Oloupaná vejce pokrájíme na kostičky spolu s okurkami a cibulí. Ředkvičky očistíme a pokrájíme na plátky. Vše v misce smícháme s majolkou, dochutíme... více o Vaječný salát s ředkvičkami
Do šlehače rozbijeme vajíčka a přídáme moučkový cukr. Pořádně to rozšleháme. Potom přidáme jeden plátek másla a znovu rozšleháme. Dále přidáme ostatní... více o Vandrovníčci
Mortadellu nakrájíme na velmi jemno, rohlík rozmixujeme. V míse smícháme maso, vejce, mortadellu, rozmixovaný rohlík, petrželku, parmezán, osolíme a... více o Masové kuličky s mortadellou a parmezánem
Droždí necháme rozpustit se lžičkou cukru ve vlažné vodě (50 ml), do mísy si dáme mouku, změkle máslo, sůl, zbytek cukru, kvásek a zpracujeme těsto,... více o Slaná bábovka s paprikou a uzeným sýrem
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme na páře. Rajčata necháme okapat a nakrájíme na kousky. Rucolu (množství podle chuti) opláchneme a... více o Brambory s parmezánem a sušenými rajčaty
Bílky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme žloutky, sodu, kávu a rozpuštěnou čokoládu. Vzniklou hmotu rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem,... více o Sametová roláda
1 vejce, 100 g cukru, mouku, kypřící prášek a máslo vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí. Zabalíme ho do folie a necháme v lednici odpočinout.... více o Tvarohovo-třešňový dort (käsekuchen)
**Těsto** 1. Všechny ongredience smícháme dohromady. 2. Vymažeme plech a nalijeme těsto. 3. Pečeme při teplotě cca 170°C (elektrická trouba). **Poleva... více o Rychlá buchta s citronovou polevou
Na másle zpěníme cibulku, přidáme rajčata a krátce povaříme. Přilijeme vývar a dalších 20 minut necháme vařit. Pak vše rozmixujeme, dochutíme pepřem,... více o Rajčatová polévka s parmezánem
Z fazolek okrajíme konečky, opláchneme a vložíme do vroucí osolené vody, uvaříme do měkka. Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a uvaříme na páře.... více o Salát z brambor a zelených fazolek
Z artyčoků otrháme tvrdé zelené listy, až dojdeme k lístkum žlutým, které jsou měkké a jdou snadno přetrhnout v polovině. Odřízneme tvrdé špičky... více o Těstoviny s artyčoky a rajčaty
1 - Zelí obereme ze suchých listů, vyjkrojíme košťál a nakrajíme na proužky. 2 - Vě větším hrnci rozpálíme trochu oleje a dáme osmahnout nakrájanou... více o Vepřo knedlo zelo po čínsku
Vejce: oddělíme žloutky od bílků. Bílky sůl a 3 lžíce vody ušleháme na tuhý sníh. jakmile nám začne tzv. špičkovatět opatrně přidáváme 100g cukru a 1... více o Narozeninový sváteční dort
Cibuli a slaninu pokrájíme na kostičky a orestujeme na oleji dozlatova. Přidáme pokrájené hovězí maso na kostky a také orestujeme. K masu nasypeme... více o Sedlácký guláš
Na menším množství sádla nebo oleje si orestujeme cibuli s pokrájenou klobásou. Ke konci restování přidáme zpěnit papriku, zalijeme vodou, přidáme... více o Tulácký guláš
Plátky krkovičky naklepeme, osolíme a lehce natřeme omáčkou, smíchanou z kečupu, hořčice, pepře a pár kapek olivového oleje. Dáme do chladna.... více o Krkovička s kopečky
Mladé cukety podélně rozřízneme, vnitřek vydlábneme a nasekáme. Rozpůlené cukety rozložíme řeznou stranou na plech vyložený pečícím papírem a dáme na... více o Plněné cukety s ementálem
Vepřové plátky naklepeme, posypeme kořením, na každý plátek masa položíme dva plátky debrecínky, pevně zavineme. Do zapékací misky dáme pokrájený špek... více o Debrecínské závitky
Kopřivy: použijeme pouze listy, které opláchneme, vhodíme na pár vteřiv spařit do vroucí vody, ihned zchladíme, scedíme a drobně nasekáme. Syrové... více o Kopřivové bramboráčky
Příprava kopřiv: Z kopřiv použijeme jen listy, které vypereme a hodíme na pár vteřin spařit do vroucí vody. Pak ihned zchladíme, vyždímeme a jemně... více o Bramborovo-kopřivové placky
Na másle (oleji) si orestujeme dorůžova nastrouhanou zeleninu. Ke konci smažení přidáme krátce orestovat i nudličky salámu a česnek. Vše pak zaprášíme... více o Uzeninová polévka s vejcem
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme dřeň z vanilkového lusku nebo vanilkové aroma, tvaroh (pokojová teplota, ne z ledničky!), rozpuštěné máslo... více o Tvarohovo-vanilkový koláč s ovocem a žmolenkou
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, pak vmícháme mouku a nakonec i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, rovnoměrně... více o Blesková roláda s pudinkem
Zapékací mističku si vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a dno i boky vyložíme slaninou. Vařené oloupané brambory pokrájíme na plátky a poklademe na... více o Zapečený bramborovo-ředkvičkový hermelín
Kvásek z minulého pečení přikrmím hmotnostně stejným množstvím vody a žitné mouky, krmení opakuji 3x s odstupem asi 12 hodin (protože přes den nejsem... více o Kváskový chleba základní
Zapékací mísu si vymažeme máslem(sádlem) a vyložíme plátky slaniny - i boky mísy. Vařené oloupané brambory rozmixujeme společně se žloutky, máslem,... více o Bramborová bašta - zapečená :-)
Mrkev s celerem očistíme, nastrouháme na hrubém struhadle a dorůžova osmažíme na oleji, ke konci smažení necháme orestovat i drobně pokrájené maso a... více o Jemná polévka s uzeným masem, zeleninou a rýží
Všechny suché ingredience smícháme dohromady a poté přidáme vejce, olej a omáčky. Ideální na kuřecí, ale dobré i s vepřovým. Přeji Dobrou chuť!... více o Vynikající marináda na maso
Slaninu nakrájíme na kostičky a osmahneme na ni nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájené houby, brambory nakrájené na kostičky, rozkrájené papriky a... více o Bramborový guláš se smetanou
Ředkvičky očistíme, pokrájíme na plátky (měsíčky) a v rozpáleném oleji osmažíme dozlatova, při smažení občas promícháme. Osmažené ředkvičky vyndáme... více o Smažené ředkvičky
Vařená vejce si pokrájíme na kostičky. Okurky, cibuli a salám pokrájíme nadrobno. Vše smícháme spolu s majolkou, dochutíme solí a pepřem dle potřeby,... více o Vajíčkový salát se salámem
Do mísy nakrájíme na stejně velké kostky 20dkg masa,10dkg sýra a to jedno jablíčko-může být kyselejší. Do 10dkg majonézy přidáme lžičku plnotučné... více o Kuřecí salát v broskvích
Turistický salám oloupeme a pomeleme (rozmixujeme), pak přidáme měkký sýr, který se salámem smícháme. Vejce nastrouháme a přidáme spolu s majolkou k... více o Turistická pomazánka
Lučinu, sýry a majonézu utřeme. Přidáme najemno nastrouhaná vejce, šunku a pórek. Promícháme, osolíme a opepříme. Posypeme nasekanou pažitkou nebo... více o Pórková pomazánka se šunkou
Těstoviny dáme vařit do osolené vroucí vody podle návodu. Piniové oříšky opražíme dozlatova na nepřilnavé pánvi a dáme bokem. Šalotku nakrájíme na... více o Těstoviny s ricottou, parmezánem a piniovými oříšky
Brambory střední velikosti umyjeme, vložíme neloupané do mikrotenového sáčku a dáme do mikrovlnky - kolik brambor - tolik minut naplno. otevřeme sáček... více o Minutové brambory
Kuřecí prsa nakrájíme na plátky osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením. Plátky masa obalíme v hladké mouce . Na pánev dáme lžíci oleje, maso... více o Kuřecí prsa na pórku
Nejprve si dáme uvařit vajíčka. Ředkvičky a okurky nastrouháme na hrubém struhadle, přidame nasekanou pažitku, dále prolisovaný česnek, tavený sýr,... více o Ředkvičková pomazánka s okurkami
Mleté maso si vložíme do mísy, vložíme vejce, sůl, pepř, strouhanku a vše promícháme. Hotovou směs vložíme do lednice. Kořenovou zeleninu si oloupeme... více o Rajská omáčka od Verunky
Do hrnce dáme 1 lžíci sádla a zpěníme si na něm cibulku nakrájenou na jemno s vymačkaným česnekem a na kostičky nakrájenou anglickou slaninou.... více o Břeclavská česnečka
**Nálev:** vepřové maso nakrájíme na kostičky a naložíme do nálevu, který připravíme z oleje, žloutků a Solamylu. Necháme přes noc uležet. *... více o Soté z vepřového masa
Těsto rozválíme a naskládáme na něj plátky šunky a salámu. Na menším množství tuku zpěníme pokrájenou cibulku, rozklepneme vejce, osolíme, okořeníme a... více o Burda štrůdl
Uzeninu s cibulí umeleme na masovém mlýnku, přidáme ostatní ingredience a promícháme. Podáváme s topinkami nebo toasty obložené cibulí a rajčaty. Na... více o Falešný tatarák z uzeniny
Králíka rozporcujeme, osolíme, prošpikujeme a dáme do pekáče. Přidáme nakrájenou cibuli,česnek a pokmínujeme. Můžeme přidat trochu másla a podlijeme.... více o Pečený králík- jednoduše a chutně
Cukr se žloutky rozmixujeme do sv. žluté barvy a střídavě přidáváme mouku s kypř. práškem, olej, vodu, citronovou kůru. Nakonec přidáme sníh z bílků.... více o Velikonoční beránek II.
Důkladně zpracujeme všechny ingredience a necháme odležet v chladu do příštího dne. Pokud nevydržíte, stačí nechat i 1hod. Potom si na vále rozválíme... více o Perníčky - hned měkké
Buřty a cibuli rozemeleme na masovém mlýnku, přidáme paštiku, smetanu, nasekanou petrželku a nasekané bylinky (pažitku, tymián, majoránku atd.). ... více o Buřtová pěna s bylinkami
Na lžící másla si z lehka osmahneme oloupanou a na kostičky nakrájenou zeleninu, zalijeme vývarem a necháme vařit. Zbytek másla rozpustíme, přidáme... více o Kudlánková polévka
Do těsta připraveného smícháním vajec, mléka, mouky, prášku do pečiva, plátků česneku, muškátového oříšku a soli přidáme na plátky nakrájené ředkvičky... více o Lívance s ředkvičkami
Vyšleháme těsto z vajec, mléka, prášku do pečiva a mouky, okořeníme muškátovým oříškem, osolíme a vmícháme nadrobno nasekané mladé kopřivy. Po obou... více o Kopřivové lívance