Kůru z pomeranče nastrouháme a z pomeranče vylisujeme šťávu. Změklé máslo smícháme s cukrem, přidáme vejce, kůru a pomeračovou šťávu. Promícháme a přidáme kypřící prášek a mouku. Těsto dáme na papírem vyložený plech, zarovnáme do hladka asi na 3 mm tloušťku. Konce papíru necháme přes okraje plechu.
2
Pečeme ve vyhřáté troubě asi 6 minut až povrch začne zlátnout. Mezitím si necháme rozpustit nutelu. Plech vyndáme a na těsto rovnoměrně rozetřeme nutelu. Pak ho zrolujeme do rolády, zatěžíme a necháme v lednici ztuhnout. Před podáváním posypeme kakaem.
Proč byl tento recept zařazen k předkrmům, Nejde spíše o sladkost?
Monika T
|8. 12. 2009 01:04
4 polievkové lyžice nutely stačia, rozpustiť nutelu znamená to isté ako rozpustiť napr. čokoládu, tým, že bude tekutejšia, bude jej viac...ale ak máte rád sladké, pokojne celé cesto potrite nutelou priamo z nádoby.
František Pazdera
|7. 12. 2009 12:31
opravdu stačí 4 lžíce Nutely? A pak "necháme rozpustit Nutelu" znamená přesně co?Děkuji za upřesnění