Hovězí maso můžeme připravit jak v celku, tak i pokrájené na kostky či plátky. Záleží na tom, co kdo preferuje a druh masa si vybereme též dle vlastní... více o Pórkové hovězí na žampionech
Filety na hranolky mohou být s kůží i bez. O něco více se ale hodí ty bez kůže. Pokud máte filety s kůží, odstraňte ji podle návodu – u sumečka to... více o Rybí hranolky ze sumečka afrického
Na rozpuštěném másle osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Přisypeme kmín, česnek a mouku, kterou necháme zpěnit za častého míchání.... více o Štědračka z Valašska - štědrovečerní polévka
Hotový vývar vlijte do hrnce a začněte hřát. Trochu ho osolte. Připravte si vložku do polévky: Rozklepněte do misky vajíčka, přistrouhejte parmezán... více o Polévka Stracciatella alla romana
Nejprve sušené houby zalijeme vodou. Cibuli najemno nakrájíme a zpěníme na oleji. Přidáme mletou papriku, kysané zelí, na kostky pokrájené brambory a... více o Vánoční zelňačka s tofu
Zeleninu – mrkev, celer a petržel – oloupejte a a nakrájejte ji na kostičky. Připravte si lák: do hrnce nalijte půl litru vody, bílý vinný ocet,... více o Nakládaná zelenina do bramborového salátu
Perník a sušenky rozmixujeme v mixéru a přidáme ostatní suroviny. Hněteme tak dlouho, dokud nezískáme hladké těsto. Podle potřeby přidáme řidké (džem,... více o Nepečené perníčky
Na vál si prosejeme hladkou špaldovou mouku Pernerka v bio kvalitě a moučkový cukr. Přidáme změklé máslo, žloutky a kůru z bio citronu. Rukama začneme... více o Linecké ze špaldové
Na náplň použijte klasický sýr Philadelphia, sůl, pepř, z bylinek dle chuti petrželku, tymián, řeřichu nebo estragon. Přidejte menší množství... více o Philadelphsko-kyjevský řízek
Papriky podélně rozčtvrťte a zbavte jádřinců, také pak choi rozkrojte podélně na čtvrtky. Cuketu nakrájejte na kolečka silná asi 0,5 cm. V misce... více o Tacos s grilovanou zeleninou a omáčkami
Gril rozehřejte na střední teplotu. Žampiony pokrájejte na silnější plátky, dejte do misky, pokapejte trochou olivového oleje, přidejte tymián a... více o Topinka s grilovaným oštěpkem
V misce nebo hlubokém talíři si vymícháme marinádu z oleje, jemně strouhaného zázvoru a česneku, citronové šťávy. Filety lososa osolíme, opepříme,... více o Marinovaný losos
Do mixéru dejte česnek, žervé, jogurt, polovinu lístků máty, polovinu petrželky, po lžíci oleje a citronové šťávy a umixujte hladký, světle zelený... více o Květákové steaky z grilu
Nejprve připravte griliáš. Pekáček o velikost asi 20 x 30 cm položte na prkénko, vyložte pečicím papírem a posypte sezamem. Cukr nasypte do kastrolu... více o Grilované ovoce se sezamovým griliášem
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přisypeme lžičku cukru a necháme vzejít kvásek. Mezi tím si odvážíme mouku, přidáme změklé máslo nakrájené na... více o Kringel s lískovými ořechy z Remosky
Maso pokrájíme na kostky či nudličky, osolíme, pokmínujeme a dáme do rozpáleného tlakového hrnce s rozpuštěným sádlem osmažit, občas promícháme. K... více o Vepřovka z papiňáku - pomazánka nebo polotovar
Do šťávy z půlky citronu přidáme pepř a kmín. Losos touto směsí potřeme a necháme chvíli marinovat. Brambory uvaříme do měkka a slijeme přebytečnou... více o Restovaný losos se šťouchanými brambory a tvarohovým dipem
Zelí očistíme, pokrájíme na nudličky (bez košťálu) a dáme do větší mísy. K zelí přidáme na nudličky pokrájenou, očištěnou papriku. Další zeleninu... více o Zelný salát (nejen) s paprikou
Vepřové maso použijeme dle vlastního výběru, kdo jaké preferuje. Připravovat můžeme jak plátky, tak i maso pokrájené na kostky či nudličky. Já zvolil... více o Vepřové s kapustičkami
Drobně nasekanou cibuli osmažíme na oleji do zlatova, přidáme utřený česnek (nebo na drobno nasekaný). Smažíme cca 2 minuty Cukety, patizon (bez jader... více o Cuketový krém s patizonem
Lososa osolte a opepřete, citron nakrájejte na kolečka. Na každý kousek ryby položte kolečko citronu, pár snítek tymiánu a obtočte jej dvěma plátky... více o Grilovaný losos ve slanině
Plech na muffiny vystříkáme olejem (nebo vymažeme máslem), rozložíme šunku, která nám vytvoří jakési košíčky. Do misky rozklepneme vejce, přidáme na... více o Vajíčkové muffiny se šunkou a avokádem
Kuře ostrým nožem nebo nůžkami na drůbež rozřízněte uprostřed prsní kosti po celé délce. Otočte ho kůží nahoru, dlaní zatlačte na páteř a zploštěte ho... více o Grilované kuře naplacato
Lilky nakrájejte na plátky silné asi 0,5 až 1 cm. Osolte je a nechte v cedníku 15 minut vypotit. Poté je důkladně osušte papírovou utěrkou. Rajčata... více o Grilovaný lilek s rajčaty a mozzarellou
Lilek pokrájejte na kolečka a ty pak na kousky velikosti sousta. Dejte do většího cedníku, důkladně osolte a nechte alespoň 20 minut vypotit. Rajčata... více o Ratatouille IV.
Do hrnce dáme pokrájené brambory, vody dáme jen těsně nad ně, přisypeme pokrájenou kapustu, přidáme rozdrcený česnek, muškátový květ a osolíme. Směs... více o Šťouchané brambory nejen s kapustou
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na másle dosklovata. Přidáme omytou dýni pokrájenou na menší kusy, rozdrcený česnek, zázvor, sůl dle chuti a vše... více o Dýňová krémová polévka s Paloučkem
Na kostičky pokrájenou dýni a brambory dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme rozmáčknuté stroužky česneku, snítku tymiánu a pod poklicí... více o Dýňovo - bramborové pyré
Jemně pokrájenou cibuli osmažíme na drobně pokrájeném špeku dozlatova. Ke konci smažení přidáme dle chuti kmín a necháme ho rozvonět. Přisypeme na... více o Dušené kapustové brambory
Do mísy nasypeme mouku s citronovou kůrou, cukry a solí, promícháme, uděláme uprostřed důlek, do kterého rozdrobíme droždí, které zalijeme polovinou... více o Řepánky z bramborového těsta
Bulgur vsypte do hrnce, zalijte dvojnásobným množstvím vody a přiveďte k varu. Vařte dvě minuty. Poté odstavte z plamene a nechte pod poklicí 10 minut... více o Salát z bulguru
Připravte si marinádu. Všechny suroviny dejte do mixéru a dobře rozmixujte. Římský kmín a koriandr můžete před tím podrtit v hmoždíři. Maso naložte do... více o Bylinkové kuře v marinádě chermoula
Nejprve je potřeba najít vhodnou nádobu, která bude vyšší a úzká tak akorát na šířku tyčového mixéru. Dobře poslouží třeba skleněný půllitr. Do nádoby... více o Majonéza z mixéru
Špekáčky oloupeme a rozřízneme podélně vejpůl. Mezi dvě půlky špekáčku vložíme plátek papriky a cibule a spojíme je párátkem. Poté je vložíme na... více o Špekáčky na pivě Primátor
Griliáš můžete koupit už hotový nebo si jej připravit sami, a to i několik dní dopředu. Ořechy nahrubo nasekáme a opražíme. Pak si zvlášť roztavíme... více o Griliášový krém
Na pánvi se silným dnem zahřejeme na středním plameni cukr, dokud se úplně nerozpustí. Mícháme každých zhruba 20 sekund a hlídáme, aby se karamel... více o Slaný karamel
Všechny přísady kromě bourbonu dejte do mixéru a nechte mixovat, dokud nebude konzistence jemná a bez hrudek. Poté vylijte do hrnce a jemně... více o Veganský "vaječný" likér
Do mísy dáme sypké suroviny včetně mletého máku, přidáme máslo nakrájené na kostky, žloutek a kůru z citrónu. Vypracujeme těsto a dáme ho na pár hodin... více o Makové linecké
Rozpusťte sádlo, přidejte cibuli a restujte dozlatova. Přidejte maso nakrájené na větší kostky, orestujte z obou stran, přidejte kmín, nové koření,... více o Segedínský guláš z chytrého hrnce
Zapékací formu vymažte máslem, naskládejte do ní klobásky a cibuli pokrájenou na větší klínky. Formu dejte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte 15–20... více o Žába v díře
V míse smíchejte maso, vejce, nadrobno nasekanou jarní cibulku, většinu petrželky a na velmi malé kostičky pokrájené pečivo. Směs dochuťte solí a... více o Kapie plněné kuřecím masem
Těstoviny dejte vařit podle návodu na obalu. Mezitím připravte pesto: bylinky, ořechy, česnek a olej rozmixujte, dochuťte solí a pepřem. Pesto dejte... více o Těstoviny s pestem a opečenou kukuřicí
Zeleninu očistěte, mrkev a cuketu nastrouhejte nahrubo do větší mísy. Přidejte cibuli pokrájenou na tenká půlkolečka. Vše promíchejte a přidejte vejce... více o Cuketovomrkvové placky
Quinou zalijte dvojnásobným množstvím vody, přiveďte k varu, stáhněte plamen a vařte 15 minut. Pokrájejte ředkvičky, okurku a cibulky na kolečka. Kopr... více o Salát z quinoy s ředkvičkami a koprem
Větší kusy ovoce nakrájejte na malé kousky a dejte do hrnce. Přilijte čaj, oba džusy, šťávu z limetky a čerstvé bylinky a zahřívejte až k bodu varu.... více o Nealkoholický punč
Tibetskou houbu zalijte polotučným nebo plnotučným mlékem. Pokud chcete vyrobit kefír z vody, použijte vychladlou převařenou a přidejte pár kousků... více o Tibetský vodní kefír
Předehřejte troubu na teplotu 230 ° C. Vložte hovězí kosti do pekáče a pečte v troubě asi 75 minut, dokud nebudou zcela upečené a dozlatova. Mezitím... více o Demi glace
Fenykl ořízněte, rozpulte a nakrájejte. Nakrájejte i pórek a řapíkatý celer (lístky z fenyklu a celeru si nechte na ozdobu). Orestujte je na másle... více o Krémová rybí polévka se šafránem
Připravte si marinádu. Do mísy vymačkejte šťávu z citronů, přidejte med, olivový olej a vše metličkou dobře promíchejte. Prolisujte česnek, v hmoždíři... více o Kuřecí shawarma s pikantním hummusem a marinovanou cibulí
Připravte si marinádu. Whisky, olej, balzamiko, hořčici a cukr dejte do zavařovací sklenice, uzavřete a dobře protřepejte, aby se vytvořila emulze.... více o Whisky krkovice s opečenými bramborami