Z bílků ušleháme sníh. Med vaříme s vanilkovým cukrem, přidáme sníh, cukr, ořechy. Vaříme, až se hmota odpadá ode dna. Vychladlou hmotu mažeme mezi dvě oplatky, zatížíme prkýnkem a dáme do druhého dne do chladničky.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jana V.
|26. 11. 2006 14:43
Nezlobte se,já nerozumím,co to znamená až hmota odpadá od dna?
Jaroslava Oumarová
|23. 11. 2006 22:09
Vida, vida, děkuji za poučení, jsem zase o něco chytřejší:-))
Uzovka
|23. 11. 2006 14:56
Nejznamejsi bily nougat tzv. Nougat de Montelimar pochazi z jizni Francie. Vyrabi se z levanduloveho medu, mandli a pistacii. Tato hmota se nekolik hodin vari, potom se zasleha snih z bilku a vznikne mekky, kremovity nougat, ktery se rozplyva na jazyku. Nema to tedy nic spolecneho s nasim cokoladovym nugatem. S pozdravem U.
Edita Nemcová
|23. 11. 2006 14:00
Myslím, že to závisí od krajiny. Napriklad na Malte presne takyto produkt označujú názvom "nugát". Mali ste vidieť, ako sa na nás predavač pozrel, keď mi kolegyňa povedala, ze je to niečo ako náš turecký med.