• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Nutelové řezy s vůní skořice
Napište svůj komentář k receptu

Nutelové řezy s vůní skořice

autor: Danuše Bednářová
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 22
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nutelové řezy s vůní skořice
Nutelové řezy s vůní skořice
Nutelové řezy s vůní skořice
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 170
      g hnědý cukr
    • 170
      g hera
    • 3
      ks vejce
    • 200
      g hladká mouka
    • 4
      lžička skořice
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 4
      lžíce nutella
    • mandle
    • 4
      lžíce mléko

Postup přípravy receptu

1
Předehřejeme troubu (horkovzdušnou na 160 °C). Kulatou dortovou formu vyložíme papírem na pečení. Cukr, heru a celá vejce vyšleháme.
2
Postupně přidáme mouku, skořici, prášek do pečiva a mléko a šleháme dál do nadýchané pěny. 3/4 těsta vložíme do formy, uhladíme povrch a potřeme nutelou (výborná je švestková podle zdejšího receptu).
3
Zbylé těsto naneseme do formy, stěrkou uhladíme tak, aby se tato vrstva lehce promíchala s nutelou. Znovu uhladíme povrch a posypeme nabrubo nasekanými mandlemi (případně lískovými oříšky či kokosem). Pečeme cca 50 minut. Poté ještě necháme ve formě deset minut a vyklopíme.
4
Krájíme vychladnutý. Koláč je nádherně nadýchaný a křehounký.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nutelové Croissanty

Nutelové Croissanty

Hovězí maso pěti vůní

Hovězí maso pěti vůní

Kuře mnoha vůní

Kuře mnoha vůní

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka Bauerová | 2. 9. 2012 20:20

    Nugeta mi při pečení téměř všechna propadla ke dnu (pravá Nutela). Chuťově je koláč dobrý, ale opakovat ho již nebudu. Doporučuji upéci korpus a poté proříznou a promazat Nutelou.

  • Di | 28. 2. 2012 11:46

    Peču s třtinovým cukrem docela často a mám naopak pocit, že sladí více než řepný cukr. Míň sladká mi připadá fruktóza, ovocný cukr. Je to asi individuální.

  • pippiva
    pippiva | 28. 2. 2012 10:14

    Trtinovy cukr ma svou specifickou jemne karamelovou chut, sladi o trochu mene nez cukr bily, ale opravdu jen o trochu. Cukr bily samozrejme dat muzete, Muzete dat stejne mnozstvi.

  • pepibubu | 28. 2. 2012 08:13

    nemám třtinový cukr, můžu dát normální? a kolik, víc, nebo míň než toho třtinového?

  • Stefania | 5. 6. 2011 14:57

    Výborné,dávam 1! Piekla som iba cesto,neposypavala som nic navrch, bolo vyborne,nabuduce pridam oriesky do cesta a mozno tak ako recepty73 dam viac nutely. Nutelu som mazala lyzicou,tiez mi trochu pretiekla naspodok,ale tym,ze sa upiekla s cestom, sa nakoniec pekne spojila a vobec to nevadilo. Je to chutne, doporucujem.

  • edysha | 27. 5. 2011 20:24

    Chutove dobre, jen se mi trosku prismahly kokosove hoblinky. Doporucuju!!!!

  • recepty73
    recepty73 | 8. 2. 2011 19:15

    ...nesypu mandlemi ani oříšky a nutelly dávám víc ;-)

  • Lucka ... | 18. 7. 2010 11:35

    Vynikající ;-)

  • Pavla Kalinová | 26. 4. 2009 18:56

    Davam taky za jedna, ale jen mi protekla nutella dolu jak byla tepla, ale chutove vyborne.

  • SV | 11. 11. 2006 10:38

    Dávám jasnou 1, udělala jsem tento řez na malém plechu.Těsto bylo vysoké tak akorát a chuťově výborné.Je to voňavý, nadýchaný a hlavně rychlý koláč.

  • marcela zátopková | 21. 10. 2006 23:56

    super

  • Jana Tomčíková | 25. 9. 2006 08:42

    Stejný recept je tady už delší dobu pod názvem NUTELLOVÝ KOLÁČ.Pekla jsem jej a proto vím, že je vynikající a velice rychlý.

  • Anonym | 24. 9. 2006 19:44

    Najdete ji v kategorii Zavařujeme pod názvem Švestková nutela.

  • RenataH. | 24. 9. 2006 17:57

    Můžete napsat kde přímo najdu švestkovou nutelu?Děkuji.

  • Danuše Bednářová | 23. 9. 2006 21:05

    Jde, lehce se smíchá s horní vrstvou těsta do mozaiky. Můžete ji i špejlí promíchat s těstem .

  • Anonym | 23. 9. 2006 18:42

    A jak jde mazat nutela na syrové těsto?

  • Anonym | 23. 9. 2006 17:54

    Zajimavy recept, urcite se do toho dam :-)

  • Věra | 22. 9. 2006 14:28

    No tak to se mi líbí, nutelu ze švestekuž mám, (mimochodem je výborná).. tak do toho. Hezké počteníčko..uvidíme co vyndáme z trouby"-))

  • Jaroslava Oumarová | 22. 9. 2006 14:25

    Danuše, máte úžasné recepty, jen tak dál:-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hera Hladká mouka Hnědý cukr Mandle Mléko Nutella Prášek do pečiva Skořice Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Americká mrkvová buchta

Americká mrkvová buchta

Buchta s jablky a kysanou smetanou

Buchta s jablky a kysanou smetanou

Cuketové matesy II.

Cuketové matesy II.

Pikantní masová směs na topinky - PÁLIVKA

Pikantní masová směs na topinky -…

Jogurtovo-jablečná bábovka

Jogurtovo-jablečná bábovka

Biskupský chlebíček

Biskupský chlebíček

Listové řezy s tvarohem

Listové řezy s tvarohem

Pečené plněné papriky III.

Pečené plněné papriky III.

Pravá Hoisin čína s nudlemi

Pravá Hoisin čína s nudlemi

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

180
Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze sterilovaných jablek
Jablečný cukrový závin …
63
Kuřecí stripsy jako z kfc
Kuřecí stripsy jako z kfc
52
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…
48
Salát s quinoou a sýrem halloumi
Salát s quinoou a sýrem…
43
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Někdejší hvězda Novy Ivan Břešťák: Rok po svatbě mu zemřela manželka Klára (†30)!

Někdejší hvězda Novy Ivan Břešťák: Rok po svatbě mu zemřela manželka Klára (†30)!

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Další doporučené recepty:

Nutellové muffiny
Nutellové muffiny
Nutelová pizza
Nutelová pizza
Nutelové Croissanty
Nutelové Croissanty
Nutelový dort II.
Nutelový dort II.
Nuttelové muffiny
Nuttelové muffiny
Obalené růžičkové kapustičky
Obalené růžičkové kapustičky
  • Recepty.cz
  • Nutelové řezy s vůní skořice
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact