Z mouky, másla a cukru vypracujte těsto, vyválejte ho na pečicím papíru, přemístěte na plech a propíchejte vidličkou. Cukr nechte zkaramelizovat a... více o Mandlové cukroví
Z vody, cukru a medu svařte hustý sirup. Vsypte strouhaný kokos a tvarujte kuličky. Obalujte je v kokosu a kakau.... více o Medové kuličky s kokosem
Máslo, cukr, med a žloutky utřete se dvěma lžícemi vody a rumem. Vetřete citronovou kůru, vanilku, sodu a nakonec mouku. Vypracujte těsto, vyválejte... více o Medové tyčinky podle časopisu F.O.O.D.
Těsto: Droždí rozmícháme v části vlažného mléka, lžičky cukru a necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme mouku, cukr, rozehřáté máslo, kvásek, 1 vejce a... více o Kynutý ořechový závin
Na olivovém oleji necháme zesklovatět na jemno nakrájenou cibuli, poté pridáme maso a rozmačkaný česnek. Po zhnědnutí pridáme červené víno, sekaná... více o Kejpíkovy lasagne
Na másle zpěníme cibuli, přidáme jemně na kostičky nakrájený celer (nesmí zhnědnout). Přidáme na kostky nakrájené maso. a osolíme. Dusíme bez... více o Vepřové ragú na smetaně
Cukety omyjeme, podélně rozpůlíme a vydlabeme dužinu (čím víc, tím víc masové směsi se do nich pak vejde). Dáme na plech vyložený pečícím papírem.... více o Cuketa plněná mletým masem
Bílky se solí vyšleháme do polotuha, přisypáváme postupně oba cukry a vyšleháme do tuhého sněhu. Opatrně vmícháme tvaroh a kokos. Necháme vychladit... více o Tvarohové kokosky
Maso nakrájíme na kostičky, cibuli na drobno a smícháme s ostatními ingrediencemi. Necháme odležet ideálně 1 den v lednici. Malé placičky smažíme na... více o Čínská pochoutka
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky; cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka nebo půl kolečka; kuřecí čtvrtky nasolíme a okořeníme červenou paprikou.... více o Zapečené kuře se zelím
Opláchnutý černý kořen oloupejte a povařte ve vroucí vodě se solí, cukrem a citronovou šťávou 6 až 8 minut, aby zůstal pevný na skus. Opečené toasty... více o Černý kořen v sezamové krustě
Pastinák oloupejte, nastrouhejte najemno, vsypte do utěrky a trochu vymačkejte. Mandle nasucho opražte v nepřilnavé pánvi, nechte trochu vychladnout a... více o Pastinákové muffiny
Troubu předehřejte na 200 °C. Řepám odkrojte chrást, ale ne úplně u bulvy. Řepy omyjte, osušte a jednotlivě zabalte do alobalu. Sůl vsypte na plech,... více o Červená řepa s pekany v karamelu
Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky. Kaštany rozpulte. V hrnci zalijte vývarem, uveďte do varu, osolte, opepřete, stáhněte plamen a zlehka... více o Kaštanová bramboračka s rozmarýnem
Aby bylo linecké těsto opravdu křehké, je potřeba připravit je velmi rychle, ze studeného másla a nikde se nezdržovat: těsto stačí opravdu spojit... více o Linecké koláčky
Z ingrediencí si vypracujeme vláčné těsto, které dáme na cca 2 hodiny odpočinout. Poté si těsto rozdělíme na 5 menších, ze kterých se snažíme... více o Lískooříškové rohlíčky z tvarohového těsta
Ingredience zpracujeme v těsto a necháme cca 1 hodinu odpočinout. Pak tvoříme rohlíčky a upečené (180 stupňů, cca 10 minut ve formickach). Ještě teplé... více o Vanilkové rohlíčky
Ořechy: vše zpracujeme na vále v těsto. Plníme do suchých ořechových formiček. Pečeme ve středně teplé troubě (cca na 150 °C) a po upeční je ihned... více o Plněné ořechy podle pí.Jonové
Jahodová náplň: jahody rozmačkáme s moučkovým cukrem a vmícháme trochu ušlehané smetany. Do tuhého sněhu z bílků zašleháme cukr, strouhané ořechy a... více o Jahodový dort se smetanou
Rozpálíme si v hrnci olivový olej. Na rozpáleném oleji zprudka orestujeme na plátky pokrájenou cibuli a na plátky pokrájené papriky a na drobné kousky... více o Lečo s Jalapeňos
V mnoha zemích Evropy i v zámoří je symbolem Vánoc krůta, respektive její mužský protějšek – krocan. Klasická francouzská úprava je s kaštanovou... více o Krůta s kaštanovou nádivkou
Troubu předehřejte na 180 °C. Ve velkém hrnci dejte vařit vodu, trochu ji osolte a 5 až 6 minut povařte připravený fenykl. Nechte okapat a fenykl... více o Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O.D.
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladnu odpočinout. Poté vyválíme plát a vykrájíme kolečka, která upečeme na plechu. Na náplň... více o Brabantské dortíčky
Citrón a pomeranče důkladně opláchneme nejlépe v horké vodě. Citrón oloupeme a nakrájíme na kolečka. Pomeranče také oloupeme, nebo okrájíme na čistou... více o Svařené víno s rumem
**Základní předpis** Odvážíme máslo a necháme v teple, aby se dalo třít přidáme přesetý cukr, třeme cca. 5min., přidáme žloutek, do dobře utření směsi... více o Krémy na medová plata
**Krém**: Cukr, máslo a skořici vymícháme, přidáme rum a dobře vyšleháme. Cukr, žloutky a celá vejcevyšleháme ve šlehači do husté pěny. Přidáme... více o Skořicový dort
Banánový krém- Hladkou mouku rozmícháme v mléce a uvaříme kaši. Za občasného zamíchání ji vychladíme a po částech přidáváme k utřenému máslu s... více o Dort s banánovým krémem
Na oleji v hrnci osmahneme cibulku nakrájenou na drobno, prolisovaný česnek a mletý koriandr. Vsypeme propláchlou čočku a zilijeme ji vývarem. Uvedeme... více o Polévka z červené čočky s koriandrem
Všechny suroviny zpracujeme v těsto, které necháme odležet několik hodin. Z těsta pak vytvoříme válečky o průměru cca 3 cm, ze kterých odkrajujeme 1... více o Oříškové rohlíčky z pohankové mouky
Všechny suroviny zpracujeme v těsto a uložíme aspoň na 1 hodinu do chladu. Odležené těsto vyválíme na 3 mm silný plát a vykrajujeme různé tvary. Ve... více o Linecké těsto z javorového sirupu
V širokém kastrolu rozehřejte olej a maso na něm zprudka ze všech stran opečte. Vyjměte a v kastrolu opečte na kostičky pokrájené šalotky, mrkev a... více o Ragú z divočáka na švestkách
Do misky prosejte oba druhy mouky. Uprostřed vytvořte důlek, vložte do něj změklé máslo, špetku soli a přidejte 3 až 4 lžíce ledové vody. Zpracujte... více o Venezuelské placičky s olivami
Sušené ovoce nakrájejte na kostičky. V hrnci uveďte do varu 200 ml vody. Nakrájené ovoce, rozinky a máslo dejte do misky (obr. 1), zalijte vroucí... více o Kakaový ovocný chlebíček
Tento recept jsem našla na těchto stránkách v loni, ale bohužel zmizel...Vložila ho sem p. Bedřiška Bernášková a můžu říct, že lepší vánočku jsem... více o Vánočka paní Bedřišky
Maso opláchněte, osušte a nakrájejte na tenké plátky. Napíchejte na špízy (máte-li dřevěné špejle, namočte je napřed do studené vody). Česnek... více o Hovězí špízy s bramborovým salátem
Brambory povařte 15 minut v osolené vodě. Troubu předehřejte na 180 °C, houby očistěte, maso zbavte šlach a blan a v nejširší části u hřbetní kosti... více o Srnčí hřbet na liškách
Všechny ingredience kromě máku a semínek vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a necháme zpacovat těsto. Hotové těsto vyndáme z pekárny, rozdělíme na 8... více o Houstičky z domácí pekárny
Do misky nalijeme banánový pudink a bílou čokoládovou polevu. Maliny a jahody rozmixujeme a smícháme všechno dohromady. Dáme alespoň na deset minut do... více o Ovocný pudink
Všechno ovoce nakrájíme na malé tvary a smícháme dohromady. Tmavou čokoládu ohřejeme v mikrovlnce tak aby se úplně rozpustila. Mezi tím trochu... více o Ovocná čokoláda
Cibuli pokrájíme najemnou a lehce ji osmahneme na slabém plameni na oleji. Ke konci připadáme prolisovaný česnek, garam masalu, kmín, kari a kurkumu.... více o Indická čočka dhal
Mrkev očistíme a nastrouháme najemno. Cibulku nasekáme rovněž najemno a smícháme s mrkví a petrželkou. Přidáme sůl, pepř, ocet (lepší je vinný) a... více o Mrkev z Quercy
10 lžic strouhaného chleba, 3 lžíce hrubé mouky, 2 lžíce cukru,1 vejce a trochu mléka propracujeme vláčné těsto. Lžíci klademe na pomaštěný plech malé... více o Chlebové cukrovinky (1930 - 50)
Na vál prosijeme mouku, cukr, prášek, rozdrobíme tuk a spojíme v těsto. Tvoříme malé rohlíčky, rychle je do růžova upečeme, a pokud jsou teplé, hned... více o Rohlíčky z bílého máku (1930 - 50)
Bulgur uvaříme podle návodu. Květák rozebereme na růžičky a uvaříme na páře. Rajčata necháme okapat a nakrájíme na kousky. Pórek nakrájíme na kolečka,... více o Bulgur s květákem, sušenými rajčaty a lněným semínkem
Oloupané brambory(cca 500g) najemno nastrouháme, přidáme vejce(1), solamyl(1 lžíce), mírně osolíme a dle potřeby zahustíme do potřebné konzistence... více o Bramborovo-slaninové knedlíky
Brambory oloupeme, pokrájíme na malé kostičky a dáme do máslem vymazané zapékací mísy, osolíme. Maso naklepeme, po stranách nařízneme, osolíme a... více o Jogurtová krkovička zapečená s bramborem
Brambory důkladně omyjte a i se slupkou najemnou nastrouhejte. Přidej vejce, sůl, majoránku, pepř, utřený česnek, kmín a vše důkladně promíchej. Podle... více o Valašský "bigmac" bramborák
Hermelíny rozpůlíte na rovnoměrné poloviny podélně. Pečlivě vydlabej smetanovou část (vnitřek) tak aby zůstala jen okrajová kůrka s plísní. Vydlabaný... více o Nakládaný hermelín extra pikantní
**Suroviny**: Dančí kýtu jsme vybrali pro její měkkost a šťavnatost. Maso pro náš recept pochází z Čech, spolupracujeme s dodavateli v severních a... více o Dančí s těstovinami
Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky, zalijeme lžící oleje. Směs promícháme s provensálským kořením, grilované kuře, a lžíci kari. Necháme přes noc... více o Kuře s rýží na kari