Bulvy celeru oloupeme a nakrájíme na plátky široké asi 1 cm. Do hrnce nalijeme vodu, osolíme ji, přidáme do ní ocet a celer v ní uvaříme téměř doměkka. Scedíme ho, necháme okapat a vychladnout. Vejce vyšleháme s grilovacím kořením. Plátky celeru obalíme v mouce, vejci a strouhance a usmažíme na oleji dozlatova.
2
Hořčičný dip připravíme smícháním všech surovin na dip. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory, ale i hranolky, krokety...
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Luca
|2. 3. 2016 06:01
Chutna dobre. Vcera jsem vyzkousela.
Martina
|11. 4. 2013 07:23
Babička taky obalovala celer, tak znám recept už dávno a když se neudělají plátky moc tlusté chutná mi taky. S dipem je výborný, citron jsem nepřidala, neměla jsem ho, ale dala jsem navíc asi půl kelímku zakysané smetany, mňam. Výborná večeře nebo oběd.
Iva Kočová
|9. 5. 2012 17:17
Ahoj! Dipu jsem musela udělat víc, ten by nám všem nestačil, jinak nám oběd moc chutnal. Iva
Scacci
|16. 4. 2012 11:24
Nic moc teda :-(
Jitka
|15. 3. 2012 16:55
Bylo to dobré, dip k celeru sedí, jen jsem musela dát místo pažitky cibulku.
Lindová
|6. 11. 2011 19:03
Výborné a jednoduché. Z dipu jsem vynechala cukr, ten manžel nesmí a tím pádem i citron, aby dip nebyl moc kyselý. Pochutnali jsme si.
Tůmová
|22. 7. 2011 10:42
Výborné a hlavně finančně nenáročné jídlo. S tím dipem je to vynikající!