Med rozpustíme v citronové šťávě, přidáme hořčici, sójovou omáčku, chilli, sůl a vytvoříme marinádu. Porce lososa naložíme do připravené marinády a... více o Grilovaný losos v marinádě
Brambory pokrájené na čtvrtky vložíme do pekáčku, pokapeme olivovým olejem a dáme péct na 20 min. na 200°C. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a... více o Chilli Picante
Kachní prsa nakrojíme přes kůži na čtverečky, osolíme a opepříme. Pomalu opékáme na oleji, poté otočíme, přidáme rozmarýn, přiklopíme a 10 minut... více o Kachní prsa na hrušce s medem
1. Kaštanové pyré smícháme s pomletými dětskými piškoty a máslem. Přidáme rum, práškový a vanilkový cukr. Hmotu odložíme do chladu asi na dvě hodiny. ... více o Kaštanové kuličky
Hrách namočíme den předem do studené vody. Druhý den vícekrát propláchneme a vaříme v čisté vodě doměkka. Potom hrách rozmixujeme přidáme nadrobno... více o Hrachová polévka s bramborami
Kuřecí játra opláchneme studenou vodou, nakrájíme na malé kousky a necháme okapat. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Šalotky nasekáme najemno.... více o Ragú z kuřecích jater
Do zapékací mísy si dáme trochu tuku, nakrájenou cibulku na kolečka, pak stroužky česneku na tenoučké plátky nakrájené. Řízky osolíme, opepříme a dáme... více o Vepřové řízky s cibulí a česnekem
Přivedeme do varu víno, do kterého přidáme čaj, cukr, hřebíček, badyán, skořici a poté vložíme hrušky. Na mírném plameni vaříme do změknutí. Poté... více o Hruška polévaná čajem a bílým vínem
Na másle zpěníme cibulku, přidáme celer, sůl, pepř, muškátový květ, lehce opečeme, zalijeme vývarem a vaříme do změknutí. Přidáme smetanu, svaříme,... více o Šnečí tajemství
Z ingrediencí vypracovat hladké těsto, je trochu řidší a olejnaté, ale nemělo by se lepit na stěny mísy. Necháme vykynout, v polovině kynutí znovu... více o Rohlíčky s nutelou
Na suché pánvi opečeme arašídy a sušenou chilli papričku do hněda, uvolní se krásná vůně. Potom oheň vypneme a na horkou pánev přidáme mletý koriandr,... více o Kuřecí v kokosovo-arašídové omáčce
Nakrájíme si salát papriku sýr a salám na kostičky. Nasypeme do mísy a promícháme. Osolíme a opepříme podle chuti a zakápneme olejem a můžeme podávat.... více o Chutný salát
Rajčata spaříme a oloupeme, nakrájíme na kousky. Na oleji osmažíme stroužky česneku, odstraníme je a přidáme rajčata. Pokud máme rajčata sterilovaná,... více o Chlebové "lasagne"
**Kuřecí prsa:** Maso lehce naklepeme pěstí. Osolíme, opepříme a přidáme mletou papriku dle chuti. Necháme odležet. Jakmile máme opečené brambory i... více o Kuřecí prsa se zapékanými bramborami a balkánskými paprikami
Surimy tyčinky nastrouháme na struhadle na velkých kapkách, strouhejte je ještě zmrzlé, jde to lépe. Okurky také na velkých kapkách. Cibuli nakrájíme... více o Krabí surimi pomazánka
Do tvarohu vmícháme hořčici, sůl, tavený sýr, drobně pokrájený pórek, nakrájenou šunku, nastruohaný eidam a na malé kostky pokrájený hermelín. Směs... více o Rychlá veka
Brambory oškrábeme a omyjeme, nastrouháme je na hrubém struhadle na větší cedník, do brambor přistrouháme jednu cibuli. Vymačkáme lžící vodu.... více o Kugelis
Na jemně pokrájené slanině si osmažíme cibuli dozlatova. Pak jí vmícháme do pokrájených hub. Směs nasypeme do pekáčku, osolíme a opeříme. Maso... více o Masovo-mrkvové špalíčky na houbách
Strouhaný sýr smícháme s jogurtem a vejci,osolíme a směs dochutíme kořením nebo bylinkami podle své chuti. Přidáme mouku, kterou dobře vmícháme.... více o Jogurtovo-sýrové placičky
Na salátový dresing smícháme všechny ingredience a vše důkladně prošleháme. Kuře si pokrájíme na kousky, feferonky a cibuli jemně nasekáme, osolíme a... více o Feferonkový salát s kuřetem
Okurku oloupeme a pokrájíme na kostičky.Papriku hrubě posekáme.V misce opepříme okurku,pokapeme jí octem,přidáme papriku a osolíme.Přidáme pokrájené... více o Kuře s okurkovým salátem a paprikou
Připravíme si salátový dresing důkladným vyšleháním všech ingrediencí. Ten smícháme s kousky masa, kuličkami hroznového vína, cibulí a paprikou drobně... více o Drůbeží salát s ovocem a zeleninou
Kostky ananasu necháme okapat, 4 lžíce šťávy si schováme. V salátové míse si smícháme, ananas, mrkev, zelí a papriku. Dresing si připravíme smícháním... více o Zeleninovo-ovocný salát s dresingem
Maso pokrájíme na hranolky 2,5 x 8 cm(z vepřového masa děláme slabší), které osolíme. V misce smícháme strouhanku, petrželku, ořechy a česnekové... více o Česnekovo-ořechové masové hranolky
Do hrnce se studenou vodou dáme vařit celou očištěnou kořenovou zeleninu, kuřecí křídla (nemusí být, ale vývar je chutnější) a stroužek česneku,... více o Vývar se šunkovými knedlíčky
Na tuku (oleji) orestujeme cibuli,pak přidáme žampiony (slabé plátky) a česnek. Vaříme tak dlouho, až se voda vypaří, pak odstavíme. Mandle částečně... více o Mandlová paštika se žampiony
Chlebové kostky namočíme do 1dl piva. Pak smícháme s masem, sýrem, solí a pepřem. Vlhkou rukou utvoříme malé kuličky, které dáme na plech s pečícím... více o Masové kuličky v pivní omáčce
Z očištěných žampionů odstraníme nožičky, které nasekáme na jemné kousky. Rozehřejeme máslo a orestujeme na něm cibuli, žampiony a česnek. Pak přidáme... více o Plněné žampiony špenátem
1. Kuřecí prsa nakrájíme na kousky. Přibližně 2 x 4 x 0.5 cm. Prsa umyjeme, dáme do větší mísy, přidáme olej, pivo, horčici, rajčatový protlak a gyros... více o Marinovaná kuřecí prsa II.
Krůtí řízky osolíme, opepříme a obalíme ve strouhaném kokosu. Každý řízek vložíme do mikrotenového sáčku a rozklepeme (v podstatě do něj ten kokos... více o Krůtí závitky v kokosu
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Pak přidáme máslo, mléko a mouku smíchanou s kakaem a kypřícím práškem do perníku, promícháme. 3/4 těsta rozdělíme... více o Perníkové muffiny s čokoládovým krémem
Oškrabeme brambory, rozkájíme na čtvrtky, zalijeme vodou, tak akorát, aby byly všechny brambory pod vodou, přidáme bobkový list a špetku soli(pozor,... více o Brambory "podkyslo"
Nejprve vezmeme mleté maso, a promícháme ho s pepřem, solí a Worcesterovou omáčkou. Poté z masa vytvoříme 8 placiček (měly by mít tak kolem 15 cm v... více o Hamburger Classic
Mrkev, brambory, celer, česnek a cibulku vše najemno nakrájené zasmažíme na slze oleje - vše musí vonět a co nejvíce změknout. Zalijeme vodou (cca 2 l... více o Rychlá levná zeleninová polévka
Z ingrediencí na těsto si vypracujeme hladké těsto, které necháme půl hodiny v chladnu odpočinout. 1/4 litru mléka svaříme a přelijeme jím mletý mák.... více o Mřížkový koláč : pudinkovo-makový
Plátky masa naklepeme, kraje nařízneme, osolíme, okořeníme dle vlastní chuti (česnekem, kari kořením, grilovacím kořením...), zakápneme olejem a... více o Řízky v ovesných vločkách
Z másla,vloček,cukru a mouky umícháme polosypkou směs, kterou použijeme na posypání kynutých nebo litých,ovocných, tvarohových, makových... koláčů.... více o Vločková drobenka na koláče
Z bílků a půlky cukru si připravíme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme se zbylým cukrem. Hmoty spojíme, vmícháme vločky, oříšky, čokoládu, mouku a kypřidlo.... více o Vločkové řezy s krémem
Z uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme jej odpočinout 30 minut v lednici. Na pečícím papíře posypaném moukou vyvalíme polovinu těsta, těsto... více o Plněná "pizza" s bazalkovým pestem a ricottou
V pánvi rozehřejeme máslo a vločky na něm osmažíme dozlatova. Mléko svaříme s cukry a špetkou soli, přisypeme vločky a povaříme asi 4 minuty. Sušené... více o Ovesná kaše se sušenými meruňkami
Vařené brambory oloupeme a umeleme (nastrouháme). S moukou, solí, vejcem a tukem z nich vypracujeme hladké těsto. Na másle zpěníme drobně pokrájenou... více o Závin s uzeným masem z Podkrkonoší
Oloupané brambory nastrouháme, vymačkáme z nich vodu a hned zalijeme mlékem, aby nezhnědly. Maličko osolíme, přidáme cukr, mouku, vejce a zamícháme.... více o Bramborovo-ovocný strouhanec z Podkrkonoší
Z mouky,vajec,mléka a soli uděláme řidší těsto, které protlačíme cedníkem s většími kulatými oky do vroucí slané vody. Povaříme asi 2-3 minuty a... více o Hopdovody s houbami - Podkrkonoší
Z ingrediencí umícháme hladké těsto, ze kterého usmažíme tenké palačinky,které dáme do mísy a zakryjeme, aby nevychladly. Pak z ingrediencí vymícháme... více o Slepé myši z Jestřebích hor - palačinky
Vařené brambory ve slupce oloupeme, ještě teplé nakrájíme na plátky, které rozpůlíme. Přidáme jemně nasekanou šalotku i pažitku a měsíčky ředkviček,... více o Ředkvičkový salát s bramborem - lehký
Na másle opečeme plátky ředkviček, přidáme sůl, cukr a šťávu z citronu, orestujeme. Pak zalijeme smetanou a bez pokličky provaříme asi 5 minut. Takto... více o Ředkvičky na smetaně
Oloupané brambory uvaříme do poloměkka a spolu s oloupaným avokádem nakrájíme na plátky, obojí vložíme (na pečícím papíře) na cca 6 minut do rozehřáté... více o Ředkvičkové suflé s bramborem
Do vroucího vývaru dáme drobně nakrájenou mrkev, sůl i muškátový květ (dle chuti) a uvaříme do měkka. Pak vše propasírujeme (rozmixujeme), čímž se... více o Mrkvový krém s ředkvičkami a česnekem
Kuřátka omyjeme ve studené vodě, osušíme. V misce smícháme změklé máslo, nastrouhanou kůru z obou citrónů, prolisované stroužky česneku, sůl a pepř.... více o Pečené francouzské kuřátko
Sýr utřeme s majolkou, přidáme umleté uzené maso, nastrouhanou karotku a křen, přisolíme a zlehka promícháme.... více o Pomazánka z uzeného masa