• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Obláčkový jahodový
Napište svůj komentář k receptu

Obláčkový jahodový

autor: Delarue
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Obláčkový jahodový
Nahrát fotku
 

Suroviny

16 porce
    • 350
      ml mléko
    • 1
      špetka sůl
    • 0,50
      lžička skořice
    • 170
      g máslo
    • 160
      g hladká mouka
    • 30
      g solamyl (bramborový škrob)
    • 5
      ks vejce
  • Náplň
    • 500
      ml zakysaná smetana
    • 120
      g moučkový cukr
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 8
      plátek želatina
    • 100
      ml voda
    • 200
      g jahody

Postup přípravy receptu

1
Do vroucího mléka přidáme špetku soli, skořici, máslo a znovu je přivedeme k varu. Najednou vsypeme prosátou mouku se škrobem, snížíme teplotu a důkladně mícháme, dokud není těsto hladké a nelepí se na stěny nádoby. Směs mícháme 2-3 minuty (odpalujeme), až se na dně začne tvořit bílý povlak. Pak těsto přemístíme do studené mísy a zpracováváme ho dokud mírně nezchladne.
2
Do vlažného těsta postupně vmícháváme jedno vejce po druhém a dobře zpracujeme, aby bylo těsto hladké a lesklé. Těstem naplníme cukrářský sáček s hladkou trubičkou.
3
Na tukem vymazaný plech nastříkáme do spirály kolo o průměru 24 cm. Ze zbylého těsta vedle kola nastříkáme do spirálky obláčky, dlouhé zhruba 8 cm. Pečeme v troubě předehřáté na 200°C asi 20 minut, pak teplotu snížíme na 180°C a dopékáme dalších 20 minut. Po upečení necháme korpus a obláčky vychladnout na kovové mřížce.
4
Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a vyšlehanou smetanou a vanilkovým cukrem.
5
Želatinu namočíme do studené vody a necháme asi 10 minut nabobtnat. Pak ji zahřejeme téměř k bodu varu a horkou ji vlijeme do připravené náplně. Dobře promícháme, přidáme dvě třetiny jahod a necháme stát. Korpus vložíme na dno dortové formy o průměru 24 cm, vymazané olejem a vysypané mletým cukrem a když začne náplň tuhnout, rozetřeme ji na korpus.
6
Dort uložíme do chladničky. Po ztuhnutí sejmeme formu, povrch ozdobíme obláčky i jahodami a pocukrujeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodový koláč s krémem

Jahodový koláč s krémem

Jahodový patrový dort

Jahodový patrový dort

Výborný jahodový dort

Výborný jahodový dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec Svačina Pečení Děti Narozeniny Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Jahody Máslo Mléko Moučkový cukr Skořice Smetana ke šlehání Solamyl (bramborový škrob) Sůl Vanilkový cukr Vejce Voda Zakysaná smetana Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Měkké perníčky

Měkké perníčky

Pampeliškový med III.

Pampeliškový med III.

Jednoduché piškotové kornoutky

Jednoduché piškotové kornoutky

Bezmasé zapečené těstoviny s olivami

Bezmasé zapečené těstoviny s olivami

Mayská horká čokoláda s chilli

Mayská horká čokoláda s chilli

Jarní závitky s krevetami, bylinkami a zeleninovými nudlemi

Jarní závitky s krevetami, bylinkami…

Meruňkové smoothie

Meruňkové smoothie

Adžika - zeleninová pasta

Adžika - zeleninová pasta

Fazolový salát

Fazolový salát

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

357
Chřestový salát s vejcem
Chřestový salát s vejcem
214
Černá čočka s mrkví
Černá čočka s mrkví
213
Mrkvové smoothie s jogurtem
Mrkvové smoothie s…
133
Baby kuřata s medvědím česnekem a citronem
Baby kuřata s medvědím…
57
Jednoduchý rýžový nákyp se švestkami
Jednoduchý rýžový nákyp…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Na slovíčko s teniskami: Dokonalá synergie stylu a pohodlí

Na slovíčko s teniskami: Dokonalá synergie stylu a pohodlí

Blesk.cz Odhalení s rakovinou bojující Něrgešové: Dojemné záběry ze stříhání vlasů!

Odhalení s rakovinou bojující Něrgešové: Dojemné záběry ze stříhání vlasů!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Další doporučené recepty:

Obalovaný kozí sýr
Obalovaný kozí sýr
Obatzda - hermelínová pomazánka
Obatzda - hermelínová pomazánka
Oběd z papiňáku
Oběd z papiňáku
Oblibená omeleta mých dětí
Oblibená omeleta mých dětí
Oblíbené houstičky
Oblíbené houstičky
Oblíbené těsto
Oblíbené těsto
  • Recepty.cz
  • Obláčkový jahodový
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact