Vinnou klobásu si smotáme do šnečků, které spíchneme párátky proti rozmotání nebo si uděláme z klobásy menší klobásky. Pečícím papírem si vyložíme... více o Pečená vinná klobása na pivě
Z vinné klobásy udělejte menší klobásky (cca 8 cm). Každou omotejte plátkem anglické slaniny a naskládejte do pekáčku-nasucho! Takto připravené... více o Vinná klobása ve slanině-na pivě
Klobásu rozdělíme na čtyři porce, stočíme do šneku a naskrz propíchneme křížem špejlemi nebo párátky. Do třech hlubokých talířů si připravíme mouku,... více o Vinná klobása v trojobalu
Filety opláchněte, osušte, rozkrojte podél na půlky, pak příčně na poloviny,...zkrátka si udělejte porce, které Vám vyhovují. Porce osolte a opepřete.... více o Přírodní řízky z kapra s omáčkou béarnaise
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Mezitím nakrájíme maso na menší, stejně velké kousky které osolíme a opepříme.Cibuli pokrájíme na kostičky,... více o Špagety s kuřecím masem, žampiony a hráškem
Troubu rozehřejeme na 200 - 220°C. Těsto vyválíme na 0,5 cm vysoký plát a vyložíme jím větší formu,pekáček,nebo více menších formiček. Přebytečné... více o Slaný mrkvový koláč
Z kapustiček odstraníme zvadlé lístečky, větší kuličky můžeme rozpůlit a vhodíme je do slané vařící vody povařit na cca 3 - 5 minut, pak scedíme,ihned... více o Roštěnky s kapustičkami na cibuli a česneku
Mrkev, petržel a celer očistěte a pokrájejte na kostičky (nudličky...). Řapíkatý celer očistěte a řapíky pokrájejte na kousky. Z pórku použijte bílou... více o Hustá zeleninová polévka s cizrnou
Vepřovou plec, uzený bůček (bez kosti) a cibuli umeleme v masovém strojku. Rohlíky nakrájíme na kostičky a krátce je namočíme ve vodě. Pak je... více o Bramborovo-vepřové karbanátky s uzeným bůčkem
Ingredience smícháme a uhněteme do hladkého těsta, rozdělíme si na části a dalším prohnětením obarvíme. Každou část těsta těsně zabalíme do... více o Marcipánová hmota IV.
1. Do mléka vsypeme polovinu cukru, který v mléce rozpustíme. Potom přidáme vanilkovou dřeň a zvolna přivedeme k varu. Když se mléko vaří, tenkým... více o Krupicový nákyp s ovocným kompotem
1. Bílky důkladně všleháme s krupicovým cukrem na tuhý sníh. Moučkový cukr prosijeme a lehce vmícháme do bílkového sněhu. Polovinu hmoty naplníme... více o Laskonky pravých Labužníků
Postup- Všechny přísady smícháme a utvoříme těsto, které si pak rozdělíme na 3 díly. Vezmeme si jeden kousek těsta a rozválíme ho na obrácený plech,... více o Medovník-Marlenka
Předpokládám, že uvařit rýži umí každý a proto se vrhneme rovnou na smažení ;) Vše smažit na rostlinném oleji. 1) na rozpáleném woku rozklepněte dvě... více o Asijská smažená rýže
Brambory očistíme. Můžeme samozřejmě i oloupat. Nakrájíme na čtvrtky. Pro změknutí jsem je dala nejprve chvíli povařit. Mezitím si nakrájím pórek na... více o Hermelínové brambory s pórkem
Přichystáme si pekáček, vymažeme tukem a vysypeme moukou, nebo můžeme použít pečící papír. Polovinu oříšků (20 g piniových, 25 g mandlí, 25 g lískáčů)... více o Pan di spezie - sladký kořeněný chlebíček
Očištěného kapra nakrájíme na 4 části. V hrnci vaříme zeleninu se solí, octem a kořením asi 20 minut. Potom do ní vložíme porce ryby a vaříme je... více o Kapr na modro
Rozmrazené rybí filety zprudka smažíme na oleji na pánvi a přidáme sůl a koření na ryby. Po chvíli přidáme asijskou zeleninu, kterou jsme předtím... více o Ryba s asijskou zeleninou
Nejprve si cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme na oleji tak, aby se nám lehce zbarvila dozlatova. Po té si připravíme kvásek z vlažného mléka,... více o Domácí chléb VI.
Zelné listy (větší) spaříme krátkým povařením a tvrdší střed jemně naklepeme plochou stranou paličky. Vláčné zelné listy naplníme směsí masa, cibule,... více o Zelné závitky s mletým masem a sýrem
Cukr a vaječný likér opatrně zahříváme na střední úrovni za stálého míchání metličkou dokud se cukr nerozpustí. Nesmí vařit! Přilijeme víno a za... více o Eierlikörpunsch
Nejprve zpracujeme "těsto". Nameleme piškoty na prášek, přidáme moučkový cukr, máslo, rum, vodu a kakao a vše rukou hněteme až bude těsto hladké. Poté... více o Vosí hnízda naší prababičky
Formu na biskupský chlebíček vyložíme peč. papírem, poklademe angl. slaninou, na to rozložíme ještě naplocho rozříznuté kuřecí řízky (můžeme je ještě... více o Rychlá kuřecí roláda z řízků
1. Mřížku v troubě umístíme do spodní třetiny a předehřejeme na 180°C. Dvě stejně velké 15 cm dortové rozevírací formy vymažeme máslem a vysypeme... více o Baby dort
Na másle s olejem (nebo jiný tuk) zpěníme cibulku, přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu (celeru jenom kousek podle chuti) a osmahneme do sklovata.... více o Základ na jakoukoliv zeleninovou polévku
Červenou čočku propláchneme vodou a s hrnkem vody, solí a kořením vaříme zprudka pod pokličkou cca 15 min až do změknutí. Mezitím si na proužky... více o Dhál
Zpracovat těsto a nechat odpočinout. Postupujeme jako u každého štrůdlu: vyválíme placku, na kterou dáme náplň podle chuti oslazenou Sorbitem,... více o DIA štrůdl
Do mouky dáme do rozehřáté máslo, vykynuté droždí (v hrnečku trochu vlažného mléka, trochu mouky, špetka soli a kvasnice), sorbit, vejce, citronovou... více o DIA vánočka
Mouku s práškem prosijeme na vál, přidáme vejce, změklý tuk, sorbit a zpracujeme na těsto, které necháme v chladu půl hodiny odležet. Potom je... více o DIA slepovaná kolečka
Moučkový cukr dvakrát přesejeme přes jemné sítko (pokud důkladně cukr neprosejete, bude se vám ucpávat zdobící trubička). Přidáme bílek a mícháme... více o Klasický recept na polevu na perníčky
Česnek a rajčata oloupeme. Česnek nakrájíme na plátky. Rajčata nasekáme nadrobno. Můžeme použít i plechovku krájených rajčat, která nasekáme. V hrnci... více o Sopa de ajo
Pokud vaříme brambory ve slupce, tak je oloupeme. Brambory pokrájíme na kostičky, měsíčky nebo přes mřížkový kráječ. Dáme je na trošku oleje orestovat... více o Restované kari brambory
Množství sýru, vajec, mouky a strouhanky záleží na počtu strávníků. Druh zvolíme dle vlastní chuti. Sýry obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a... více o Smažený obalený sýr (eidam, hermelín... )
**Ořechy:** Tatranky a sojové suky si rozdtíme v mixeru nebo pomeleme (nastrouháme). 100% tuk si nastrouháme na hrubém struhadle. Z mouky, cukru, tuku... více o Tatrankové ořechy s čokoládovým krémem
Tuk nastrouháme na hrubém struhadle.Tatranky a sojové suky rozmixujeme nebo umeleme. Všechny suroviny pak smícháme a vypracujeme hladké těsto, které v... více o Tatrankové rohlíčky
100% tuk si nastrouháme na hrubém struhadle. Tatranky a sojové suky rozdrtíme v mixéru (nebo umeleme). Smícháme všechny ingredience, vytvoříme hladké... více o Tatrankové pracny-voňavé
Mrkev oloupeme a nastrouháme. Ve vodě (alespoň 3 dcl) rozpustíme vanilkový nebo skořicový cukr, přidáme citronovou šťávu,popřípadě ještě dosladíme ... více o Mrkvový salát s vanilkovým nebo skořicovým cukrem
**Kvásek:** do mléka nasypeme cukr, rozdrobíme droždí, zamícháme a necháme ve větší nádobě (půllitr) vzejít. Do mouky přidáme cukr krupici, vanilkový... více o Vláčná bramborová vánočka
Cuketu oloupeme a nakrájíme asi na půl centimetru vysoká kolečka. Vykrájíme středy kroužků, protože jsou hořké. Kroužky dáme na talíř s ubrousky a... více o Obalované cuketové kroužky
Vypracujeme těsto, vyválíme a vykrajujeme menší kolečka, která dáme na plech vyložený peč. papírem. Do sněhu pomalu vmícháme cukr a ořechy. Tuto náplň... více o Myslivecké knoflíky II.
Z tuku a hrubé mouky (krupice) připravíme světlou jíšku, zalijeme jí vodou, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, v nichž převládá mrkev, osolíme,... více o Falešná rybí polévka
Všechny suroviny na těsto zpracujeme a těsto dáme do ledničky na dobu, než si připravíme krém. Suroviny na krém vyšleháme do pěny. Máslo do těsta i... více o Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)
Rozpusťte čokoládu s olejem. V míse třete žloutky s polovinou cukru do světlé pěny. Přidejte máslo a čokoládu a nakonec opatrně vmíchejte tuhý sníh z... více o Tmavý čokoládový koláč
Mouku prosejte na vál, přidejte rozdrobené máslo, cukr, kůru, sůl a žloutky a dobře propracujte. Rozválejte, vykrojte dvě placky a na plechu vyloženém... více o Černobílý vánoční dort
Suroviny vložíme sestupně do domácí pekárny a zvolíme program na bílé pečivo.... více o Konopný chléb
Máslo utřeme a našleháme vaječené žloutky, které smícháme s čokoládou, mandlemi, konopnými semínky a vyšlehaným sněhem z bílků. Směs vlijeme do dvou... více o Konopný dortík
Konopná semínka opražíme na horké pánvi nejlépe do zlatohněda. Poté si čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a přidáme opražená konopná semínka.... více o Konopný sen pro děti
Smícháme všechny ingredience a vypracujeme těsto. Pozor: med musí být opravdu teplý a lžička sody dělá s těstem hotové zázraky. Doporučuje se nechat... více o Měkkounké perníčky
Hladkou, lesklou, kávovou polevu si připravíme tak, že do cca 20 dkg moučkového cukru přidáme lžičku oleje, po lžičkách přidáváme silnou kávu i s... více o Kávová poleva
Hladkou, lesklou mocca polevu uděláme tak, že do cca 20 dkg moučkového cukru přidáme lžičku oleje a dle hustoty přimícháváme po lžičkách uvařenou... více o Mocca poleva