* troubu předehřejeme na 180°C * z vajec oddělíme žloutky, které přidáme ke všem ingrediencím * z bílků ušleháme sníh a opatrně smícháme s těstem *... více o Ovesné muffiny
Listové těsto si rozválíme na pomoučněném vále. Na těsto dáme okapané a propláchnuté zelí, potom na zelí dáme pokrájenou slaninu na malé kostičky.... více o Závin z listového těsta se zelím a slaninou
Prvně si ve vodní lázni rozpustíme máslo a hořkou čokoládu na hustý krém, který necháme zchladnout na pokojovou teplotu. Poté do hmoty zašleháme vejce... více o Chilli sušenky
Těstoviny si uvaříme na skus. Potom si na větší nebo hlubší pánvi rozehřejeme olivový olej a na něm osmahneme cibulku. Když je cibulka sklovitá, tak... více o Těstoviny se špenátem a tuňákem
Vše rozmixovat a naložit do marinády kuřecí maso.... více o Kebab marináda
Chili con carne (správně by se mělo psát jedno L ve slově chili) je pokrm pocházející z Texasu a v následujícím receptu se chci přiblížit původním... více o Chili (chilli) con carne
Čerstvou pažitku, petrželku a šalotku rozsekáme v robotu. Přidáme tvrdý tvaroh, majonézu, plnotučnou hořčici, sůl a pepř. Mixujeme do té doby, než se... více o Bylinková pomazánka
Banán rozmixujeme s vejci dohladka. Klademe na rozpálenou pánev vymazanou trochou oleje.... více o Rychlé banánové lívance
Do hrnce nalijeme mléko, přidáme cukr a máslo. Přivedeme prudce k varu. Při varu stáhneme plamen a za neustálého míchání vaříme až do zhoustnutí po... více o Domácí salko
Vychladlé uvařené těstoviny dáme do mísy, přidáme pokrájenou řepu, kuřecí maso, cibuli, okurky, majolku (zakysanku), hořčici, sůl, pepř a vše dobře... více o Těstovinový salát s červenou řepou
Mladou neloupanou cuketu pokrájíme na plátky, které posypeme oblíbeným kořením (česnekové, grilovací, italské, country...), obalíme v hladké mouce,... více o Cuketa v lupíncích s česnekovým dipem
Kloboučky hlívy očistíme, posypeme kořením do listů dle chuti nebo potřeme rozetřeným česnekem. Osolíme, pokud nemáme koření s obsahem soli. Poté... více o Hlíva v těstíčku
Na másle a oleji osmažíme cibuli dosklovata. Pak přidáme pokrájenou hlívu, osolíme a pod poklicí dusíme zvolna doměkka. Podlévat není nutné, hlíva... více o Hlíva s hořčicí
Hlívu očistíme, pokrájíme na nudličky, dáme do mísy, posypeme kořením, které máme rádi a necháme cca 15 minut odležet. Pak zaprášíme moukou,... více o Kořeněné chipsy z hlívy
Na trošce oleje nebo nasucho osmažíme dozlatova na kolečka pokrájenou uzeninu. Uzeninu nejlépe ve střívku, které nemusíme loupat. Osmaženou uzeninu... více o Uzeninové mističky s cibulkou
Cibulku osmahneme na oleji (já ji smažím na tuku sebraným z kozervy lančmítu). Přidáme prolisovaný česnek a na kostky nakrájený lančmít, vše osmahneme... více o Špagety s omáčkou z lanšmítu
Do hrnce dáme vařit nakrájenou cibuli, mraženou kukuřici, mrkev a příp. brambory (na zahuštění) a přidáme vývar, příp. masox. Mrkev a část kukuřice... více o Kukuřičná polévka s mrkví
Všechnu zeleninu nakrájejte najemno a restujte ji na másle asi 10 minut. Přisypte oloupané a na větší kusy nakrájené brambory, zalijte vývarem, osolte... více o Bramborový krém s chorizem
Máslo a cukr utřete do pěny, přidejte ovocnou esenci a zapracujte obě mouky. Vypracujte pružné těsto, které zabalte do fólie a dejte na hodinu do... více o Plněné máslové sušenky
Syrovou řepu omyjeme a oloupeme a nastrouháme nahrubo. Pomeranč oloupeme a nakrájíme na středně velké kostky. Řepu promícháme s pomerančem - a to je... více o Hodně jednoduchý salát z řepy a pomeranče
Maso nakrájíme na kostičky, dáme do misky, osolíme, okmínujeme a posypeme grilovacím kořením, celé zalijeme olejem a promícháme. Necháme odpočívat.... více o Hrubasova vepřová rychlovka
Pastel de choclo je národní pokrm v Chile a v překladu znamená kukuřičný dort. Než dáme všechny ingredience do zapékací mísy, je potřeba připravit... více o Pastel de choclo - kukuřičný nákyp s masem
Tento pokrm španělského původu se může servírovat teplý či studený, jako hlavní jídlo či příloha. Může být použita zelenina, kterou máte zrovna doma.... více o Pisto manchego
Z mouky, prášku do pečiva, másla a Nivy uděláme drobenku, do které přidáme žloutek a smetanu. Vypracujeme hladké těsto, které necháme cca hodinu... více o Nivové sušenky (slané cukroví)
Žampiony očistíme, vykroutíme nebo vyřízneme nožičky, které drobně pokrájíme. Na trošce oleje zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme orestovat... více o Žampiony se slaninou - smažené
Mleté maso smícháme s protlakem, cibulí, solí, pepřem, kari, vejcem. Ze směsi vytvoříme mokrou rukou šištičky, které zabalíme do plátků šunky. Ty pak... více o Šunkové roládky s mletým masem - zapečené
Ze žloutků a cukru vyšleháme pěnu, do které přidáme cukr, olej, vodu, opět prošleháme, přidáme mouku s kypřidlem a kakaem, dobře promícháme a nakonec... více o Dvoubarevný roládový pařížský dort
Slaninu zprudka opečeme na olivovém oleji, odstavíme a necháme v pánvi. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme v hrnci, poté přidáme čerstvý nebo lehce... více o Noky se špenátem
Umyjeme papriku i cherry rajčátka. Potom si oloupeme mrkev, umyjeme ji a nakrájíme ji na malé kostičky. Papriku také nakrájíme na malé kostičky a... více o Zeleninový salát s gervais
1. Zapneme troubu na 160 stupňů. 2. Nastrouháme najemno mrkev a přes cedník vymačkáme přebytečnou šťávu. 3. Smícháme mleté mandle s práškem do pečiva,... více o Mrkvová bezlepková buchta
Smíchejte ingredience na marinádu a nechte hovězí namarinovat, nejlépe přes noc. Připravte si i dressing. Cibuli a papriky nakrájejte na tenké plátky... více o Hovězí s nudlovým salátem
Oloupanou a nahrubo nastrouhanou mrkev orestujeme na másle, zasypeme moukou a zalijeme vařící vodou. Chvíli vaříme (5 minut) a přidáme vejce, sůl a... více o Mrkvová polévka bez brambor
Navařte si předem kapustičky a hrášek ve vodě a soli. Připravte si olej, pánvičku a maso (vepřové nebo kuřecí - podle chuti). Na rozpáleném oleji... více o Exotická směs
Nejprve dle návodu uvaříme pohanku lámanku - propláchnutou ji uvaříme ve vodě, dokud ji do sebe nevsákne a nezměkne. Poté necháme vychladnout - bude z... více o Pohankové zeleninové placky
Brambory: Brambory oloupeme a nakrajíme podélně na osminky. Dáme vařit. Necháme je uvařit do poloměkka, spíše tvrdší. Mezitím, než se dovaří, si do... více o Žampióny v těstíčku s pečenými brambory v medu a pivu
Cibuli nakrájíme nadrobno, přidáme sterilované zelí i s nálevem (kdo chce, může pokrájet, ale myslím, že není třeba) a promícháme se zakysanou... více o Salát z červeného zelí IV.
Brambory si opláchneme a i se slupkou nakrájíme na kolečka. Mozzarellu, rajčátka i salám nakrájíme. Do pekáče dáme trochu oleje a na dno poklademe... více o Brambory a lá Italia
* cibuli nakrájíme najemno a dáme smažit na pánev * kuřecí maso nařežeme na plátky a z obou stran posypeme solí, pepřem a grilovacím kořením *... více o Pečené brambory s kuřecím plátkem
Gothaj nakrájíme na malinké kostičky, opečeme na pánvi, vše nakrájíme na střední kousky, dáme do většího hrnce, osolíme a počkáme, až zelenina pustí... více o Čalamáda na špagety
Brambory oloupeme a nastrouháme na struhadle (ideálně na vyčnívajících bodcích struhadla). Poté slijeme vodu z nastrouhaných brambor. Do mísy k... více o Halušky se zelím a slaninou
1. Omyjeme a na plátky nakrájíme kuřecí prsa. 2. Do misky dáme (podle chuti) grilovací koření, bazalku, čerstvý rozmarýn a olivový olej. 3. Na pánev... více o Kuřecí biftek
Maso naklepeme, osolíme z obou stran, z jedné strany opepříme, z druhé potřeme hořčicí a posypeme nakrájenou cibulí. Smažíme z nepotřené strany ve... více o Vepřový biftek s hořčicí
Fazole namočíme na noc do vody, druhý den uvaříme doměkka. Cibuli zpěníme na oleji, zaprášíme moukou. Zalijeme vývarem z fazolí, přidáme kečup a... více o Fazole v rajské omáčce
Vodu, Heru, cukr, vanilkový cukr a kakao rozpustíme, 1 sklenici odlijeme a dáme stranou. Do zbytku dáme vejce, mouku a prášek do pečiva a uděláme... více o Perník z Plzně
Vejce ušleháme s cukrem, přidáme mouku a prášek do pečiva, olej a vodu. Těsto si rozdělíme na dvě půlky, do jedne (té menší) přidáme kakao. Uděláme si... více o Trio koláč
1) Ovoce rozmrazíme v mikrovonce (cca na 1 min.) a poté znovu vložíme do mrazáku na 5 minut. 2) Na dno mixéru dáme ovoce, poté zalijeme medem,... více o Mražený jogurt
Kouzelná buchta se jmenuje proto, že při dodržení přesného postupu upečeme buchtu, která bude mít 3 vrstvy různé konzistence. Vespod se nám vytvoří... více o Kouzelná buchta
Cibuli nakrájíme na kostičky, mrkev a celer nastrouháme a spolu s cibulí orestujeme na olivovém oleji ve větším hrnci. Rajčata spaříme horkou vodou,... více o Rajská polévka se špeclemi
Maso nakrájíme na kostky, 3 stroužky česneku nakrájíme nadrobno a promícháme s masem a solí. Necháme chvilku odležet. Mezitím nakrájíme nadrobno... více o Penne s čerstvým špenátem a kuřecím masem
Krabí tyčinky nakrájíme na tenké proužky o délce cca 2 cm, vmícháme slitou kukuřici, na kostičky pokrájené mandarinky. Přidáme kari, sůl a pepř.... více o Krabí koktejl II.