• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Obalené řízky bez obalování
Napište svůj komentář k receptu

Obalené řízky bez obalování

autor: Kristalka
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Obalené řízky bez obalování
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg kuřecí maso řízek
    • 1
      ks pivo
    • 4
      ks vejce
    • hladká mouka
    • hořčice
    • sůl
    • majoránka
    • česnek
    • červená paprika
    • drcený kmín
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
V míse rozklechtáme pivo, vajíčka a hladkou mouku a přidáme všechno koření, vložíme nenaklepané řízky rozkrojené na 2 až 3 kousky a necháme do druhého dne odležet. Těsto má být tužší, aby na řízcích hezky drželo a dost slané, řízky nesolíme.
2
Vytahujeme vidličkou a smažíme. Těstíčko vytvoří obal.
3
Ideální pro oslavy a podobně, den předem nachystáme a pak už jen šup do oleje. To pivo ne celé, přiměřeně :)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pařížské těstíčko (na obalování nebo na smažené placičky)

Pařížské těstíčko (na obalování nebo…

Obalené růžičkové kapustičky

Obalené růžičkové kapustičky

Sladko-pálivé kuřecí kousky obalené ve slanině

Sladko-pálivé kuřecí kousky obalené…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana R. | 17. 3. 2008 16:23

    Vyzkoušela jsem včera a nemá to chybu. Masíčko je po marinování krásně křehké a šťavnaté. Se zeleninovou oblohou pastva pro chuť i oči.

  • Di | 1. 3. 2007 15:24

    Proč má být těsto slané? Protože jde spíše o marinádu než o těsto, Já dost často dělám plátky masa ala rošťák, rarášci apod., jak se všechny ty recepty jmenují. Základem marinády jsou vždy vajíčka a Solamyl (tady mouka) + další ingredience. Pokud marinádu dost neosolíme, bude maso opravdu "plané". Můžeme také udělat směs řídčí, na mase prakticky nezůstane a hezky ho ochutí.

  • Jozef T. | 27. 2. 2007 22:51

    Dakujem za obhajobu pani Jarcuskovej a pani Kristovej za objasnenie.Ja zastávam mienku, ze je vhodnejsie solit menej a ak sa niekomu ziada viac, vzdy mu tá moznost zostáva priamo na tanieri. Horsie je to, ak je to naopak. Recepty sú na varenie doma a nie v restaurácii, kde jedlo casto budí dojem, ze je záujem o predaj nápojov kvôli presoleným jedlám.

  • Lenka Kristová | 27. 2. 2007 17:23

    Bylo tím myšleno, že pokud byste těsto neosolili dostatečně, řízky by po usmažení byly plané.Takže ne přesolit, ale dát dostatečné množství. Snad jsem to vyjasnila :)

  • Tereza Jarčušková | 27. 2. 2007 14:38

    Zdenka, pán Jozef sa podľa mňa pýtal dobre, mňa to tiež zaujalo, pretože ak sa píše dost slané, tak ma zaujme dôvod. Že to cesto osolím, je jasné, ale ak poviem dosť, myslí sa tým nad obvyklú mieru.

  • Anonym | 27. 2. 2007 13:30

    Těsto má být slané proto,že se řízky nesolí,ale to je v receptu jasně uvedeno.

  • Jozef T. | 27. 2. 2007 00:08

    Pani Barca, princíp som na Vase pocudovanie pochopil.Text hovorí:"Těsto má být tužší, aby na řízcích hezky drželo a dost slané..." Nepochopil som, preco má byt dost slané. Ale na to som sa pýtal autorky a Vy ste odpovedali...

  • barča | 24. 2. 2007 22:24

    Pane Josefe T, promiňte, ale asi jste nepochopil princip. Je to vlastně marináda a proto je slaná. Přes noc se pěkně dosatane do masa a maso se tím osolí. Takže druhý den celý řízek obalený v tom těstíčku - marinádě jen usmažíte. Dělám něco podobného, ale bez piva, tak zkusím i s pivem. Je to jednoduché a moc dobré.

  • Jozef T. | 24. 2. 2007 18:00

    Ak rezne "obalíte" v múke, lahsie sa na ne prilepí cesto. Nechápem, preco má byt cesto slané.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Smažení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Česnek Drcený kmín Hladká mouka Hořčice Kuřecí maso Majoránka Pepř mletý Pivo Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové plátky pana nadlesního

Vepřové plátky pana nadlesního

Rajská omáčka II.

Rajská omáčka II.

Tvarohovo-ananasové řezy

Tvarohovo-ananasové řezy

Lilkové koláčky

Lilkové koláčky

Pravé italské těsto na pizzu

Pravé italské těsto na pizzu

Asijské smažené kuličky (šišky)

Asijské smažené kuličky (šišky)

Houskový knedlík z domácí pekárny

Houskový knedlík z domácí pekárny

Smetanové maso na paprice s bramborem - pečené

Smetanové maso na paprice s bramborem…

Plněné taštičky z listového těsta

Plněné taštičky z listového těsta

Doporučujeme

25 minut
Zapečené tortilly s brokolicí a čedarem

Zapečené tortilly s brokolicí a…

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

32
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
32
Dušená kmínová kýta na špeku
Dušená kmínová kýta na…
28
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
25
Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze sterilovaných jablek
Jablečný cukrový závin …
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
AHA.cz Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Módní triky, které vám změní život: Díky nim vám to bude víc slušet a nezaplatíte ani korunu!

Módní triky, které vám změní život: Díky nim vám to bude víc slušet a nezaplatíte ani korunu!

Ženy.cz Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Blesk.cz Pikantní prvenství v Naked Attraction: Piercing v penisu!

Pikantní prvenství v Naked Attraction: Piercing v penisu!

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Runy podle data narození: Která je ta vaše a co o vás říká

Runy podle data narození: Která je ta vaše a co o vás říká

  • Recepty.cz
  • Obalené řízky bez obalování
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact