• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Obalené řízky bez obalování
Napište svůj komentář k receptu

Obalené řízky bez obalování

autor: Kristalka
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Obalené řízky bez obalování
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg kuřecí maso řízek
    • 1
      ks pivo
    • 4
      ks vejce
    • hladká mouka
    • hořčice
    • sůl
    • majoránka
    • česnek
    • červená paprika
    • drcený kmín
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
V míse rozklechtáme pivo, vajíčka a hladkou mouku a přidáme všechno koření, vložíme nenaklepané řízky rozkrojené na 2 až 3 kousky a necháme do druhého dne odležet. Těsto má být tužší, aby na řízcích hezky drželo a dost slané, řízky nesolíme.
2
Vytahujeme vidličkou a smažíme. Těstíčko vytvoří obal.
3
Ideální pro oslavy a podobně, den předem nachystáme a pak už jen šup do oleje. To pivo ne celé, přiměřeně :)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pařížské těstíčko (na obalování nebo na smažené placičky)

Pařížské těstíčko (na obalování nebo…

Obalené růžičkové kapustičky

Obalené růžičkové kapustičky

Sladko-pálivé kuřecí kousky obalené ve slanině

Sladko-pálivé kuřecí kousky obalené…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana R. | 17. 3. 2008 16:23

    Vyzkoušela jsem včera a nemá to chybu. Masíčko je po marinování krásně křehké a šťavnaté. Se zeleninovou oblohou pastva pro chuť i oči.

  • Di | 1. 3. 2007 15:24

    Proč má být těsto slané? Protože jde spíše o marinádu než o těsto, Já dost často dělám plátky masa ala rošťák, rarášci apod., jak se všechny ty recepty jmenují. Základem marinády jsou vždy vajíčka a Solamyl (tady mouka) + další ingredience. Pokud marinádu dost neosolíme, bude maso opravdu "plané". Můžeme také udělat směs řídčí, na mase prakticky nezůstane a hezky ho ochutí.

  • Jozef T. | 27. 2. 2007 22:51

    Dakujem za obhajobu pani Jarcuskovej a pani Kristovej za objasnenie.Ja zastávam mienku, ze je vhodnejsie solit menej a ak sa niekomu ziada viac, vzdy mu tá moznost zostáva priamo na tanieri. Horsie je to, ak je to naopak. Recepty sú na varenie doma a nie v restaurácii, kde jedlo casto budí dojem, ze je záujem o predaj nápojov kvôli presoleným jedlám.

  • Lenka Kristová | 27. 2. 2007 17:23

    Bylo tím myšleno, že pokud byste těsto neosolili dostatečně, řízky by po usmažení byly plané.Takže ne přesolit, ale dát dostatečné množství. Snad jsem to vyjasnila :)

  • Tereza Jarčušková | 27. 2. 2007 14:38

    Zdenka, pán Jozef sa podľa mňa pýtal dobre, mňa to tiež zaujalo, pretože ak sa píše dost slané, tak ma zaujme dôvod. Že to cesto osolím, je jasné, ale ak poviem dosť, myslí sa tým nad obvyklú mieru.

  • Anonym | 27. 2. 2007 13:30

    Těsto má být slané proto,že se řízky nesolí,ale to je v receptu jasně uvedeno.

  • Jozef T. | 27. 2. 2007 00:08

    Pani Barca, princíp som na Vase pocudovanie pochopil.Text hovorí:"Těsto má být tužší, aby na řízcích hezky drželo a dost slané..." Nepochopil som, preco má byt dost slané. Ale na to som sa pýtal autorky a Vy ste odpovedali...

  • barča | 24. 2. 2007 22:24

    Pane Josefe T, promiňte, ale asi jste nepochopil princip. Je to vlastně marináda a proto je slaná. Přes noc se pěkně dosatane do masa a maso se tím osolí. Takže druhý den celý řízek obalený v tom těstíčku - marinádě jen usmažíte. Dělám něco podobného, ale bez piva, tak zkusím i s pivem. Je to jednoduché a moc dobré.

  • Jozef T. | 24. 2. 2007 18:00

    Ak rezne "obalíte" v múke, lahsie sa na ne prilepí cesto. Nechápem, preco má byt cesto slané.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Smažení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Česnek Drcený kmín Hladká mouka Hořčice Kuřecí maso Majoránka Pepř mletý Pivo Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrovo-vajíčková pomazánka

Sýrovo-vajíčková pomazánka

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Lahodné tvarohovo-kávové řezy

Lahodné tvarohovo-kávové řezy

Čokoládové buchtičky s čokoládovým pudinkem

Čokoládové buchtičky s čokoládovým…

Omáčka z vepřových jater

Omáčka z vepřových jater

Rebarborový koláč s pudingem

Rebarborový koláč s pudingem

Sušenky z ovesných vloček s kokosem

Sušenky z ovesných vloček s kokosem

Třešňový dort / řez

Třešňový dort / řez

Zeleninový salát s rukolou a opečenou bagetkou

Zeleninový salát s rukolou a opečenou…

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

39
Klasické lečo
Klasické lečo
27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
14
Lečo s fazolemi a klobásou
Lečo s fazolemi a…
13
Voňavý blumový džem
Voňavý blumový džem

Zajímavé články

Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek pro každého gril mistra
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek…
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
AHA.cz Krach vztahu Nedvěda a Rolins potvrzen? Prázdný domov jako důkaz

Krach vztahu Nedvěda a Rolins potvrzen? Prázdný domov jako důkaz

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Známe tajemství dokonalé figury Heidi Janků: V čem je ten fígl, když nesnáší cvičení?

Známe tajemství dokonalé figury Heidi Janků: V čem je ten fígl, když nesnáší cvičení?

Ženy.cz Nejlepší galerie jsou zadarmo! 5 evropských měst, kde vám street art vyrazí dech

Nejlepší galerie jsou zadarmo! 5 evropských měst, kde vám street art vyrazí dech

Blesk.cz Zuzana Bydžovská v roli alkoholičky: Problémy si zažila na vlastní kůži

Zuzana Bydžovská v roli alkoholičky: Problémy si zažila na vlastní kůži

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Co nesnášejí jednotlivá znamení? Beranům vadí čekání, Blíženci nesnesou nudu a Štírům raději nikdy nelžete

Co nesnášejí jednotlivá znamení? Beranům vadí čekání, Blíženci nesnesou nudu a Štírům raději nikdy nelžete

  • Recepty.cz
  • Obalené řízky bez obalování
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact