• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Obláčkový jahodový
Napište svůj komentář k receptu

Obláčkový jahodový

autor: Delarue
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Obláčkový jahodový
Nahrát fotku
 

Suroviny

16 porce
    • 350
      ml mléko
    • 1
      špetka sůl
    • 0,50
      lžička skořice
    • 170
      g máslo
    • 160
      g hladká mouka
    • 30
      g solamyl (bramborový škrob)
    • 5
      ks vejce
  • Náplň
    • 500
      ml zakysaná smetana
    • 120
      g moučkový cukr
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 8
      plátek želatina
    • 100
      ml voda
    • 200
      g jahody

Postup přípravy receptu

1
Do vroucího mléka přidáme špetku soli, skořici, máslo a znovu je přivedeme k varu. Najednou vsypeme prosátou mouku se škrobem, snížíme teplotu a důkladně mícháme, dokud není těsto hladké a nelepí se na stěny nádoby. Směs mícháme 2-3 minuty (odpalujeme), až se na dně začne tvořit bílý povlak. Pak těsto přemístíme do studené mísy a zpracováváme ho dokud mírně nezchladne.
2
Do vlažného těsta postupně vmícháváme jedno vejce po druhém a dobře zpracujeme, aby bylo těsto hladké a lesklé. Těstem naplníme cukrářský sáček s hladkou trubičkou.
3
Na tukem vymazaný plech nastříkáme do spirály kolo o průměru 24 cm. Ze zbylého těsta vedle kola nastříkáme do spirálky obláčky, dlouhé zhruba 8 cm. Pečeme v troubě předehřáté na 200°C asi 20 minut, pak teplotu snížíme na 180°C a dopékáme dalších 20 minut. Po upečení necháme korpus a obláčky vychladnout na kovové mřížce.
4
Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a vyšlehanou smetanou a vanilkovým cukrem.
5
Želatinu namočíme do studené vody a necháme asi 10 minut nabobtnat. Pak ji zahřejeme téměř k bodu varu a horkou ji vlijeme do připravené náplně. Dobře promícháme, přidáme dvě třetiny jahod a necháme stát. Korpus vložíme na dno dortové formy o průměru 24 cm, vymazané olejem a vysypané mletým cukrem a když začne náplň tuhnout, rozetřeme ji na korpus.
6
Dort uložíme do chladničky. Po ztuhnutí sejmeme formu, povrch ozdobíme obláčky i jahodami a pocukrujeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodový koláč s krémem

Jahodový koláč s krémem

Jahodový patrový dort

Jahodový patrový dort

Výborný jahodový dort

Výborný jahodový dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec Svačina Pečení Děti Narozeniny Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Jahody Máslo Mléko Moučkový cukr Skořice Smetana ke šlehání Solamyl (bramborový škrob) Sůl Vanilkový cukr Vejce Voda Zakysaná smetana Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nepečený jogurtový dort

Nepečený jogurtový dort

Čínské placičky

Čínské placičky

Makový koláč se sněhem

Makový koláč se sněhem

Rebarborové muffiny

Rebarborové muffiny

Teplý ovocný koláč - rohlíkový

Teplý ovocný koláč - rohlíkový

Plněné rohlíky jako jednohubky

Plněné rohlíky jako jednohubky

Jednoduchý jogurtový ořechový / kokosový beránek

Jednoduchý jogurtový ořechový /…

Kompot z hroznového vína

Kompot z hroznového vína

Kološvárské zelí z remosky

Kološvárské zelí z remosky

Doporučujeme

30 minut
Středomořská čočková polévka

Středomořská čočková polévka

40 minut
Polévka z pečených rajčat

Polévka z pečených rajčat

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

42
Zapečené croissanty s kadeřávkem
Zapečené croissanty s…
35
Rybí karbanátky se salátem
Rybí karbanátky se…
28
Cuketové placičky s žervé
Cuketové placičky s žervé
23
Chilli con carne s kořeněnými oříšky a fetou v zelené kukuřičné placce
Chilli con carne s…
20
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které budete mít do 30 minut na stole
Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které…
Jednoduchá a luxusní budapešťská pomazánka: Stačí trochu vylepšit dvě základní ingredience
Jednoduchá a luxusní budapešťská pomazánka: Stačí…
Dorty vzdorující gravitaci: Prohlédněte si sladkosti, které ohromí každého oslavence
Dorty vzdorující gravitaci: Prohlédněte si…
Švestky jedna báseň: 11 receptů, díky kterým chutně zpracujete letošní úrodu
Švestky jedna báseň: 11 receptů, díky kterým…
Domácí pečený čaj: Zkuste další chutný způsob, jak zužitkovat úrodu letního ovoce
Domácí pečený čaj: Zkuste další chutný způsob,…
AHA.cz Daniela Brzobohatá ve Zrádcích: Unikla informace o jejím honoráři

Daniela Brzobohatá ve Zrádcích: Unikla informace o jejím honoráři

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Slzy, kufry a zpáteční letenka. Jak vypadají rozchody na dovolené?

Slzy, kufry a zpáteční letenka. Jak vypadají rozchody na dovolené?

Blesk pro ženy Módní tabu v kanceláři: Na tyhle oděvy zapomeňte!

Módní tabu v kanceláři: Na tyhle oděvy zapomeňte!

Ženy.cz Toxičtí lidé v práci? Tak to fakt nedávám

Toxičtí lidé v práci? Tak to fakt nedávám

Blesk.cz Czadernová, Svoboda či Etzler: Prvňáčci slavných vyrazili do lavic!

Czadernová, Svoboda či Etzler: Prvňáčci slavných vyrazili do lavic!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na září: Kdo si projde partnerskou krizí a kdo může otěhotnět?

Velký horoskop lásky na září: Kdo si projde partnerskou krizí a kdo může otěhotnět?

Další doporučené recepty:

Obalovaný kozí sýr
Obalovaný kozí sýr
Obatzda - hermelínová pomazánka
Obatzda - hermelínová pomazánka
Oběd z papiňáku
Oběd z papiňáku
Oblibená omeleta mých dětí
Oblibená omeleta mých dětí
Oblíbené houstičky
Oblíbené houstičky
Oblíbené těsto
Oblíbené těsto
  • Recepty.cz
  • Obláčkový jahodový
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact