• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Nutelové řezy s vůní skořice
Napište svůj komentář k receptu

Nutelové řezy s vůní skořice

autor: Danuše Bednářová
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 22
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nutelové řezy s vůní skořice
Nutelové řezy s vůní skořice
Nutelové řezy s vůní skořice
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 170
      g hnědý cukr
    • 170
      g hera
    • 3
      ks vejce
    • 200
      g hladká mouka
    • 4
      lžička skořice
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 4
      lžíce nutela
    • mandle
    • 4
      lžíce mléko

Postup přípravy receptu

1
Předehřejeme troubu (horkovzdušnou na 160 °C). Kulatou dortovou formu vyložíme papírem na pečení. Cukr, heru a celá vejce vyšleháme.
2
Postupně přidáme mouku, skořici, prášek do pečiva a mléko a šleháme dál do nadýchané pěny. 3/4 těsta vložíme do formy, uhladíme povrch a potřeme nutelou (výborná je švestková podle zdejšího receptu).
3
Zbylé těsto naneseme do formy, stěrkou uhladíme tak, aby se tato vrstva lehce promíchala s nutelou. Znovu uhladíme povrch a posypeme nabrubo nasekanými mandlemi (případně lískovými oříšky či kokosem). Pečeme cca 50 minut. Poté ještě necháme ve formě deset minut a vyklopíme.
4
Krájíme vychladnutý. Koláč je nádherně nadýchaný a křehounký.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nutelové Croissanty

Nutelové Croissanty

Hovězí maso pěti vůní

Hovězí maso pěti vůní

Kuře mnoha vůní

Kuře mnoha vůní

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka Bauerová | 2. 9. 2012 20:20

    Nugeta mi při pečení téměř všechna propadla ke dnu (pravá Nutela). Chuťově je koláč dobrý, ale opakovat ho již nebudu. Doporučuji upéci korpus a poté proříznou a promazat Nutelou.

  • Di | 28. 2. 2012 11:46

    Peču s třtinovým cukrem docela často a mám naopak pocit, že sladí více než řepný cukr. Míň sladká mi připadá fruktóza, ovocný cukr. Je to asi individuální.

  • pippiva
    pippiva | 28. 2. 2012 10:14

    Trtinovy cukr ma svou specifickou jemne karamelovou chut, sladi o trochu mene nez cukr bily, ale opravdu jen o trochu. Cukr bily samozrejme dat muzete, Muzete dat stejne mnozstvi.

  • pepibubu | 28. 2. 2012 08:13

    nemám třtinový cukr, můžu dát normální? a kolik, víc, nebo míň než toho třtinového?

  • Stefania | 5. 6. 2011 14:57

    Výborné,dávam 1! Piekla som iba cesto,neposypavala som nic navrch, bolo vyborne,nabuduce pridam oriesky do cesta a mozno tak ako recepty73 dam viac nutely. Nutelu som mazala lyzicou,tiez mi trochu pretiekla naspodok,ale tym,ze sa upiekla s cestom, sa nakoniec pekne spojila a vobec to nevadilo. Je to chutne, doporucujem.

  • edysha | 27. 5. 2011 20:24

    Chutove dobre, jen se mi trosku prismahly kokosove hoblinky. Doporucuju!!!!

  • recepty73
    recepty73 | 8. 2. 2011 19:15

    ...nesypu mandlemi ani oříšky a nutelly dávám víc ;-)

  • Lucka ... | 18. 7. 2010 11:35

    Vynikající ;-)

  • Pavla Kalinová | 26. 4. 2009 18:56

    Davam taky za jedna, ale jen mi protekla nutella dolu jak byla tepla, ale chutove vyborne.

  • SV | 11. 11. 2006 10:38

    Dávám jasnou 1, udělala jsem tento řez na malém plechu.Těsto bylo vysoké tak akorát a chuťově výborné.Je to voňavý, nadýchaný a hlavně rychlý koláč.

  • marcela zátopková | 21. 10. 2006 23:56

    super

  • Jana Tomčíková | 25. 9. 2006 08:42

    Stejný recept je tady už delší dobu pod názvem NUTELLOVÝ KOLÁČ.Pekla jsem jej a proto vím, že je vynikající a velice rychlý.

  • Anonym | 24. 9. 2006 19:44

    Najdete ji v kategorii Zavařujeme pod názvem Švestková nutela.

  • RenataH. | 24. 9. 2006 17:57

    Můžete napsat kde přímo najdu švestkovou nutelu?Děkuji.

  • Danuše Bednářová | 23. 9. 2006 21:05

    Jde, lehce se smíchá s horní vrstvou těsta do mozaiky. Můžete ji i špejlí promíchat s těstem .

  • Anonym | 23. 9. 2006 18:42

    A jak jde mazat nutela na syrové těsto?

  • Anonym | 23. 9. 2006 17:54

    Zajimavy recept, urcite se do toho dam :-)

  • Věra | 22. 9. 2006 14:28

    No tak to se mi líbí, nutelu ze švestekuž mám, (mimochodem je výborná).. tak do toho. Hezké počteníčko..uvidíme co vyndáme z trouby"-))

  • Jaroslava Oumarová | 22. 9. 2006 14:25

    Danuše, máte úžasné recepty, jen tak dál:-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hera Hladká mouka Hnědý cukr Mandle Mléko Nutela Prášek do pečiva Skořice Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slepičí polévka s nudlemi

Slepičí polévka s nudlemi

Piškotový nepečený dort

Piškotový nepečený dort

Xtý jogurtový koláč s ovocem a drobenkou

Xtý jogurtový koláč s ovocem a…

Lovecké řízky

Lovecké řízky

Široké nudle se slaninou a zelím

Široké nudle se slaninou a zelím

Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.

Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.

Grilovaná tortilla s kuřecím masem a jogurtovobazalkovým dressingem

Grilovaná tortilla s kuřecím masem a…

Okurkový salát s Kyškou

Okurkový salát s Kyškou

Drůbeží vývar s knedlíčky

Drůbeží vývar s knedlíčky

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

77
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
64
Ryba v těstíčku
Ryba v těstíčku
37
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
34
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
31
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou
Buchta s pudinkem a…

Zajímavé články

Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás ohromí na první sousto
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás…
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak, od klasiky až po netradiční kombinace
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak,…
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré důvody, proč si je jít hned natrhat, plus recepty
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré…
AHA.cz Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Lucie Benešová si řekla, že někomu pomůže: Co rozhodlo o adopci?

Lucie Benešová si řekla, že někomu pomůže: Co rozhodlo o adopci?

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

Další doporučené recepty:

Nutellové muffiny
Nutellové muffiny
Nutelová pizza
Nutelová pizza
Nutelové Croissanty
Nutelové Croissanty
Nutelový dort II.
Nutelový dort II.
Nuttelové muffiny
Nuttelové muffiny
Obalené růžičkové kapustičky
Obalené růžičkové kapustičky
  • Recepty.cz
  • Nutelové řezy s vůní skořice
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact