Eidam nakrájíme na kostky asi 2x2 cm a první kostku napíchneme na špejli, kraje plátku šunky přeložíme směrem ke středu a pak ještě přehneme tak, aby nám vnikla "kostka" stejně velká, jako sýr a napíchneme za sýr na špejli a tak pokračujeme střídavě dál podle toho, jak chceme špíz dlouhý. Na koncích musí být vždy sýr! Vajíčko si rozkvedláme s trochou soli a špízy obalíme 2x v trojobalu, aby sýr nevytekl.
2
Pak smažíme na pánvi dozlatova a podáváme s bramborami a tatarkou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
lukqas
|28. 3. 2013 12:18
si debil
:-D
Jana Tomčíková
|28. 10. 2006 16:03
Já tedy,když obaluji dvakrát, tak obalím v mouce,vejci,strouhance a podruhé už jenom ve vejci a strouhance, ale možná, že je to jedno.Smažit samozřejmě až po dvojím obalení.
Jana Kutačová
|28. 10. 2006 12:33
Víťo,obalíš to jednou-mouka,vejce strouhanka a hned potom to samé uděláš ještě jednou.Pak teprve smažíš.Jak píše autorka,je to kvůli toho,aby nevytekl ten sýr.Dvojité obalování je pro jistotu:o))
Víťa :-) XXXX
|28. 10. 2006 01:03
Zdravím, sem teprve začínající kuchtík, snažící se přežít hrůzy kolejního života a nějak nerozumím pojmu "dvakrát obalit"...?jako nejdřive do trojobalu obalit, dát to smažit,vyndat za chvíli a znova obalit?díky za vysvětlení, pro většinu věc jasná, pro mě mlhavá...o))