Utřeme nutellu s máslem do pěny, přidáme vejce, cukr, vanilkový cukr, špetku soli, mouku prosátou a smíchanou s kypřícím práškem, uděláme tužší těsto a necháme zabalené do fólie v lednici asi hodinu odpočinout. Z těsta tvoříme rohlíčky, které pečeme při 180 °C asi 8 minut.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Iva M
|12. 12. 2007 20:17
Radko, skvělé, mám upečeno.Trochu na plechu povolilo, ale pořád vypadá dobře, pekla jsem včera a dnes už byla ochutnávka.Výborné, měkké, mám vtedy chladnu a v té papírové krabici /na doporučení/ senzační:-) hodnotím 1, jste lepší cukrářka než v krámech
Radka Hudská
|9. 12. 2007 07:24
přes strojek nedoporučuji, jsou moc dobré, ale potřebují tak 3 týdny uležet v chladu v papírové krabici tzv. na vzduchu.
Jitka Klusová
|28. 11. 2007 20:02
Přes strojek jsem je nezkoušela, ale těsto je takové mastnější takže by to možná šlo. Peču je ve stejnou dobu jako vanilkové rohlíčky.
Iva Malá
|28. 11. 2007 14:44
Mám dotaz, šlo by třeba vytlačit přes strojek? A jak je to s uležením. Péct s předstihem nebo se dají hned.
mia
|28. 11. 2007 12:59
co je obalit v kakau?
Jitka Klusová
|15. 11. 2007 19:03
Tyhle rohlíčky jsem pekla už několikrát a měly docela úspěch. Při pečení se neroztečou, jen je třeba víc hlídat troubu, protože je to tmavé těsto a už se mi stalo, že se jich několik spálilo. Já je neobaluji v cukru, ale konce máčím v čokoládě.
Marsí
|15. 11. 2007 11:45
Tak tohle je zajímavé. A neroztečou se při pečení ? Také mně to nutí vyzkoušet...-)
Jana z VM
|13. 11. 2007 13:16
Musí být výborné, určitě vyzkouším na Vánoce.
Anonym
|11. 11. 2007 17:54
rohlíčky obalujeme teplé v cukru? a jakou mají konzistenci musí se uležet?