Maso dle vlastního výběru pokrájíme na menší kousky (cca velikost sousta nebo na nudličky), které dáme do misky, osolíme, zaprášíme uzenou paprikou a dle vlastní chuti, pokud chceme nugetky pikantní, můžeme přidat i trošku chilli, to záleží na chuti každého.
2
Nugetky necháme odležet cca půl hodiny pod fólií, pak k masu přilijeme rozšlehané vejce a vše promícháme, aby se vejce dostalo na každý kousek masa..
3
Nugetky odebíráme jednu po druhé a obalujeme v čerstvé strouhance, udělané nejlépe z ne zcela tvrdých rohlíků. Nugetky ihned vkládáme osmažit z obou stran dozlatova buď do pánve s rozpuštěným máslem smíchaným s olejem nebo je po obalení pokládáme na plech s pečícím papírem, kde je lehce pokapeme rozpuštěným máslem nebo olejem a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů doměkka a dozlatova.
4
Podáváme s bramborovou přílohou, zeleninovými saláty, dipy dle chuti...