• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Nutelové řezy s vůní skořice
Napište svůj komentář k receptu

Nutelové řezy s vůní skořice

autor: Danuše Bednářová
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 22
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nutelové řezy s vůní skořice
Nutelové řezy s vůní skořice
Nutelové řezy s vůní skořice
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 170
      g hnědý cukr
    • 170
      g hera
    • 3
      ks vejce
    • 200
      g hladká mouka
    • 4
      lžička skořice
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 4
      lžíce nutella
    • mandle
    • 4
      lžíce mléko

Postup přípravy receptu

1
Předehřejeme troubu (horkovzdušnou na 160 °C). Kulatou dortovou formu vyložíme papírem na pečení. Cukr, heru a celá vejce vyšleháme.
2
Postupně přidáme mouku, skořici, prášek do pečiva a mléko a šleháme dál do nadýchané pěny. 3/4 těsta vložíme do formy, uhladíme povrch a potřeme nutelou (výborná je švestková podle zdejšího receptu).
3
Zbylé těsto naneseme do formy, stěrkou uhladíme tak, aby se tato vrstva lehce promíchala s nutelou. Znovu uhladíme povrch a posypeme nabrubo nasekanými mandlemi (případně lískovými oříšky či kokosem). Pečeme cca 50 minut. Poté ještě necháme ve formě deset minut a vyklopíme.
4
Krájíme vychladnutý. Koláč je nádherně nadýchaný a křehounký.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nutelové Croissanty

Nutelové Croissanty

Hovězí maso pěti vůní

Hovězí maso pěti vůní

Kuře mnoha vůní

Kuře mnoha vůní

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka Bauerová | 2. 9. 2012 20:20

    Nugeta mi při pečení téměř všechna propadla ke dnu (pravá Nutela). Chuťově je koláč dobrý, ale opakovat ho již nebudu. Doporučuji upéci korpus a poté proříznou a promazat Nutelou.

  • Di | 28. 2. 2012 11:46

    Peču s třtinovým cukrem docela často a mám naopak pocit, že sladí více než řepný cukr. Míň sladká mi připadá fruktóza, ovocný cukr. Je to asi individuální.

  • pippiva
    pippiva | 28. 2. 2012 10:14

    Trtinovy cukr ma svou specifickou jemne karamelovou chut, sladi o trochu mene nez cukr bily, ale opravdu jen o trochu. Cukr bily samozrejme dat muzete, Muzete dat stejne mnozstvi.

  • pepibubu | 28. 2. 2012 08:13

    nemám třtinový cukr, můžu dát normální? a kolik, víc, nebo míň než toho třtinového?

  • Stefania | 5. 6. 2011 14:57

    Výborné,dávam 1! Piekla som iba cesto,neposypavala som nic navrch, bolo vyborne,nabuduce pridam oriesky do cesta a mozno tak ako recepty73 dam viac nutely. Nutelu som mazala lyzicou,tiez mi trochu pretiekla naspodok,ale tym,ze sa upiekla s cestom, sa nakoniec pekne spojila a vobec to nevadilo. Je to chutne, doporucujem.

  • edysha | 27. 5. 2011 20:24

    Chutove dobre, jen se mi trosku prismahly kokosove hoblinky. Doporucuju!!!!

  • recepty73
    recepty73 | 8. 2. 2011 19:15

    ...nesypu mandlemi ani oříšky a nutelly dávám víc ;-)

  • Lucka ... | 18. 7. 2010 11:35

    Vynikající ;-)

  • Pavla Kalinová | 26. 4. 2009 18:56

    Davam taky za jedna, ale jen mi protekla nutella dolu jak byla tepla, ale chutove vyborne.

  • SV | 11. 11. 2006 10:38

    Dávám jasnou 1, udělala jsem tento řez na malém plechu.Těsto bylo vysoké tak akorát a chuťově výborné.Je to voňavý, nadýchaný a hlavně rychlý koláč.

  • marcela zátopková | 21. 10. 2006 23:56

    super

  • Jana Tomčíková | 25. 9. 2006 08:42

    Stejný recept je tady už delší dobu pod názvem NUTELLOVÝ KOLÁČ.Pekla jsem jej a proto vím, že je vynikající a velice rychlý.

  • Anonym | 24. 9. 2006 19:44

    Najdete ji v kategorii Zavařujeme pod názvem Švestková nutela.

  • RenataH. | 24. 9. 2006 17:57

    Můžete napsat kde přímo najdu švestkovou nutelu?Děkuji.

  • Danuše Bednářová | 23. 9. 2006 21:05

    Jde, lehce se smíchá s horní vrstvou těsta do mozaiky. Můžete ji i špejlí promíchat s těstem .

  • Anonym | 23. 9. 2006 18:42

    A jak jde mazat nutela na syrové těsto?

  • Anonym | 23. 9. 2006 17:54

    Zajimavy recept, urcite se do toho dam :-)

  • Věra | 22. 9. 2006 14:28

    No tak to se mi líbí, nutelu ze švestekuž mám, (mimochodem je výborná).. tak do toho. Hezké počteníčko..uvidíme co vyndáme z trouby"-))

  • Jaroslava Oumarová | 22. 9. 2006 14:25

    Danuše, máte úžasné recepty, jen tak dál:-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hera Hladká mouka Hnědý cukr Mandle Mléko Nutella Prášek do pečiva Skořice Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Med ze sedmikrásek

Med ze sedmikrásek

Bavorské vdolečky II.

Bavorské vdolečky II.

Paprikové kostky se žampiony

Paprikové kostky se žampiony

Jednoduchá polévka z červené čočky pro děti i dospělé

Jednoduchá polévka z červené čočky…

Masovo-zeleninová rýže

Masovo-zeleninová rýže

Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

Pečené brambory se zeleninou

Pečené brambory se zeleninou

Koláč s nemletým mákem, ovocem a drobenkou

Koláč s nemletým mákem, ovocem a…

Jednoduchá zeleninová polévka s jíškovo-vaječnou zavářkou

Jednoduchá zeleninová polévka s…

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Lokše

Lokše

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

36
Bazalková pasta / pesto
Bazalková pasta / pesto
29
Dort Míša
Dort Míša
28
Masové koule v dýňovém pyré
Masové koule v dýňovém…
25
Špekáčky na pivu
Špekáčky na pivu
25
Těstovinový salát s jogurtem
Těstovinový salát s…

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Zoufalá Míša Nosková pár hodin po soudu ohledně násilí: Kde mám dítě?!

Zoufalá Míša Nosková pár hodin po soudu ohledně násilí: Kde mám dítě?!

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Další doporučené recepty:

Nutellové muffiny
Nutellové muffiny
Nutelová pizza
Nutelová pizza
Nutelové Croissanty
Nutelové Croissanty
Nutelový dort II.
Nutelový dort II.
Nuttelové muffiny
Nuttelové muffiny
Obalené růžičkové kapustičky
Obalené růžičkové kapustičky
  • Recepty.cz
  • Nutelové řezy s vůní skořice
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact