraníme stopky a rozpůlíme.... více o Rajčatová omeleta s mozzarelou
Čerstvé droždí rozpustíme v 62,5 ml vlažného mléka. Opatrně smícháme pohankovou mouku s rozpuštěným droždím. Zakryté necháme asi 20 min. kynout. Za... více o Ruské lívance bliny
Všechny suché suroviny dobře smícháme, v jiné nádobě rozmícháme vejce, mléko a olej. Směs s mlékem přidáme k suchým surovinám, ručním mixérem... více o Americké lívance
Do misky dáme mouku. Do středu vytlačíme díru, přidáme sůl, vejce, žloutek, mléko a vodu, všechno směrem ze středu zpracujeme v hladké těsto. Necháme... více o Palačinky (Rakouské palačinky)
V hrnci ohřejeme mléko a necháme v něm rozpustit med. Vmícháme ovesné vločky a přidáme skořici. Všechno mícháme ještě několik minut, až ovesné vločky... více o Anglická ovesná kaše
Mouku, cukr, citónové aroma a sůl dáme do misky, přes to rozdrobíme droždí. Ohřejeme mléko, máslo a vejce a smícháme. Směs přidáme k mouce. Hnětačkou... více o Bavorské buchtičky
Droždí rozmícháme ve vodě. Přidáme všechny ostatní suroviny a dobře zpracujeme. Vložíme do vymazané formy a dáme do studené trouby. TĚSTO NESMÍME... více o 3-minutový chléb
Kynuté těsto: Droždí, mouku a cukr pečlivě promícháme s vlažným mlékem a necháme 30 min. kynout. Těsta: Máslo třeme do krémova, přitom neustále... více o Ostružinové buchty
Plátky těsta rozložíme naplocho na plech podle návodu na obale, na každý kousek dáme kapku džemu a ve slabé vrstvě rozetřeme. Rohy těsta srolujeme do... více o Jahodový croissant s kokosem
Máslo třeme s cukrem do krémova, postupně vmícháme vejce, smícháme lískové oříšky s moukou a práškem do pečiva, lžičkou vmícháme střídavě do mléka.... více o Lískooříškové vafle
Kuře si rozeberu na kuřecí prsa a stehna, ty použiji na jiný pokrm. Zbylý kuřecí skelet s křídly rozkrájím na malé kousky, přebytečnou a nehezkou kůži... více o Kuřecí vývar pro Láďu
Elektrickým šlehačem ušleháme změklé máslo s cukrem do pěny. Přidáme mléko a vanilkový cukr a všechno dobře prošleháme. Přisypeme mouku s kypřícím i... více o Vanilkové sušenky
Smícháme mouku, sodu, cukr a sůl. Přidáme arašídové máslo a máslo a mixérem šleháme na střední rychlosti asi 3 minuty až se hmota začne drobit.... více o Sušenky z arašídového másla
Směska: Do hrnku vyklepneme vejce, vložíme tavené sýry, špetku soli a trochu vody či mléka. Celou směs pořádně promícháme. Samotný nákyp: Kroupy... více o Kroupový nákyp s makrelou
Suroviny zpracujeme v těsto. Rozdělíme na 2 stejné části. Vyvalíme dva stejné pláty. Jeden plát přeneseme na válečku na plech, posypeme nastrouhanými... více o Jablkové řezy
Necháme uvařit těstoviny a zeleninu nakrajíme na kousíčky, po uvaření těstovin je smícháme se zeleninou, omáčky ohřejeme minutu a půl v mikrovlnce a... více o Velice rychlé těstoviny se sýrovou omáčkou
Najemno nasekáme papričky a česnek. Kuřecí maso nakrájíme na menší kostičky, posolíme, popepříme a zprudka osmažíme na pánvi. Jakmile se maso osmaží,... více o Kuřecí maso s kukuřicí v tortille
Těsto: vše smíchat a na plechu upéct. Na částečně vychladlý upečený korpus namažeme rybízovou zavařeninu(nemusíme) a necháme vychladnout. Mezitím si... více o Černo-bílé kokořezy
Na olivovém oleji osmažíme cibuli a po chvíli přidáme jehněčí maso, přidáme 500 g brambor, mrkev, celer a petržel. Podlijeme vodou, přidáme kukuřici a... více o Kotlík albánský
Do bůčku uděláme kapsu, vysolíme, vypepříme, opaprikujeme a okmínujeme. Kapsu naplníme tvarůžky a uzavřeme. Bůček opět na povrchu osolíme, opepříme,... více o Hanácké bóček
Kotlety omyjeme, osušíme a trochu nařízneme od kosti. Mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Dáme stranou. Všechny ingredience kromě kokosového mléka... více o Kotlety s kokosovým mlékem
Sojové maso je nejlépe přes noc namočit do studené vody. Pokud zapomeneme, můžeme maso 15 min. povařit nechat schládnout a hned použít k přípravě. V... více o Sojové maso po čínsku
Mrkev, dýni i brambory nahrubo nastrouháme. Z brambor vymačkáme přebytečnou tekutinu. Cibuli pokrájíme najemno, česnek prolisujeme. Vše vložíme do... více o Dýňové placičky
Kroupy nasypeme do cedníku a propláchneme pod tekoucí vodou. Přesypeme do hrnce, zalijeme studenou vodou, necháme nabobtnat, pak osolíme a uvaříme... více o Kroupový hrnec
Chléb necháme rozmočit ve vodě (mléko) a vymačkáme. Dáme do mísy, přidáme vejce, sůl, kmín, majoránku, pepř a česnek dle chuti, najemno nastrouhané... více o Chlebové bramboráky
Osolená žebírka vložíme do pekáče, trošku podlijeme vodou, zakryjeme alobalem a udusíme doměkka. V kastrůlku svaříme zbývající suroviny a zvolna... více o Vepřová žebírka s medem a zázvorem
Rajčata spaříme horkou vodou a oloupeme, pokrájíme na plátky. V míse rozšleháme žloutky s nastrouhaným sýrem, osolíme (zlehka!), opepříme a vmícháme... více o Rajčatový nákyp se šunkou
Špalíčky hovězího masa osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Jemně pokrájenou cibuli a nastrouhanou zeleninu osmahneme na oleji, přidáme protlak ... více o Hovězí plec s vinnou omáčkou
Připravíme si vývar z kuřecího masa, cibule, chilli a citrónové trávy. Do scezeného vývaru obereme kuřecí maso, přidáme krevety, kokosové mléko a... více o Thajská polévka II.
Kuřecí stehenní řízky nakrájíme na malé kousky a zprudka je opečeme na malém množství oleje. Až chytnou barvu, přidáme sůl (ne moc, budeme přidávat... více o Kuřecí kari s rýží
Všechny suroviny zamícháme, já se s tím nijak nepárám, tvaroh nechá hrudky, ale to jsem vůbec neřešila. A pak smažíme na teflonové pánvičce (olej... více o Vynikající tvarohové lívance
Recept mám od své zesnulé tety. Maso je jedinečné, měkoučké a šťavnaté. Plecko si nakrájíme na větší kousky, naklepeme (NESOLÍME). Anglickou nakrájíme... více o Tetino maso
Smetanu, čokoládu nalámanou na kousky, arašídové máslo a javorový sirup dáme do hrnce a za občasného míchání necháme při nížší teplotě rozpustit. Za 2... více o Čokoládovo-arašídová omáčka na zmrzlinu
Krabí maso (kupuju v prodejně Marks & Spencer) dáme okapat a mezitím připravíme zálivku. V míse smícháme majonézu, jogurt, olivový olej, limetovou... více o Krabí salát s melounem
Lososa očistíme, osolíme a mírně opepříme. Na olivovém oleji osmahneme z obou stran (nemusí být moc, bude se ještě péct). Přendáme do zapékací mísy ... více o Losos na špenátové peřince
Z vepřové kotlety uděláme tzv. srdíčka (první plátek nedokrojíme až dolů, ale necháme asi 1 cm a druhý plátek dokrojíme), naklepeme. Takto vytvořené... více o Vepřová kapsa s chřestem
Plát masa si rozložíme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. Rohlíky pokrájíme na kostičky, vložíme do mísy a promícháme se žloutky.... více o Roláda s paštikovou směsí
Pórek rozebereme na jednotlivé vrstvy a spaříme ve vroucí vodě. Pak necháme okapat. Kuřecí plát lehce naklepeme, osolíme, opepříme a poházíme ho... více o Roláda na bílém víně s tuňákem
Omytý kopr posekáme, podusíme na cibulce a podlijeme vodou. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, přidáme vývar i mléko, rozmícháme a chvilku... více o Koprelka z Pojizeří
Oloupané nastrouhané brambory necháme okapat na cedníku, přidáme škrob usazený na dně nádoby, sůl, mouku, vejce a promícháme. Do vařící slané vody pak... více o Frncochaté knedlíky s chundelkou z Pojizeří
Kousky žemlí ponoříme do části mléka, houby namočíme, pokrájíme, podusíme na sádle a necháme vystydnout. Změklé žemle smícháme s vejci, škvarky,... více o Houbovník z Pojizeří
Koleno dáme uvařit do tlakového hrnce - pozor nerozvařit - stačí 30 minut ve slané vodě! Poté vyjmeme, necháme vychladnout, vyndáme z něj velkou kost... více o Koleno v alobalu na grilu
K opranému a osušenému špenátu přidáme žloutky, osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem. Pak lehce vmícháme sníh z bílků, směs rozložíme na... více o Brokolicovo-špenátová roláda
Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Na rozpáleném oleji osmažíme oloupanou a nakrájenou cibuli. Pak přidáme šunku nakrájenou na kostičky, po... více o Čína po provensálsku a fantazie
Změklé máslo rozšleháme s krupicovým cukrem a vanilkovým cukrem, vešleháme celá vejce, mouku smíchanou s práškem do pečiva, citronovou šťávu. Pokud je... více o Mramorová bábovka II.
Zeleninu i obě tlačenky nakrájíme na větší kousky a smícháme. Salát pak ozdobíme čtvrtkami vajec, kroužky cibule a zakapeme zálivkou z hořčice, soli,... více o Tlačenkový salát s hořčičnou zálivkou
Den předem uvaříme nožky a kůže - pomalu a dlouho. Další den ve vývaru uvaříme kuře a hrubě pokrájenou cibuli asi 2 hodiny (pomalu). Pak z něj obereme... více o Kuřecí tlačenka se šunkou
Maso, droby i nožku uvaříme, obereme, pokrájíme na kousky, svalovinu z nožek umeleme a vše promícháme. Přilijeme vývar z masa, osolíme, okořeníme... více o Kašparova pikantní tlačenka