g
kuřecí maso
Nakrájeného na kousky (nejlepší jsou vykostěná stehna)
1
ks
polenta
(Prodává se v marketech, vypadá jako knedlík a je z kukuřičné mouky)
2
ks
vejce
hladká mouka
olej
200
g
čerstvé houby
1
ks
cibule
80
ml
bílé víno
rostlinný olej
pepř mletý
sůl
1
špetka
tymián
Nebo drceného kmínu (podle chuti)
petrželka
Na posypání
Postup přípravy receptu
1
Kousky masa zasmažíme do růžova, přidáme nakrájenou cibuli a houby. Po 5 minutách přidáme koření a přilejeme víno. Necháme chvíli podusit a podle potřeby podlejeme vodou. Polentu nakrájíme na plátky 1 cm, obalíme v mouce, poté ve vajíčku a usmažíme do zlatova. Na každý talíř dáme 2 kusy polenty a na to kuřecí směs (jako když máme knedlíky). Vše hojně sypeme petrželkou a podáváme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Lenka
|13. 12. 2011 22:16
Já teda nevím jakou polentu myslíte Vy, ale polenta se prodává jako sypká směs (např.mouka, kus-kus, atd...) to co myslíte Vy už je pravděpodoběně nějaký polotovar