Do tvarohu zamícháme žloutky, z bílků ušleháme tuhý sníh. Do tvarohu přimícháme mouku s práškem do pečiva a sůl. Nakonec opatrně zamícháme sníh z bílků. Lžičkou pak vykrajujeme "koblížky", smažíme na rozpáleném oleji a po upečení ihned obalujeme v moučkovém cukru.
Těsta jsem se zpočátku bála, bylo hodně husté a po přidání sněhu hrudkovaté, ale po deseti minutách odležení s rumem se krásně vyhladilo. Obalovala jsem ve vanilkovém, skořicovém a moučkovém cukru a nejvíce nám chutnají se skořicovým. Koblížky jdou výborné, přidávám fotku.
michaela
|15. 10. 2010 13:41
Recept jsem vyskousela je opravdu hotov behem par minut a chutna :-)
PajaP ***
|8. 9. 2009 19:04
Vyborne, vynikajici, rozplyvaly se na jazyku, ale byly docela syte.
Simča Sládková
|2. 3. 2009 00:35
Také dělám s rumem, nemusíte se toho bát ani pro děti, tepelnou úpravou se alkohol vypaří, děti se vám z koblížků neožerou :-D
Ivana Císařová
|25. 2. 2009 10:35
A zkuste do moučkového cukru přidat trochu kakaa. Je to také výborné.
Marie Šindelová
|24. 2. 2009 19:11
Dělám stejně,ale do těsta dávám ještě 4 lžíce rumu,aby tolik nenasákly tukem a ještě před obalaním je nechávám ,,osušit,,na ubrousku.
Marta Petrovcová
|24. 2. 2009 14:43
Já přidávám vanilku na obalení. Taky to s tím jde.
Jaroslava Oumarová
|30. 1. 2006 12:27
Já do cukru na obalení přidávám skořici. Je to chutnější:-)