• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Nutelové řezy s vůní skořice
Napište svůj komentář k receptu

Nutelové řezy s vůní skořice

autor: Danuše Bednářová
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 22
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nutelové řezy s vůní skořice
Nutelové řezy s vůní skořice
Nutelové řezy s vůní skořice
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 170
      g hnědý cukr
    • 170
      g hera
    • 3
      ks vejce
    • 200
      g hladká mouka
    • 4
      lžička skořice
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 4
      lžíce nutela
    • mandle
    • 4
      lžíce mléko

Postup přípravy receptu

1
Předehřejeme troubu (horkovzdušnou na 160 °C). Kulatou dortovou formu vyložíme papírem na pečení. Cukr, heru a celá vejce vyšleháme.
2
Postupně přidáme mouku, skořici, prášek do pečiva a mléko a šleháme dál do nadýchané pěny. 3/4 těsta vložíme do formy, uhladíme povrch a potřeme nutelou (výborná je švestková podle zdejšího receptu).
3
Zbylé těsto naneseme do formy, stěrkou uhladíme tak, aby se tato vrstva lehce promíchala s nutelou. Znovu uhladíme povrch a posypeme nabrubo nasekanými mandlemi (případně lískovými oříšky či kokosem). Pečeme cca 50 minut. Poté ještě necháme ve formě deset minut a vyklopíme.
4
Krájíme vychladnutý. Koláč je nádherně nadýchaný a křehounký.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nutelové Croissanty

Nutelové Croissanty

Hovězí maso pěti vůní

Hovězí maso pěti vůní

Kuře mnoha vůní

Kuře mnoha vůní

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka Bauerová | 2. 9. 2012 20:20

    Nugeta mi při pečení téměř všechna propadla ke dnu (pravá Nutela). Chuťově je koláč dobrý, ale opakovat ho již nebudu. Doporučuji upéci korpus a poté proříznou a promazat Nutelou.

  • Di | 28. 2. 2012 11:46

    Peču s třtinovým cukrem docela často a mám naopak pocit, že sladí více než řepný cukr. Míň sladká mi připadá fruktóza, ovocný cukr. Je to asi individuální.

  • pippiva
    pippiva | 28. 2. 2012 10:14

    Trtinovy cukr ma svou specifickou jemne karamelovou chut, sladi o trochu mene nez cukr bily, ale opravdu jen o trochu. Cukr bily samozrejme dat muzete, Muzete dat stejne mnozstvi.

  • pepibubu | 28. 2. 2012 08:13

    nemám třtinový cukr, můžu dát normální? a kolik, víc, nebo míň než toho třtinového?

  • Stefania | 5. 6. 2011 14:57

    Výborné,dávam 1! Piekla som iba cesto,neposypavala som nic navrch, bolo vyborne,nabuduce pridam oriesky do cesta a mozno tak ako recepty73 dam viac nutely. Nutelu som mazala lyzicou,tiez mi trochu pretiekla naspodok,ale tym,ze sa upiekla s cestom, sa nakoniec pekne spojila a vobec to nevadilo. Je to chutne, doporucujem.

  • edysha | 27. 5. 2011 20:24

    Chutove dobre, jen se mi trosku prismahly kokosove hoblinky. Doporucuju!!!!

  • recepty73
    recepty73 | 8. 2. 2011 19:15

    ...nesypu mandlemi ani oříšky a nutelly dávám víc ;-)

  • Lucka ... | 18. 7. 2010 11:35

    Vynikající ;-)

  • Pavla Kalinová | 26. 4. 2009 18:56

    Davam taky za jedna, ale jen mi protekla nutella dolu jak byla tepla, ale chutove vyborne.

  • SV | 11. 11. 2006 10:38

    Dávám jasnou 1, udělala jsem tento řez na malém plechu.Těsto bylo vysoké tak akorát a chuťově výborné.Je to voňavý, nadýchaný a hlavně rychlý koláč.

  • marcela zátopková | 21. 10. 2006 23:56

    super

  • Jana Tomčíková | 25. 9. 2006 08:42

    Stejný recept je tady už delší dobu pod názvem NUTELLOVÝ KOLÁČ.Pekla jsem jej a proto vím, že je vynikající a velice rychlý.

  • Anonym | 24. 9. 2006 19:44

    Najdete ji v kategorii Zavařujeme pod názvem Švestková nutela.

  • RenataH. | 24. 9. 2006 17:57

    Můžete napsat kde přímo najdu švestkovou nutelu?Děkuji.

  • Danuše Bednářová | 23. 9. 2006 21:05

    Jde, lehce se smíchá s horní vrstvou těsta do mozaiky. Můžete ji i špejlí promíchat s těstem .

  • Anonym | 23. 9. 2006 18:42

    A jak jde mazat nutela na syrové těsto?

  • Anonym | 23. 9. 2006 17:54

    Zajimavy recept, urcite se do toho dam :-)

  • Věra | 22. 9. 2006 14:28

    No tak to se mi líbí, nutelu ze švestekuž mám, (mimochodem je výborná).. tak do toho. Hezké počteníčko..uvidíme co vyndáme z trouby"-))

  • Jaroslava Oumarová | 22. 9. 2006 14:25

    Danuše, máte úžasné recepty, jen tak dál:-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hera Hladká mouka Hnědý cukr Mandle Mléko Nutela Prášek do pečiva Skořice Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Chobotnice po athénsku

Chobotnice po athénsku

Makarony zapečené se sýrem a rajčaty

Makarony zapečené se sýrem a rajčaty

Jablečná buchta II.

Jablečná buchta II.

Pletýnky, uzly

Pletýnky, uzly

Rafaelo

Rafaelo

Vynikající vánoční štola

Vynikající vánoční štola

Dortíčky se šlehačkou

Dortíčky se šlehačkou

Kynutý ořechový závin

Kynutý ořechový závin

Květák (brokolice) nejen v sýrovém bešamelu

Květák (brokolice) nejen v sýrovém…

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

60
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
50
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
32
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
27
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
25
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Blesk.cz Amal už toho měla plné zuby: Zákaz telefonů u Clooneyových

Amal už toho měla plné zuby: Zákaz telefonů u Clooneyových

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Další doporučené recepty:

Nutellové muffiny
Nutellové muffiny
Nutelová pizza
Nutelová pizza
Nutelové Croissanty
Nutelové Croissanty
Nutelový dort II.
Nutelový dort II.
Nuttelové muffiny
Nuttelové muffiny
Obalené růžičkové kapustičky
Obalené růžičkové kapustičky
  • Recepty.cz
  • Nutelové řezy s vůní skořice
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact